Sett reprisfilm igen,

trots alla kanaler så hittar man inget att titta på, konstigt?? Dom filmer man skulle vilja se börjar oftast så sent,då får man spela in.
Ikväll har jag kollat på Sommaren med Göran, men den är ok,trots att jag sett den redan. Varvade med lite Fångar på fortet.
Peppe skötte sig bra hos vet. Som jag misstänkte så var det redan kö, men det gick bra, trots mycket hundar runt om. Det kom in en stor svart New foundland, den tyckte han var lite läskig, då ställde han sig bakom mig och kikade,*ler* sprutan sen, det var bara ett litet stick i nackskinnet,han märkte det inte ens.
Dags nu för sängen, läsa en stund sen blir det....

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments

Min eftermiddag...

den har varit bra, fint väder, har varit ute och plockat bort en del blommor som gjort sitt. Regnet har gått hårt åt många av dom, så lika bra att förpassa dom i trädgårdstunnan.
Dags att börja köpa ljung och göra lite höstfint i krukor och lådor.



Vi har hunnit sitta och njuta också av solen Peppe och jag. Där ser ni hans favoriter, att stoppa godis i, han ger sig inte förräns allt har kommit ut.
Tunnan blev full,men den ska ju tömmas på torsdag, så det är bara bra.
Mina tomatplantor som var så kraftiga och fina, ser ganska risiga ut efterallt regnande. Men tomaterna börjar mogna i alla fall.
Jag har fått en check på 50% rabatt från Jotex, blir jag lockad? Ja det får vi återkomma till,
Ikväll ska jag åka och vaccinera Peppe, det är dropp in på tisdagar, gäller att vara bland dom första innan kön blir för lång....
Haaa de......

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

En skön prommenad,

ja det blev en lite längre prommis med Peppe. Jag hade faktiskt klätt mig för mycket, men igår så frös jag, så det jämnar ut sig.
Latten smakade underbart, och dottern ringde, det är alltid uppiggande.
Nu ska jag gå en tur runt hos er och kolla läget...


Free Orkut and My Space hugs Graphics Glitters

Tycker synd om själv,

och det ska man inte göra, men rygg och leder är kännbara kan jag säga. Kanske det är det här lite råfuktiga vädret som gör det.
Morgonen började soligt och kyligt, det rök ur munnen när jag var och hämtade tidningen.
Jag har inte kommit igång riktigt än, så nu får jag ta mig i kragen. Peppe ska ha sin morgom prommis, kanske känns bättre sen när man rört på sig.
Så nu säger jag,förutom att vi hörs till elva kaffet.....
Myspace Comments

Nu är till och med kvällkaffet urdrucket,

ja,jamensan, och en glass tog jag mig också.  Har suttit och slötittat på SF kanalen, dom visade Familjehemligheter med Rolf Lassgård och Maria Lundkvist. När jag kommit en bit in i filmen så kom jag på att jag sett den, men jag fortsatte titta. Bra skådespelare är det, och sen orkade jag inte engagera mig i nåt annat.
Nu börjar Änglagård,också en  bra film,men den har jag också sett, så jag tittar väl en stund innan det är dags att tippa omkull.
Gud vad trist jag känner mig, lika bra att lucka igen,
Bye,bye.....
<
flowers myspace orkut friendster comments

Elvakaffet urdrucket,



Så här såg det ut innan,men nu är det tomt i mugg och på fat.
Strålande fint väder,hmm..ja det var det tidigare på morgonen, mer och mer moln dyker upp på himlen,och det blåser en rätt kylig vind faktiskt.
Men jag tog på mig tröja under jackan och for iväg till Rynningeviken och knatade runt med Peppe.





Peppe håller lite koll på kossorna, fast dom går mest och betar, kalvarna däremot kan bli lite busiga och skutta runt...





Han gillar att sitta högt och speja, här sitter han på bordet, och det gör han inte i vanliga fall hemma,*ler*



Ser ni svanfamiljen längre bort där? Jag går absolut inte förbi där med Peppe,för dom anfaller,speciellt nu när dom har ungar. Är det bara människor utan hundar så nöjer dom sig med att fälla ut vingarna och vääääsa. Jisses vad stora dom blir, många som går förbi där tycker det är obehagligt. Men otroligt vackra är dom,fast lite på avstånd då förstås,hi,hi....

Men som sagt, nu ska jag titta in hos er, och tack för titten hos oss säger Peppe o matte.....


Tog på mig långärmat?

ja det gjorde jag, för när jag klev upp vid sextiden så var det bara 7 grader och det känns som höst tycker jag.
Kunde inte sova, har snott runt som en propeller i natt, det finns tankar och oro som gnager och då blir jag sån.
Snälla Mona när du läser det här, prata med S,
Man får mycket gjort när tankarna far runt. Jag har stått och betat av hela strykhögen,nu ska jag knalla ut med Peppe, strålande fint "höstväder" är det.
Vi ses till elvafikat, då ska jag kika in  till er.......
Myspace Comments

Vilket omväxlande väder,

igår var det strålande under dan,sen på kvällen och natten strilade regnet . Idag har det varit blandat med sol och moln och nån skur. Men vilka svarta hotfulla moln, man tror att värsta ovädret ska komma,men sen så bara försvinner dom som tur är.
Kalas har vi varit på, Amandas 3-årskalas. Hon springer eller studsar fram,inte ofta hon går, så full fart har det varit.
Gott att äta till fikat också, en prinsess tårta med Pippi Långstrump på bla,


sen var det ju såklart paketöppning också,





Vi hade köpt ett trumset, hon älskar trummor. Så nu blir det livat i huset till mammas och pappas fasa,hi,hi... fast det var dom som tipsade ,så dom får skylla sig själva....
Kalaset hade Pippi tema eftersom det är den stora favoriten just nu, så man fick gärna klä ut sig om man ville.Vem som var Pippi var inte så svårt att lista ut...



Sonen föreställde Pippis pappa med stora magen



Prussiluskan var Amandas mormor,riktigt tjusig tycker jag,hi,hi...



Själv var jag nån sjörövarfigur, ja det var många fler olika figurer,men dom ville inte vara med på bild, till skillnad mot en annan som är van att "vika" ut sig på bloggen, *blink,blink*
Gubben han var en av poliserna, Kling eller Klang, han hade tagit ett vp-rör och satt fast runt midjan som batong och en båtmössa på huvet, jag höll på att skratt ihjäl mig när jag såg honom, förlåt så mycket,*fniss*
Efermiddan har varit lugn nu sen vi kom hem, och solen håller sig framme än, så jag kanske ska passa på och ta en tur med Peppe.
Haaa de......





