Måste dela med mig,

av den här goda gratängen med fisk och rotfruktsmos,
 

                        FISKGRATÄNG MED ROTFRUKTS KROSS:

4 port,
tid ca, 30 min,                              
Ugn 200 grader,

Ingredienser till rotfruktskross:
500g potatis skalad i bitar
2 morötter skalade i bitar
2 palsternackor i bitar
1 liten rotseller skalad i bitar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 ägg plus lite smör och mjölk

Ingredienser till fisken och såsen,
1 paket torsk eller sej 400 g något tinad,
2 krm salt
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 1/2 pkt dill djupfryst
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör

Tillagning:
Börja med rotfrukterna. Koka dom mjuka i småbitar.Häll av vattnet.Krossa dom ganska grovt med en potatisstöt eller gaffel.Salta och peppra. Tillsätt ägget,litet smör och mjölken till ett fast mos,inte för löst.

Smöra en ugnsfast form och klicka ut moset längs kanterna. Lägg fisken skuren i tunna skivor i mitten,salta och peppra.
Blanda creme fraiche,vatten,dill salt och peppar.Jag tog faktiskt en liten skvätt med flytande honung,eller man kan ta en liten nypa socker.Det piffar till såsen.Häll den över fisken.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min tills fisken är genom kokt.




Kommentarer
Postat av: sannof

Japp fisk är toppen gott.. här vart det taccos till kvällen inte så dumt det heller..=) Kram på dej

2011-01-10 @ 19:42:10
Postat av: Maria

Ser jätte gott ut hoppas det blev en smaklig måltid. Här har det varit pasta o köttfärssås, snabbt o enkelt. Håller med om broddar tror inte jag skulle våga gå ut utan dom.

Ha en go dag/kramen

2011-01-10 @ 19:47:50
URL: http://torparmor.blogspot.com
Postat av: Sussi

Men vad många goda och smaskiga recept du kommer med nu i bloggen..

Nu hinner man inte laga någon mat i veckorna men helgen kan man festa loss lite på :)



Kramisar

2011-01-10 @ 20:32:46
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Susanne P

Jag gilla mat som är "allt-i-ett" och gärna görs i ugn så det här receptet ska testas!

Kram

2011-01-10 @ 21:10:06
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Du...det ser gott ut.Det ska jag göra någon gång..Natti på dej nu vännen! Pöööösss!

2011-01-10 @ 22:16:13
URL: http://metrobloggen.se/skaningen
Postat av: Mia systeryster

Det här ska jag testa, tack för receptet.

Ang, ditt förra inlägg, så går jag inte en meter utan mina broddar på den här isgatan.

(jag är lite dålig på att kommentera o blogga för tillfället, dottern´s data har pajat och hon har behövt min för skolarbetets skull)

Kram

2011-01-11 @ 00:12:22
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Fenixmona

Jag älskar fisk i alla former, men skrev hos Hebbe för en stund sen att jag avskyr sill. Jag är alltså fiskälskare av ALL tillagad fisk...Inga broddar här, har köpt i munut o parti men klarar inte av att gå med dem! Kramiz

2011-01-11 @ 06:14:38
URL: http://fenixmonasliv.blogspot.com
Postat av: Malin

Ja, jag vet, man borde verkligen äta mera fisk!! Men vi försöker ibland, t.ex i söndags och det var inget fel på den, den funkade, men det är ändå inte....vi. Annat är det när svärfar bjuder på fisk, DÅ är det megagott!

Kram från kött-Malin ;-)

2011-01-11 @ 06:52:45
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Sita

God morgon. Låter jättegott. Här blev det en tunn skiva leverpastej innan jag la mej, all mat på hela dagen. Hoppas det blir bättre idag. Kram

2011-01-11 @ 07:42:45
URL: http://siitasblogg.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Morn! Tack för att du tassade så tyst och inte slog i dörren!Stor morgonkram!

2011-01-11 @ 08:08:38
URL: http://metrobloggen.se/skaningen
Postat av: Camilla

Det där lät både gott och enkelt.

Japp...måste prova det någon dag.

Tack för receptet.

Kram på dig!

2011-01-11 @ 08:18:26
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Roffe

Godmorgon.Det såg gott ut.bruka göra med ptatismos och torsk med dillssås.Ha en bra dag.kram

2011-01-11 @ 08:29:43
URL: http://rolfsalomon.blogg.se/
Postat av: Roggan

Det lät jätte gott. Kramiz


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0