Tiden rinner ut......

för det gamla året, snart ringer vi in det nya. Det börjar smälla mer och mer ute nu, så det märks att det närmar sig. Hoppas ni haft en fin kväll, nu ska jag smyga ut igen. ´Vill bara skicka den här hälsningen till er alla............

Sista dagen,

på det här året, och det nya året är ett oskrivet blad. Ja så tänker vi väl dom flesta av oss,och hoppas att det nya året ska bli bättre i vissa avseenden. Men mycket har ju även varit bra,och fina minnen bär man med sig.
Avger ni några nyårslöften då? Jag har slutat med det, finns ingen anledning med löften som ändå inte hålls.
Strålande fint väder under förmiddagen. Vi tog en sväng nere vid Rynningeviken med Peppe.

full aktivitet,dom har plogat en väg ut över sjön till en ö som heter Lindholmen, många som kommer åka långfärdsskridskor där.Ja även skidåkning.Peppe står och kollar efter husse som står vid värmestugan och pratar med några,

Här hänger det mycket gott till fåglarna, Peppe upptäckte att det även hängde knäckebröds bitar där,hi,hi....

Det ser ut som en lappkåta nästan, gubben var tvungen att kika in där, men det var tomt.

När vi gick över bron så sprang det två rådjur längre bort,men dom syns bara som två prickar.Jag skulle haft systemkameran för att kunna zooma in dom ordentligt.
Lite senare idag så kommer sonen med familj och dom lämnar småtöserna här och ska på en nyårsfest. Sen kommer dom och sover över tills i morgon.Ingen idé att försöka få tag i taxi,och det funkar ju bra att göra så här. 

                                           

Jag höll på att lappa till en gubbe,

kan ni tänka er,jag som är så snäll och beskedlig. Men på förmiddan när jag var till Ica Maxi stormarknad så var det knökfullt av folk. Mycket mer än till jul. Jag som hatar att trängas och stå i kö för att komma fram till saker. Svett blir man också för man är ju lite mer påklädd nu när det är vinter.
Vid potatisbingarna var det också mycket folk. Men till sist kom jag fram till den potatis jag skulle ha. Det var så dåligt framrakat med potatis så jag tänkte jag skulle ta en skopa och dra fram lite mer.Det fanns ingen där jag stod, men gubben som stod vid bingen bredvid hade tre stycken. Så jag sträckte fram handen och sa att jag skulle låna en skopa och raka fram lite mer potatis.Vad säger fanskapet då? Ursäkta språket, men då vrider han på huvet,blänger ilsket på mig och fräser till, "det kan du glömma" då tar jag en skopa,rakar fram potatis,och jag kan säga att jag kände hur det kokade i mig. Humöret var inte på topp i all trängsel så det var nära att jag dängde skopan i huvet på karln. Men det gjorde jag såklart inte,utan kastade tillbaks den bara och plockade
i det jag skulle ha. Ok, han var väl inte heller på sitt bästa humör,men hallå,tre skopor behövde han väl inte ha som han inte ens använde.
Nåja, när jag väl hade passerat mjölkkylen så lättade det upp tills jag kom till kassorna. Men tur det finns självscanning,det är guld värt såna här dagar.
På väg till bilen passerade jag bolaget,och jisses vad folk det var där inne.  Tur jag slapp gå in där.
Nu kan vi ta helg, städat och tvättat har jag gjort. Gubben skickade jag iväg till Jula för att köpa sån där eldkorg som Hebbe köpt. Slut var dom, så typiskt,men dom har blivit så populära, speciellt dom där som går att grilla på också. Bara att hoppas att dom tar hem fler.

Kanske kan önska mig en när jag fyller,*ler*
Fick sms från dottern nu, dom är framme. 12 timmar tog det.

                      

Idag har jag koll på läget,

torsdag är det, och efter Peppe rundan nu så ska jag iväg och handla. Fick ett sms från dottern som är på väg upp till stugan i norrland med sambon. Dom ska fira nyår där och stannar hela nästa vecka.Nu var dom i Furudal. Jag är ju sån att jag oroar mig alltid när dom är ute och far på vägarna,specielt nu på vinter i det här väglaget. Dom är inte framme förräns till kvällen.
Så då vet ni var jag har mina tankar idag.
Haa de.....