Vi hade i alla fall fint väder...

ja ända fram till kvällen, då började det droppa, och nu fullkomligt vräääker det ner. Hoppas nya altan taket håller tätt nu.
Det var full fart här med töserna från eftermiddan fram till kvällen. Fotbollsmatchen blev vinst för ÖSK, så både gubben och sonen var supernöjda.
Nu sitter jag här och kollar på Bröllopsfotografen, bra, lite tänkvärd och underhållande, men samtidigt,GÄSP,GÄSP gud så trött jag är.
Blir till att hoppa i säng så fort filmen är klar, i morgon är det dags för 3-års kalas.
Nu govänner säger jag .......
good night

Vilket underbart väder,

ja det måste jag faktiskt få säga. Vaknade till strålande sol, bara 7 plusgrader, men med solens hjälp så har det blivit 16 grader nu. Hög klar luft, såna här dagar kan man ladda batterierna.
Visserligen kanske det blir mer molnigt fram på eftermiddan,men då kommer mina små solstrålar Amanda och Ida. Mamma och pappa ska gå på fotboll, skönt för dom att få lite egentid. Uppskattas alltid av småbarnsföräldrar.
Nu ska Peppe och jag ta en långprommis i finvädret, sen ska jag göra en stor lasagne som vi kan gotta oss åt ikväll,
Så jag önskar er en .....

happy saturday

Min äppelplockarvän,

jag fick lite sorgsna tankar när jag gick och plockade upp nedfallna äpplen. När Famous var ungefär ett år gammal så lärde jag honom att plocka äpplen från marken och släppa ner i hinken.
Han  hade sån otrolig arbetsglädje och energi.  Så fort på höstkanten när man höll på och krattade löv, så kom han med sina äpplen.
Nu är det en ny höst på gång, och min underbara Famousgubbe finns inte med mig som han  gjort under så många år. Därför kom mina sorgsna tankar.
Jodå,Peppe kan också plocka äpplen, några stycken, sen tappar han intresset. Vill gärna ha en godis efter varje äpple, och då skulle han bli tjock som en tunna. Han är inte samma energiknippe som Famous var, utan strosar gärna runt och filosoferar.
Ja alla är olika och tur är väl det.


Två grindvakter kändes tryggt, man slapp objudna envisa försäljare....
Dags att börja med maten, ikväll tror jag det får bli klyftpotatis till fläskkotletterna,
Ha en fiiin kväll......
purple animated candles

Sned i munnen,

jag kom hem från tandläkaren halv tio,bedövad på ena sidan så läppen hängde och fladdrade. Kaffesugen var jag men skulle ju vänta ett tag med att äta och dricka. Så under tiden har jag dammsugit och torkat golven.Behövdes verkligen efter gårdagens springande ut och in i regnvädret.

Äntligen klar så satte jag på kaffe och gjorde mig en latte såklart,men det går fortfarande inte riktigt bra att sätta läppen mot kanten, så det blir ett glapprum.Tur ingen ser mig slafsa på.
Gott smaka det i alla fall.
Idag hoppas jag på uppehåll. Det behöver snyggas till ute på altan och gräset är jättelångt, så gubben hade tänkt klippa på eftermiddan.
Annars hade jag tänkt mig en lugn fredag.
Hur har ni det då?
Kanske titta in en sväng hos er.......

friday is here butterflies

Vad var det jag sa?

full rulle i stort sett hela dan med två livliga töser i huset. Nu när Ida knallar på själv, ja då finns hon överallt helt plötsligt. Så det gäller att ha kollen på henne. Sen är det vad man kallar "syskonkärlek" jisses vilket humör båda har, blir ganska livat emellanåt.
Men dom är ju farmors guldklimpar så man njuter fullt ut, att man sen känner sig som en urvriden disktrasa nu på kvällen, det är ändå en skön trötthet,eftersom man haft så roligt också.
Pappa Peter har ju hållit på med takläggning tillsammans med far sin. Altantaket skulle ju läggas om. Naturligtvis så regnade det ända tills dom nästan var färdiga.



men Peter ser ju glad ut i alla fall. Gubben var inte riktigt lika jublande över regnet, blev halkigt på ställningen.



Nåja det blev klart frampå eftermiddan, lite småsaker kvar att fixa, men det klarar gubben själv sen.


Vi bakade sockerkaka på eftermiddan, Amanda vispade och pyttsade i, jag hade fullt upp med Ida samtidigt så jag hade väl inte full koll på hur mycket bakpulver det blev. Men den blev faktiskt bra och god. Smeten är ju också god,hi,hi.....


Så här god tyckte Ida,


Hallå där lilla busunge,


Här är det tafatt lek och Peppe är med på ett hörn. Men han blir lite förskräckt över Amandas höga tjut,
Amanda hade sin fina Pippi klänning på sig, för just nu är det bara Pippi som gäller.
Vi gräddade pannkakor till kvällsmat, och Amanda hade en egen liten stekpanna som vi gjorde små pannkakor i. Det blev över så hon fick med sig en påse hem till lunch i morgon, plus halva sockerkakan som mamma skulle smaka också.
Ja som sagt nu ska jag göra mig en mugg te och sjunka ner i soffan och titta på min favoritserie,Himmelblå.
Kika in till er också,
Haaa de......

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Tror banne mig hösten är här,

men vart tog sommaren vägen? Känns som den regnade bort nu på slutet. Augusti som brukar vara riktigt varm och solig, många gånger bättre än Juli.
Det skymmer tidigare så man får gå runt och tända smålamporna. I och för sig så är väl det mysigt,men jag tycker bara det gick så fort nu på slutet.
Peppe gnagde i sig sin tjurmuskel och tyckte det var gott.



Sen lekte vi med den nya leksaken, jisses vad han skuttade och sprang med den. Nu är den inte lika ren längre...



Trött blir man av allt lek och skoj så nu sussar han gott,



Sussa gott ska jag också göra snart. I morgon ska altantaket läggas om, så sonen kommer och ska hjälpa till. Ida och Amanda är ju med, så det blir en heldag med full fart kan jag tro.
Bäst att komma i säng så man är pigg i morgon,
Så nu säger jag.......

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Idag får vi säga

                                       
                              

Den här fina tårtan har jag lånat på nätet, för det första så skulle jag aldrig kunna göra sån fin tårta,
sen ska Peppe inte äta alltför kaloririkt eftersom han lätt går upp i vikt. En smaskig tjurmuskel ska han få knapra i sig  sen på eftermiddan.


En ny leksak också, och sist men inte minst, hans nya regntäcke, som han har invigt idag.




Han fick ju inviga det idag eftersom regnet har stått som spön  i backen, och regn gillar han inte.

Fem år fyller han idag, min älskade "lillgubbe"  så ett stort grattis till alla han syskon också.


Redan kväll,

vart har dagen tagit vägen? Först var jag ju och köpte det jag skulle ha till Peppe. Sen när jag ändå var åt det hållet så åkte jag vidare till det stora köpcentret Marieberg. Där kan man gå länge om man vill. Jag handlade konstigt nog ingenting där. Istället träffade jag på en gammal arbetskamrat som var ledig, så vi fikade och satt ganska länge och surrade.
När jag åkte hem sen så passerade jag Ikea, var tvungen att gå in där och köpa lite mer kaffemuggar. Dom vi köpte där sist smakar kaffet sååå gott att dricka ur. Såklart följde det med en ljuslykta också.
En sväng in på ToysRus och köpte present till Amanda som fyller år på söndag.
När jag kom hem och hade gått med Peppe så var jag helt slut, vi la oss på sängen och vilade,eller om jag ska vara ärlig, så somnade jag faktiskt. Vaknade av en kraftig åsksmäll,jisses vad rädd jag blev.
Vädret har verkligen varit omväxlande, blåsigt, regnskurar varvat med solglimtar.
Lite bilder ska jag väl bjuda på...



Det här ska Peppe få i morgon på sin fem-årsdag, ja han kommer få lite gott att äta på också. Imorgon får han posera i det. Ett nytt fint regntäcke, det uppskattar han, eftersom han avskyr att bli blöt på ryggen.




Muggarna och ljuslyktan, den var lite annorlunda, så jag var tvungen att köpa den..



Den här följde också med mig hem, älskar den ljuvliga romantiken, sen är han ju så snygg där, Colin Firth.
Ikväll ska jag i alla fall lägga mig i tid, så jag orkar läsa ett tag innan jag somnar,
Så jag säger......
Nitey Nite

Regnet har dragit vidare,

men oj så det regnade i natt,och blåste. Kändes riktigt höstlikt, men nu har det lugnat ner sig, och det syns liiite blått på himlen mellan molnen.
Jag har betalat räkningarna, ingen höjdare precis. Speciellt som elräkningen var med också. När man ser E.ON loggan på kuvertet så går det en kall karl över ryggen,huuva!
Nu ska jag gå en prommis med Peppe, sen tänkte jag åka och köpa en present till honom. Han fyller 5 år i morgon lillgubben. Vad jag tänker köpa, det får ni se sen.....
Haaa de....

what a colorfor tuesday

Mörkt tidigt ikväll,

ja jag fick tända lampor tidigare än jag brukar, kanske det stora regnet är på ingång....
Trött är jag, det ha varit full fart hela eftermiddan fram till kvällen. Blir så när töserna är här, och jag känner mig väl lite seg i kroppen än efter förkylningen.
Men roligt har vi haft,



Ida knatar runt, och det går rätt fort nu. Men ibland går det lite för fort och då står hon på näsan,



Här har pappa satt Ida på Peppes matställning, det var en kul plats att sitta på tyckte hon...



Här har mamma fått två trötta töser hos sig i soffan, ja Amanda var nog tröttast.Ida har fortfarande busglimten kvar i ögonen.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund, känns som Jonh Blund är på ingång, Peppe snusar redan så gott....

Glitter Graphics 


Ingen reklam,men gärna Ikea katalogen,

så står det tydligen på många dörrar. Det säger väl allt om den populära katalogen.Nästan en husbibel har den blivit.
Ja jag kastar mig gärna över den och kollar efter nyheter. Denna vecka kommer den 60:e upplagan av katalogen.
Ikea katalogen är ett bra tidsdokument på hur vi har möblerat våra hem genom åren,intressant att titta bakåt och minnas tycker jag.


Vardagsrum från 70-talet tror jag det är.

Sitter och kollar på grannen mitt emot, tror han blev inspirerad av gubben. Nu håller han på och röjer bland sina buskar.
Själv har jag avnjutit min latte och mackor ute i solen,härligt. Lakan hänger och fladdrar i vinden.
Bäst att passa på när det är bra torkväder.
På eftermiddan kommer sonen och lämnar flickorna ett tag, han ska iväg med bilen till Nora.
Så det blir väl full fart, tur jag är piggare idag....
Glitter Graphics



Skövlad trädgård??

Ja det känns så. Igår så började gubben ta ner vårat stora träd på framsidan. Jag är sån där trädkramare, medans han gärna hugger ner så mycket han kan, hmm...
Ok att det skuggade huset och mycket löv och små paradisäpplen på hösten. Men på våren underbart vackert med alla rosa blommor.
Nu ska han bredda garage infarten, visst det kommer att bli mycket bättre med plats och enklare att köra in med bilarna, men ändå,lite sorgligt känns det.


Den här bilden är lånad eftersom det inte finns några blommor nu,och det bara återstår en stubbe.
Men många som gick förbi stannade och beundrade eftersom det var så stort.
Lite rädd var jag igår eftersom gubben har en förmåga att såga av den gren han sitter på. Det sågades ner i bitar tack och lov. Men jisses vad det dundrade i backen.
Ok, det där var bara början, återstår mycket jobb än.
Idag ska jag ta mig ut med Peppe, känner mig piggare och den eländiga huvudvärken är borta också.
Solen strålar, bäst att ta vara på den, för i morgon har dom lovat ett jäkla regnväder,
Ha det fint, vi ses till latten......
free myspace comments

Kungabesök och bloggträff,

ja det står på agendan här i Örebro idag, men inte för mig. Har sovit som en kratta i natt och sitter här med rinnande näsa, pappersnäsdukarna ligger i drivor runt mig.
Men det går ju ingen nöd på mig, så jag ska väl inte klaga.
Synd på bloggträffen, kungen med sällskap struntar jag i, skulle aldrig ställa mig där för att få en titt. No way...
Hoppas ni har det bra alla och får en fin lördag,
Haa de.....
Myspace Comments

Inte roligt,

nej fy farao, jag kände igår på dan att en förkylning höll på att bryta ut, och det har den gjort kan man lugnt säga. Hoppades att det kanske inte skulle bli så farligt, men feber och riktigt ont i halsen, kan knappt svälja eller prata.
Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv, det var ju bloggträff i morgon, men jag känner inte för att ta mig nånstans.
Jag får lägga mig hos Peppe på sängen, han lär bli nöjd i alla fall.
Ha de......