Good Day Graphic #31

Good Day | Forward this Picture

Ingen koll på dagarna,

neej, jag vet knappt vad det är för dag idag.Det har bara rullat på. Men visst är det onsdag idag?
Det är ovanligt tyst i huset, och inatt har jag sovit som klubbad. Hörde inte ens när sopbilen kom och bunkade med tunnorna tidigt i morse.
Nu ska jag ta en sväng med Peppe. Sen åker jag ut till Mariebergs stora köpcentra. Ska köpa present kort till ena svärdottern som fyller 30 i morgon.
Inte blev det nån bloggrunda  i gårkväll. Jag somnade i soffan,he,he....kikar in senare till fikat,
Seee ya....


Myspys på sängen,

det har Peppe och jag haft. Efter det att töserna blev hämtade vid fyratiden så röjde jag av  det värsta,ja hmm.. det blir en del framdraget med småfolk i huset. Sen gjorde jag mat till gubben och mig, under tiden tog han Peppes kvällsrunda. Efter en varm skön dusch kurade jag ihop mig på sängen hos Peppe, man behöver ta igen sig lite,*ler* men nu ska jag ta och göra mig en mugg te och kolla igenom Jotex katalogen och Bokspegeln.
Innan jag somnar ska jag kolla läget lite hos er också,vad som har hänt och skett,

Tjejerna i full fart med att "baka" med play do lera.

Peppe stod och väntade vid Idas stol om de skulle ramla ner nåt,och det gjorde det såklart. Men han insåg snabbt att det inte smakade speciellt gott,hi,hi...annars har han guldläge att få smakbitar från Ida.
Idag har vi varit till pulkabacken, hur kul som helst tyckte tjejerna, men jisses så jobbigt att dra upp Idas pulka. Den blev ju full med snö. Amanda drog som tur är sin snow racer själv.
Hade ingen kamera med mig,den glömde jag totalt bort. Det var fullt upp med alla kläder som ska på innan man kommer ut.
Haaa de....

                                 

Hallå...

ville bara säga att nu sitter jag äntligen med en mugg te  nersjunken i tv soffan. Det tog lite tid att få Ida och sova,hon var hur pigg som helst.till skillnad mot farmor,he,he....ändå hade hon bara sovit en knapp timmas middag. Amanda däckade vid halvåtta. Men nu är det tyst i huset,barnen och Peppe sussar gott.
Jag ska snart knoppa in, tänkte bara se klart den nya svenska dramaserien Drottningoffret.
Haaa de......
( knallar in hos er i morgon kväll)

                       

Vad blev det för mat ikväll?

jo det blev pizza. Smakade gott som omväxling till julmaten. Nu sitter man här nersjunken i soffan och nästan halvsover. Det blir tidigare i säng ikväll. I morgon bitti vid sex halvsju kommer småtöserna.Dom ska vara här i morgon och på tisdag och sova över. Dagis är stängt,och mamma och pappa måste jobba.  Så då vet ni vad jag gör, inte kommer jag hinna sitta vid datorn.
Ha det gott så länge govänner......
           
                         

Nu börjar jag bli trött,

på julmaten, det får bli lite av dom sista resterna till lunchen. Magen protesterar också, det blir lite för fet mat.
Jag var en sväng till Ica Maxi förut och handlade lite mer mjölk och en blomma. Otroligt vad renrakat det var i hyllorna,och knappt inget folk. Alla laddar väl för nyåret nu,
Vi ska hem till mellan sonen och fika på eftermiddan och kolla in flickvännens mage, jag ska ju bli farmor igen i början på Maj. En liten pojke väntas då.
Men nu ska jag beta av högen med räkningar,not so fun...
Haaa de....

Ni ser inte mig va??

Lugnt och tyst...

ja idag är det en sån där stillsam dag,till skillnad mot igår då det var fullt hus och liv i luckan.
Sovmorgon och långfrukost och sen en prommenad nere vid Rynningevikens snö och istäckta vatten. Det blåste en isande vind så det gällde att vara riktigt påpälsad.

Peppe och husse kurar lite i vinden,

Det var inte många ute på isen, ett par pimplare och några skidåkare.
När vi kom hem så smakade det underbart med varmt kaffe. 
Men julaftonen var sån som julaftnar ska vara,med god mat och samvaro och tindrande barnaögon.
Jultomten kom också,vilken lycka och spännande,

Peppe var väldigt misstänksam först, nosade igenom tomten grundligt innan han fick komma in och sätta sig,

Men sen låg han mitt i smeten vid julklappsutdelningen, Amanda ville ha mamma med som stöd. Tomten är allt lite respektingivande, och det var första året som vi hade tomte. Amanda är ju tre år nu och pratar mycket om tomten. Men lilla Ida hade nog kunnat vara utan tomten, för det var allt en konstig figur tyckte hon.