Myspace Graphics

Gokväll,

tittar in så här på kvällskvisten. Känner mig rätt trött, men det har varit så roligt att ha min käresta syster här. Trots allvaret som finns i bakgrunden. Vi har pratat och pratat, problemen går inte att lösa med enbart prat,men det känns ändå bra att få diskutera och ventilera.
Tiden går fort, och idag åkte dom hem. Känns vemodigt och blir så tyst och tomt,

Yngste sonen Julian var med,en sån fin pojke och han gillade att leka med lilla Ida, Amanda hon däckade i soffan med Tom och Jerry.
Nu ska jag krypa upp i soffan med en mugg te och hälsa på lite hos er.....



Kommer ta lite bloggledigt under veckan,

min lillasyster kommer och hälsar på, och hon stannar till slutet av veckan. Det blir inte så ofta vi träffas eftersom vi bor ett antal mil ifrån varandra.
Nu har det hänt tråkiga saker för henne inom familjen, så hon behöver mitt stöd och tröst.
Självklart ställer jag upp, vi har stöttat varandra tidigare när det behövts,och det är så skönt att en så bra relation till varandra,det är guld värt.
Kan hända jag tittar in, men annars får ni ha det så bra....
Myspace Comments

Rena rama skräcken,

började titta på en norsk thriller,men det var mer rena rama skräckfilmen. Så där otäckt ni vet att man helst vill blunda emellanåt,men ändå kikar.
Jag får lägga mig och läsa i min bok en stund och lugna ner mig, men först ska Peppe ut o kissa gonatt, hjälp om jag törs, får skicka ut gubben istället,hi,hi...
Natti......
free myspace comments

Idag kan man andas,

så skönt, det blåser och är en helt annan luft idag. Jag tog Peppe och åkte till Rynningeviken,där vi vandrade runt.


kolla Peppes öron,dom fladdrade rakt ut,hi,hi... vi gick förbi kossorna och då blev han lite busig och studsade runt. Men då var det en ko som spände ögonen i honom och sa muuuu! Precis som att nu skärper du till dig,och det gjorde han.
Jag hade tänkt ta kort med mobilen där, men den började ringa så det var lika bra att gå en bit bort.
Idag blir det väl en lugn dag,inget inplanerat, har satt in en köttfärslimpa med bacon i ugnen som får sköta sig själv ett tag.
Så jag säger bara,
Ha de......

Glitter Graphics 

Svettigt blir det,

visserligen är det skönt ute,21 grader. Men det är alldeles för varmt inne trots öppet. Så det blir en svettig natt igen,
Phuuu.....
<
flowers myspace orkut friendster comments

Gillar inte tropisk värme,

nej förra gången det var så varmt här, då var vi uppe i norrland tack och lov. Men nu får man stå ut och pusta och stöna.
Inte en vindpust idag, Peppe och jag höll oss i skuggan på middagsprommisen som blev väldigt kort. Fast det var snarare eftermiddags prommis hem till kompisen  Lukas och fikade. Det var för varmt för hundarna att leka, så dom låg mest i skuggan och höll varann sällskap.
Tidigare idag så var sonen här med Ida. Mamma och Amanda var på stan med mormor.
Så Ida fick lite mer uppmärksamhet, när storasyrran är med så blir det full fart på ett annat sätt.



Hon går ju själv nu gärna med händerna framsträckta för att hålla balansen ser det ut som. Här blev hon lite överraskad när farmor knäppte en bild,
Jag ser att Peppes tasstorknings handdukar kom med, inte så snyggt kanske...



Farmors lilla hjärtegull, ser ni dom små risgrynen, tänderna spricker fram för fullt nu.
Här ser ni även min nya frillafärg som jag inte tänkt visa, men den kom med på köpet,



En bild på snyggingen Peppe också, som intagit sin favoritplats i soffan.
Nu ska jag sätta mig under min "korkek" och invänta gubben som är på fotboll. Tar med mig mini lappen så kan jag svara på lite kommentarer under tiden,
Ha de.....



Hallo,

sitter och kollar på Jersey girl, den filmen är bra,en romantisk komedi. Jag har sett den förut,och nu ser jag den igen,tänk så det kan bli.
Men nu tänker jag nog lucka igen,orkar inte se hela,
Så natti,natti........



Lite svettigt är det,

fast här där jag sitter under min "korkek" så fläktar det skönt, tur det. 27 grader var det förut, och minst lika varmt inne.
Håret blev ok faktiskt så jag har vågat visa mig ute. Lite mörkare kanske, men det tvättas ju ur gradvis.
Nu börjar grill dofter sprida sig i kvarteret, så det är väl dags att göra i ordning grillen snart.
Känner mig riktigt hungrig, har slarvat med lunchen idag eftersom det har varit så varmt,
Hoppas ni får en skööön fredagkväll alla........
Free Orkut and My Space goodevening Graphics Glitters

Tropisk natt,

ja det kändes som det i natt. Varmt och klibbigt. Igårkväll var det 20 grader när jag gick och la mig.
Det var samma grader när jag klev upp vid sjutiden.
Idag är det fredagen den 13:e, visst klingar det lite oroväckande, men tänker man inte på det så är det liksom ok. 
Jag hade totalt förträngt det, tills dom sa på radion att idag får ni allt se upp eftersom det är olycksdatumet den 13:e. Tack för det.
Det kunde ha blivit tokigt, för jag satte i en toning i håret förut,och den skulle sitt i en kvart.
Så jag satte mig vid datorn för att fördriva den kvarten. Ja ni vet ju hur fort tiden går vid datan, HJÄLP! efter 25 minuter så kom jag på vad jag hade i huvet, eller kanske snarare inte har i huvet kanske,ha,ha....det blev snabbt in och skölja ur toningen. 
Jag ska torka håret nu, så vi får väl se hur det blev. Kanske får gå med turban på skallen ett par veckor.
Ha de.......



Undrar om jag ser så här glad ut sen?????

Sitter och tittar på min favoritserie,

Himmelblå, den norska serien, jag tycker den är såå bra, får feelgood känslor.

Det som inte känns så  bra är att varför lyfts så ofta mormor fram som den gemytliga goa varma,men farmor väldigt sällan. Jo men, så är det. Till exempel på Formex mässan så går det i mormors stil med kläder och inredning, jag hakar upp mig på det, kan inte hjälpas,
much love betty boop

Lugnt på fronten,

om man nu törs säga det. Inga getingar i matkällaren, har haft uppsikt där sen igår, för säkerhetsskull.
Var till Maxi förut, och hade sån otur och hamnde bakom ett gäng japaner. Ja inget ont sagt om japaner,men jisses vad många dom är,hi,hi....och dom pratar fort och snabbt hela tiden,och inte ett dugg fattar man. Inte kassörskan heller, och inte mycket engelska kunde dom heller.
Ja det tog sin lilla tid innan dom var klara.
Det är fuktigt och kvalmigt ute,känns som åska i luften.  Peppe och jag ska på fika hos hans hundkompis, då kan dom leka och ha lite skojsigt samtidigt.
See yaa....


Så här ser Peppes kompis Lukas ut,




Fortsättning på getingeländet,

efter att jag varit ute med Peppe på middan, så tog jag och dammsög bilen,och när jag ändå hade arbetslusten så tänkte jag att jag skulle ta och dammsuga i källaren också.
Men först ville jag kolla så det var lungt på getingfronten. Kikade in på kontoret, inget där, skönt tänkte jag. Men så gick jag in i matkällaren, oj,oj, där låg dom och krälade,stora och otäcka. Halvdöda men ändå, jag trampade på dom och rös, sen hämtade jag sopskyffeln och tog upp dom på och spolade ner i toan.
Sen kollade jag lite mer under hyllor och bredvid frysen invid väggen låg en hel hög och krälade.
Då fick jag nog, slängde igen dörrarna och gick upp och ringde till gubben.
- när kommer du hem pep jag i telefonen?
Efter en timme så kom han  hem och fick ta över eländet.
I matkällaren så finns en ventil som går mot murstocken, det sitter insektsnät där, men på ena sidan så var det tydligen inte riktigt tätt. Där kröp dom igenom.
När gubben tog bort ventilgallret så låg det en hel drös där bakom, och krälade. SÅ JÄKLA ÄCKLIGT!
Tur han inte är rädd för dom, utan han skyfflade ner dom i en påse,sprayade Radar och knöt ihop.
Men jag ville inte ha den i våran soptunna som var nytömd, utan han fick slänga borta vid klubbstugans som ändå ska tömmas i morgonbitti.
Nu hoppas jag det är slut på getingeländet.

Regnet står som spön i backen just nu och åskan mullrar.  Fotboll börjar nu för gubben, undrar vad jag ska kolla på sen?  Hoppas det finns nån mysig regnfilm,
Ha de.....



Haft Anticimex här,

ja dom kom tidigare på förmiddan. Vi har sett att de flygit in en massa getingar i skorstenen, så lika bra att dom fick kolla hur det såg ut där uppe.
Han gick upp och sprutade ner ett pulver som skulle ta död på getingarna.  När han höll på där uppe så var jag inne i badrummet och borstade tänderna. Då var det nånting som flög runt benen, en geting såklart. Jag sprang ut och slängde igen dörren. Tänkte att dom kanske kom ner genom ventilationen.
Men han gick in och kollade sen, och då fanns det såklart ingen där. Typiskt, undrar vart otäckingen tog vägen? 
När gubben kom hem på lunch förut så gick han ner på kontoret, han kom upp igen och sa, kom ner ett tag....jaha, vad är det nu då tänkte jag?
Då visade han, inne på kontoret så låg det flera stycken halvdöda och krälade, och dom var jättestora. Värsta skräck filmen, och vilken tur att det inte var jag som knallade ner där först.
Alltså ni anar inte hur rädd jag är för dom, och nån bild på getingar blir det inte.
Dom har väl krupit ner i ventilationen och kommit ut i pannrummet, men varför var dom inne på kontoret? Usch och fy, här sitter jag på helspänn. Men nån timma skulle det ta innan dom kolvippen,så jag hoppas dom har gjort det nu.
Hade tänkt städa lite källaren,men jag skippar det idag....

Glitter Graphics 

Hur svårt är det ibland,

att få upp en ny toarulle utan att det blir konfetti, vissa går hur bra som helst medans andra är totalt hopplösa.



Sitter och tittar på Rolandz och skrattar gott, han är så bra Robert Gustavsson riktig duktig att underhålla.
Tänk att solen kom till sist, det blev en jättefin kväll, och nu sänker sig skymningen så sakta och stjärnorna tänds,
Säger gonatt i god tid......

Har avnjutit min latte,



efter stads turen. Peppe skötte sig så bra och pep ingenting när jag var in på hälsokost och  sen Kicks.  Jag var tvungen att köpa lite styling produkter till att fixa frillan med.



Solen försökte lite förut,och dom har faktiskt lovat att det ska bli lite sol frampå dan, ska bli kul att se om det stämmer. Det är i alla fall mycket skönare ute idag.
Nehej, nu ska jag koka potatis som jag kan  steka sen. Tycker det är så gott med stekt färskpotatis.
See yaa.......

Nu ska jag försöka fixa till det,

ja håret alltså, var tvungen att tvätta det på morgonen för det stod åt alla håll efter allt vax och styling hon haft i, och det kommer inte bli lika snyggt som i går.
Idag är det en annan luft tack och lov,inte lika fuktig och tung som igår, det blåser en uppfriskande vind.
Nu ska jag snart åka till vårdc,  sen tar jag med mig Peppe en tur upp på stan.
See yaa.....
a href="http://www.glittergraphicsnow.com/" title="Orkut and MySpace Glitter Graphics">good morning glitter

Ett par hundringar fattigare,

ja det kostar att bli fin, men det var samma pris på klippning som där jag brukar gå,och jag köpte en hårtoning och den var faktiskt 50 kr billigare.
Ja jag får väl visa en efterbild, antar att ni förväntar er det,


Jag är nöjd, vilken tur, Peppe ska alltid snusa i håret när man kommer från frissan, han kanske tycker det luktar gott med vax och spray som dom mojsar i.
Bokspegeln kom idag, härligt att frossa i lite nya böcker, men jag ska inte köpa nånting. Jag har tre stycken som ligger och väntar.