Tryggast att sitta på pappas arm en bit ifrån,
Men paketöppningen sen den hur rolig som helst, jisses vilket rivande och slitande i papper och snören.Ida var alldeles röd om kinderna till sist,

Roligt också att se när Peppe öppnade sina julklappar,
Ja som sagt man åt mycket god mat igår, så nu får man leva på rester under helgen och slipper tänka på matlagning.

Apropå mat, kanske dags att plocka fram lite och slå sig ner i soffan och slappa, och kolla runt hos er sen också. Många av er är väl insnöade kan jag tro, här har vi klarat oss undan snöovädret för den här gången,
Seee ya......
                                 

Ifall vi inte ses eller hörs på julafton...

så passar jag på att säga.....


Uppesittarkväll i Bingolotto

här sitter man nersjunken i soffan och bara slappar med uppesittarkvällen på tv. Spelar bingo också och det var längesen, ingen vinst än,men det är ett spel kvar.
Har smakat på lite av julmaten och mumsar av julgotterna
. Man sitter inte i sjön precis,
Hoppas ni också har det bra.


Men dom som inte har det bra är dom som är ute och åker, speciellt nere i södra Sverige. Det är totalt kaos på många håll. Den största reshelgen på året så blir vädret så extremt.

merry Christmas

Sitter i solen,

tror baske mig att jag får fälla ner markisen,det är nästan lite synd,men jag får den rakt i fejset.Kanske bättre att flytta på datorn och mig i stället,he,he...man måste ta vara på solglimtarna.
Det doftar underbart gott i huset,skinkan står i ugnen och den är snart klar.
Pratade med släkten uppe i norr,och dom har inte så mycket mer snö än oss och lika mycket minusgrader. Så man kan säga att i år är vi likvärdiga med dom för ovanlighetens skull.
Hur har ni det med julstöket? Här är läget under kontroll,skam vore det väl annars,
Haaa de.....

Tittut, det var ju jag, Peppe.....

                                           

Varför kan man inte sluta...

nää vilken karaktär man har. När jag kokar knäck,då åker spillet på plåten in i munnen. Igår när jag gjorde valnötsblock så stoppade jag trasiga bitar i munnen.  Idag när jag höll på och skar snickers i lagom bitar, så klart att spillet åkte in i munnen. Först är det jättegott, men sen blir man nästan lite äcklad. Inget mer sött för mig ikväll.

Jag har lagt in sillen, men den har jag då inte provsmakat i alla fall. Det får bli i morgon kväll.


                                 

Pust och stön!!

alltså här tror man att man ska slippa värsta trängseln och handla det sista på julmaten.Icke sa nicke. När jag svängde in på Ica Maxis parkering fick jag ställa bilen nästan längst bort,herregud.
Sen inne i affären på vissa ställen trampa man nästan varandra på hälarna. Det tog nästan två timmar innan jag var ute igen.
På parkeringen hade två bilar krokat i varandra,och en kille hade blivit instängd när en annan bil hade parkerats så tokigt. Allt för att tränga in sig på en plats.
Nu har jag i alla fall packat upp och ätit och fått min latte. Ska ta Peppes lunchrunda. Sen ska jag ta fram sista julpyntet och lägga in sillen.
I morse snöade det lite så graderna var lite "varmare"minus 16 bara,he,he.....
Seee ya.......

Ser ni mig??

Tävling hos Hebbe,

gissa piggar på Hebbes spikmatta och vinn en cd av Linda Gail Lewis,Jerry Lee Lewis syster.


gå in på Hebbes blogg här och var med och tävla. Jag tänker absolut prova lyckan.

                       

Kallast hitills...

nu är det minus 21 grader, så det är bistert. Tur man har tak över huvet och varmt och skönt inne. Peppe har kissat gonatt, så han kan ligga och snusa i godan ro.
Jag kikade på Ernst julprogram förut,och visst är han duktig att fixa den karln. Riktigt mycket gott lagade han till också.
Själv har jag stekt julköttbullarna och gjort valnötsblock.
Nu sitter jag och tittar på Morden i Sandhamn, men jag tycker inte det är lika bra som Maria Wern,
Haaaa de....

17 valpar,

ja det var som sjutton. Etana,en fyra år gammal Rhodesian ridgeback tik i Nauen, fem mil utanför Berlin, har fått hela 17 valpar. Alla mår bra, nu gäller det att hjälpas åt med matningen.Mammas tuttar räcker inte till alla.