Toningen som jag köpte ska jag inte sätta i än, håret blev lite mörkare nu när jag fick bort det som hade blekts.



Det är så jäkla fuktig och obehaglig luft, och nu spöregnar det igen, nej fy sånt här väder är riktigt blääää, man blir så seg i huvet tycker jag.
Börjar nästan längta efter klar Septemberluft om det ska fortsätta så här.

Lite nervös,

ja jag ringde och fick tid för klippning,men inte på mitt vanliga ställe. Där fanns ingen tid förräns nästa vecka, utan på ett ställe jag aldrig varit förut. Ska bli spännande och se om jag törs visa mig sen,hi,hi...
Men har jag väl bestämt så vill jag inte vänta,sån är jag.


Det här är en gammal bild, så korthårig är jag inte nu.....men,men vi får väl se...

Regn,dis och dimma....

låter som rena hösten, men det är ju bara Augusti. Inget Peppe väder precis, men det är ändå varmt.
Vi ska ta oss en sväng i alla fall, tror jag ska ringa och beställa tid hos frissan. Håret ser bedrövligt ut.
Nu säger jag bara,
Ha de....
Glitter Graphics



Nu har vi tränat städning,

regndiset faller och man får hitta på lite inomhus aktivering. Slänga ut sönderrivna mjölkkartonger som Peppe får hämta och slänga i sopen. Det tar sin lilla tid eftersom det är rätt många bitar, men han jobbar på och är jätteduktig, godisbitarna han får som belöning gör ju sitt till.


Innan regnet kom så höll han på ute med sin favvo leksak. Ja han får ha den ute, för jisses vad den far runt och låter inne. Men han ger sig inte förräns allt godis har ramlat ur.
Köttfärsgratängen blev god, nästan för god, med ost både i och ovanpå så blir det lite kalorier. Men jag älskar smält ost alldeles för mycket,hi,hi....


Före innan den åkte in i ugnen igen för gratinering,



Efter, ja det blev faktiskt kvar en del, så det räcker i morgon också, i alla fall till lunch.

När vi ändå är inne på att äta, så ikväll tänker jag fresta mig med en god macka med salami och stor mugg med rykande varmt te, passar bra att mysa framför tv,n med en sån här lite småruggig kväll.

123Friendster.Com

Trassel i biltvätten,

ja gubben har ofta otur när han ska köra bilen i tvätten, kanske därför han så sällan tvättar bilen,hi,hi...
Idag blev det nåt strul mitt i, så han fick sitta och vänta ett tag innan nån kom, och sen blev han tvungen att backa hela vägen ut,inte så lätt att komma rätt i spåren. Tur det inte var jag,hmm...
Ja,ja, bäst att lämna det där åt sidan...
Tror banne mig att det börjar ljusna lite på himlen, har ju regnat i natt, och duggat lite under förmiddan, men det kanske blir bättre.
Undrar vad jag ska göra av köttfärsen jag tog upp, hade tänkt göra en köttfärslimpa,men det blir nog en köttfärsgratäng i stället.
Måste visa en bild på mina tomatplantor, dom är så kraftiga och fina, blir mycket tomater på dom,




Lite svårt att visa på bild hur stora och fina dom är,
Sen dagen bild på "fotomodellen"



Tycker inte jag gjort nånting,

nej det känns som jag bara lallat runt idag. Men jag gick en runda med Peppe i morse, är lite bättre i foten idag, och gubben skulle iväg till hästen som skulle tränas på travbanan ute i Marieberg. Det går bra med den tycker dom så det är ju roligt.
Har varit till dottern och kollat post och blommor. Men det hade jag egentligen inta behövt gjort,för hon ringde för en stund sen och sa att dom kommer hem idag iställer för i morgon.
Jag har varit ute i trädgården och rensat lite, det började stänka lite, men sen tvärslutade  det.
Tog kort på Peppe, men han är ingen fotomodell,utan blir som en hösäck så fort han ser kameran,hi,hi...
Nu har jag börjat med en ny bok, så härligt tycker jag.


Jag har inte läst nånting av henne förut men den verkar riktigt bra tycker jag.

Fick en Award till idag av den kära goa bloggvännen Pem tack snälla du,även den värmer mitt hjärta, och även den här skickar jag vidare till er andra goa bloggisar som förgyller vardagen. Sätt in den på eran blogg och sträck på er.


Sätter väl in en bild på "fotomodellen" min mysgubbe Peppe....



 

Baka är bra terapi,

och jag tycker om att baka, därför passade jag på när solen gick i moln på eftermiddan,

                           SAFTIG GOD CHOKLADKAKA,

         1 dl smält marg, jag brukar ta flytande Milda eller liknande
         2 dl strösocker
         2 ägg
         1 dl mjölk
         1 msk kakao
         2 1/2 dl vetemjöl
         2 tsk bakpulver

         GLASYR:
 
         1 msk marg
         3/4 dl strösocker
         3/4 dl mjölk
         1 msk vaniljsocker

         1.Sätt ugnen på 175 grader och smöra och brödströ en rund bakform,

         2.Vispa ägg och socker poröst,tillsätt mjölet som blandats med kakao och
            bakpulver och rör ner i smeten,
           Sist tillsätt mjölken och sen margarinet rör till en slät smet.

         3.Häll smeten i formen och grädda i ca, 35- 40 min. känn med sticka.

         4.Låt kakan svalna lite, och gör under tiden glasyren.
            Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt sjuda i ca, 5 min
            under omrörning.
            Stjälp upp kakan på ett fat och häll försiktigt glasyren över, smeta ut den med
            en sked så den sjunker ner i kakan.
            Den blir så saftig och god,

          

Här är glasyren som sjuder i kastrullen, den ska inte bli tjock,bara en aning fyllig,



Den goda kakan med glasyren som runnit ner, så mumsig.  Ett recept från Allt om mat från 1977,

Man är ingen stålkvinna,

tänk om man kunde lära sig det nån gång, men icke. Ryggen värker, och foten gör ont igen. Stressfrakturen som jag har skrivit om tidigare, och som jag fick under vintern har börjat kännas av igen.  Men jag får skylla mig själv, eftersom jag älskar att prommenera så har jag förmodligen gått för mycket. Det och sen bära barn, tar lite för mycket på rygg och leder.
Men som sagt, jag älskar att hålla på, och har svårt att vara lugn. Tar i för mycket, det får jag lida för nu.
Så det är vila som gäller, och jag kan inte beklaga mig, eftersom jag rår för det själv.
Men tycka synd om mig och känna mig lite deppig det gör jag i vilket fall,


Vad har jag gjort då när jag inte ska göra nånting?  Jag har hängt ut tvätt, fick fikabesök,inte speciellt jobbigt, bara att sitta och ha det trevligt. Sen har jag legat i solstolen och slappat, och tänkt på allt jag skulle behöva göra. Helt plötsligt hade jag somnat. Vaknade av en geting som surrade vid örat,jäkla odjur som förstör friden.
Ja nu sitter jag här och kuckilurar, tur att man kan förströ sig med datan, och att man kan sitta ute med den i finvädret.
Jag fick en Award av goa rara Sussi tack snälla du för den. Just idag kändes den väldigt uppmuntrande att få.


Jag ska egentligen nämna sju stycken som jag vill ge den till, men jag har så svårt att välja ut några stycken, och utelämna en del, så dom som vill tar såklart med sig den till sin blogg.
Ja och sen ska man berätta sju saker om sig själv som man gillar.

1. Jag älskar hundar och allt som har med hundar att göra, mitt stora intresse,

2. Att läsa böcker, det har jag gjort ända sen jag lärde mig läsa, har alltid en bok på gång, gärna
    tjocka böcker.

3. Samla recept och laga nya spännande maträtter,

4. Titta på bra svenska tv,serier, eller se ljuvliga romantiska filmer,eller mysrysiga thrillers,

5. Älskar att umgås med nära och kära,inte minst mina ljuvliga barnbarn,

6. Gillar att sitta vid datorn och knåpa, eller surfa runt och upptäcka nya saker,

7. Sist men inte minst, ta bilen och köra norrut till mitt älskade smultronställe,

Ja det här var ett axplock, det finns ju många fler saker, så listan kan nog göras längre,

Dags att göra lite lunch,
See yaa..........

friday myspace orkut friendster comments

Den gick i moln,

solig morgon övergick i en mycket molnig eftermiddag. När jag hade handlat färdigt och gick ut till bilen så var det ganska så mulet. Jag som hade tänkt mig en fika ute i solen, ja,ja, så kan det gå.
Lakanen hänger i alla fall och fladdrar i vinden, varmt är det, 23 grader så det är ju skönt.
Det blev inte så mycket extra inhandlat, men något måste det ju bli. Så två leksaker till Peppe och en blomma,


En fresbee och en snurrsak som man ska lägga godis i, sen ska dom ploppa ut på sidorna,



En våreld, tacksamma blommor och fina tycker jag,
Förresten när jag gick till bilen på parkeringen så kommer det fram en kille med en mobil i handen och försöker övertala mig att teckna ett nytt mobil abonnemang. Jag talar om för honom att jag är nöjd med det jag har,men herregud alltså vad envis han var. Jag höll aldrig på att bli av med honom,riktigt obehagligt nästan.
Eftersom solen behagar hålla sig borta så får jag väl ägna mig åt att dammsuga, ganska behövligt efter gårdagens framfart,
See yaaa......

En solig morgon!

ja det var ett tag sen man vaknade och solen sken. Härligt, hoppas den får stanna hela dan nu.
Slängde i lakan i maskinen, det är så gott att få hänga ut dom och få den friska doften i dom.
Vi ska ta våran morgon prommis Peppe och jag, sen drar jag till Maxi, kommer väl hem fullastad som vanligt, för där handlar jag på mig mer än det jag tänkt,*ler*
Jag tyckte Peppe behövde en hundkompis, så jag lånar över Vickes hund,
Kram på er......

Jisses så trött jag är,

När jag kom hem och hade varit ute med Peppe så var sonen här med barnen. Det är alltid lika roligt när dom kommer, men som ni förstår så blir det full fart, inga slappar stunder där inte. Sonen åkte iväg och skulle fixa lite saker,och samtidigt skulle jag laga lunch och samtidigt svara på Amandas alla frågor. Ida hade vaknat och tultade runt på osäkra ben. Ja hon har börjat gå nu, så helt plötsligt kan hon befinna sig på ett helt annat ställe än man tänkt sig.
Peppe har haft guldläge i dag med allt som tappats på golvet, och sen har Amanda gömt godis och styrt och ställt med honom. Ja Ida tycker det är hur kul som helst att sträcka ner näven och mata honom.
Till sist får jag med barsk röst mota ut honom i hallen, men snart som en boomerang är han tillbaks igen. Men hallå lille Peppe, har du glömt bort din uppfostran totalt,he,he....
På eftermiddan var vi  borta på fika, sen på hemvägen åkte vi förbi Hemglass och handlade, så det blev glasstrutar sen efter kvällsmaten.
Amanda var rätt trött sen när dom åkte hem, Ida hade ju sovit så hon kvittrade glatt.
Peppe ligger här bakom min rygg och snarkar som en hel karl, det rycker i benen på honom, så han är väl ute och springer....
Nu ska jag kolla om det finns nån bra slapparfilm att somna till,
Ha det gott.........


Det gäller att ha Bamse plåster hemma om blodvite uppstår,


Undrar vad du tänker på lillpluttan.....

Det gäller att inte avvika,

det är rätt kul egentligen, igår kväll såg jag att en granne längre bort på gatan hade ställt ut den bruna soptunnan. Den ska egentligen inte ut förräns ikväll och töms i morgonbitti. Men antagligen skulle dom åka bort och inte vara hemma ikväll,så dom ställde ut den i god tid.
Det är bara det, att sen började fler och fler ställa ut sina tunnor, även gubben när han kom hem från fotbollen,så hörde jag hur han drog ut våran tunna,hi,hi...
Men hallå lille vän sa jag när han kom in, varför ställer du ut tunnan?
Ja men alla har ju gjort det sa han,
Så verkar som att det gäller att hänga på alla andra, då är det alltså ingen som har koll på när tunnan ska tömmas egentligen, ha,ha... utom jag.
Jo jag vet, det är lätt hänt att man blir lite osäker,
Säker är jag på att regnet verkar närma sig. alldeles igengrått österut,
Bäst att skynda sig ut med Peppe,


Vill ju inte att han ska se så här ledsen ut.....
Myspace Comments


Inga större projekt idag,

nej det har varit lugnt, låg ett tag och vilade huvudet,och det hjälpte till viss del. Men nacken värker på ena sidan,det kommer nog från igår när jag lekte med Peppe,kanske blev lite för häftigt.Men roligt hade vi,
Fick fikafrämmande på eftermiddan, och nu har gubben stuckit på fotboll, blir tv-soffan sen och kolla lite på Allsången, Morden i Midsommer blir det förmodligen sen, så kvällen är spikad,hi,hi...
Apropå allsång, vad föredrar ni, Lotta på Liseberg eller Allsång på Skansen?
Jag har börjat gilla Lottas mera, nånting som saknas med Skansen tycker jag,
Jaha, det var detta,
Ha en myspysig kväll,

123Friendster.Com


Baksmälla,

det har inte jag, men skallen är supertung och bankar. Gick i alla fall en långprommis med Peppe förut, vi träffade Valle och Kim, två hundkompisar, så dom lekte en stund innan vi gick vidare.
Känns kvalmigt i luften och så där fuktigt ni vet, inte ens min goa latte fick upp mitt humör.
Ska prova att lägga ner mig ett tag så får vi se,
Ha de......
Myspace Comments


Jag hatar småkryp,

spindlar får jag såna panikkänslor för,specielt dom som är lite större. Jag kan inte ens se såna på tv som krälar runt. Likadant med getingar, och tvestjärtar som det finns otroligt mycket av nu.
Sommarens baksida om man så säger,
Löjligt eller hur, säger säkert många.
Jag brukar tänka på dom stackarna som är fruktansvärt hundrädda,blir fullkomligt panikslagna när dom ser en hund.
När man själv inte är rädd då tycker man att snälla nån det är väl ingenting att hetsa upp sig för.

Jag brukar se på en gång när jag är ute och går med Peppe, och det kommer nån som är hundrädd.
Kroppsspråket avslöjar direkt, eftersom den personen hela tiden stirrar på min hund och blir stel som en pinne i kroppen.
Genast så blir ju min hund fundersam och lite misstänksam, eftersom det beteendet från en människa kan uppfattas som hotfullt. Vilket gör att han blir mer uppmärksam på den personen i fråga.
Det är intressant med kroppsspråk och beteenden, vad mycket det säger egentligen,

Glitter Graphics 

Regnet drog förbi rätt fort förut, men det var intensivt den stund det höll på. Peppe låg invirad i en stor handduk och torkade sen. Tur han har sån päls som torkar fort.
Nu är det kväll och solen skiner så fint, ska snart dra i gång med maten, det blir stekt rödspätta och citronmajonäs,
Ha de.....


123Friendster.Com


Trodde jag skulle hinna,

tänkte ta våran långprommis på morgonen innan regnet. Men icke,det är redan här. Bara att gilla läget och på med regnkläderna. Men man ska väl inte klaga, ser bilder från översvämnings drabbade länder, och då är det här vädret bara en piss i Nilen.
Jag vet vad Peppe ska få när han fyller nu i Augusti, ett regntäcke. Kommer att bli perfekt till honom som verkligen hatar regn. Famous han brydde sig aldrig, han gick gladeligen ut i alla väder, (nåja, nästan alla väder)...
Kram på er.....

123Friendster.Com


Inte tomhänt,

nej det är ingen risk när man har varit på Ikea. Men inget storköp heller, mest ett tidsfördriv var det en regnig söndagseftermiddag. Jisses vad mycket folk det var, många som tänkte lika dant. Tur vi inte handlade så mycket och kunde gå genom själv scanningen.


Det blev alltså stolsdynor,en badrumsmatta,vita tavelramar och muggar. Det ska vara fyra muggar till, men dom kom inte med på bilden av nån anlednng,hi,hi... hjärnsläpp...



Invigde faktiskt muggarna på en gång eftersom vi var så kaffesugna. Köerna på Ikea var ju superlånga.
Peppe fick också "fika" det sa bara svoop! så hade han smaskat i sig...



Men han blundar, så lite njöt han innan gobiten försvann,
Tänk att på kvällen så klarnade det upp och blev rätt fint, kors i taket. Så dags då när det ändå är dags snart att lucka igen.

När ugnen ändå var på,

så gjorde jag ugnsstekt kycklingfilé. Det är gott, och lika bra att göra mycket när man ändå håller på. Det som blir över kan man skära i bitar och frysa in och ha till kycklingsallad. Perfekt,eller hur?


Jag brukar bryna filéerna i stekpanna först, sen innan jag sätter dom i ugnen så penslar jag med teriyakisås,blir så god smak.


Ser ni min kantstötta Grön Anna kopp? Den har hängt med länge...har bara den kvar, förutom ett par tallrikar.


Gott blev det, så mätta och belåtna for vi ut till Ikea, passade bra eftersom vädret inte var så lysande precis. Undrar om vi köpte nånting,ja det får vi se......

Bakväder idag,

Regnet är tillbaks igen, så jag tog och bakade lite, lika bra att passa på när man ändå är inne.

                                      LÅNGPANNEKAKOR, SMÖRRUTOR:


            50 g smör
            2 ägg
            1 äggvita
            2 dl strösocker
            2 1/2 dl vetemjöl
            2 tsk bakpulver
            1 dl mjölk

            GLASYR:
            100 g smör
            1 dl strösocker
            2 tsk vaniljsocker
            1 äggula
         
            TOPPING:
            fruktströssel valfri sort,

            UGN: 175 gr,

            GÖR SÅ HÄR:
  
           1. Smörj en form ca, 25x30 cm
            Smält smöret och låt det svalna.
           2. Vispa samman ägg,äggvita,(spar gulan)  
           och socker vitt och pösigt.
           Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i
           äggsmeten.
          3.Tillsätt mjölk och ljummet smör lite åt gången.
           Rör tills smeten är slät.
          4.Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen
           av ugnen ca 20 min.
          Låt kakan svalna.
          5.Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull.
          Sjud upp blandningen under omrörning,får ej koka.
          Ta av från värmen och låt svalna lite.
          Bred ut glasyren på kakan.
          Strö över strösslet.
          Låt kallna och skär sen i rutor.

RSS 2.0