Jag som tyckte det var mycket valpar som skuttade runt när vi var och valde ut Peppe.Dom var 11 stycken.
Idag är det minus 18 grader,så det blir ingen längre prommis om Peppe får bestämma. Den får bli längre fram på dan.
See ya......

Tuesday Graphic #22


Vem handlar alla julklappar?

Det är full rusch i julhandeln,butiker och köpcentren är fyllda av mammor och pappor och andra som är laddade med årets önskningar. Kontokorten töms snabbare än ett glas öl på en pizzeria.
Men vem är det som handlar alla julklappar?
Alla som pratar om julklappar säger att dom minsann inte köper så mycket,
"Nä vet du vi har dragit ner,.Det är mest till barnen"
Om man skulle tro det så borde tomtern mer eller mindre vara arbetslös och börja snegla på omskolningskurser hos arbetsförmedlingen,he,he...
Ändå slår julhandeln nytt rekord varje år. Antagligen skäms folk för att berätta hur mycket julklappar dom köper egentligen,hmm....
Kan det vara nåt typiskt svenskt?
Kolla på dom som handlar på systembolaget. För många tycks det vara nåt att skämmas över. det kan bli lite genant att träffa en bekant,som om man egentligen inte brukar gå in där. Alltså du vet jag ramlade in här av en slump,och passade på att köpa en flaska fint vin när jag ändå var här.
Många har dessutom med sig en Ica kasse eller en väska att stoppa flaskorna i, så ingen ser vart dom varit.

Det är inte heller ofta man får höra i fikarummet att igår var det rackarns fina låtar i Melodifestivalen. Nej frågar man om nån sett programmet så nekar dom alltid,eller att dom möjligtvis zappat mellan kanalerna och sett lite emellanåt.
"Men egentligen  så tycker jag att det är skitmusik" försäkrar dom för säkerhetsskull, så att ingen ens misstänker att dom stampat takten till Kalle Moreus och Orsa Spelmän.
Lite konstigt är det,för det är alltid höga tittarsiffror,och alla tycks ändå ha en åsikt om vinnarbidraget efteråt.
Varför inte göra det lite enklare för sig och erkänna att man köper en hel del julklappar, besöker bolaget ibland och inhandlar dryckesvaror.Ser på Melodifestivalen eftersom det ger en bra kväll i tv soffan.


Jag kan erkänna att jag varit och ätit julmat. Vi hade sååå trevligt och mycket prat blev det. Så nu är jag mätt i magen. Gubben får äta rester sen helgen, men det går bra det med. Han har ju avverkat tre julbord redan.

Jag hade inte kameran med mig, så den här är från Google.
Seee ya....

Lite segt är det,

efter helgen,men jag har sovit som klubbad i natt. Det flyger fortfarande snö i luften,men det ska väl ge sig under dan.
Dags att ge sig ut med Peppe.Det är väl plogat nu antar jag, hur ser ut i skogen törs jag inte tänka på. Det blir väl svårt att ta sig runt där.
Sjukgympa står på programmet på förmiddan, sen blir det att träffa lite gamla jobbarkompisar på eftemiddan.
Men innan dess tänkte jag ta en sväng runt hos er.Det får väl bli till fikat sen,
Haaa de.......

123Friendster.Com


Snö,snö,snö...

Snökaos runt om i Europa,snökaos i Sverige. Vart ska det sluta? Allting är inbäddat i vit bomull känns det som. Gatorna runt om här och cykel vägarna är inte plogade,så det är jättejobbigt att pulsa sig fram. Att gå till pulkabacken med småtöserna var ingen idé heller, lilla Ida skulle inte kunna ta sig fram. Men vi har haft full sysselsättning ändå. Baka, rita och måla med vatten färger,läsa sagor,se på tecknade filmer. Idag har vi klätt julgranen också.

Amanda var jätteduktig. Ida var med ett tag,men hon blev så trött att hon däckade på soffan,

sen blev det sagoläsning med farfar en stund innan maten.

Systrarna bus, tänk att två små töser kan hålla i gång så. Ibland önskar man att man kunde dela på sig och finnas lite överrallt,hi,hi...
Peppe är trött nu. Han ligger och snarkar och smågnäller och piper i sömnen.
Sonen,har varit ute och plogat sen fyra i morse,och håller på fortfarande. Men nu skulle svärfar komma och ta över. Dom kom hem från Stockholm och hundutställningen för ett par timmar sen.
Nu ska jag snart räta ut mig i sängen och läsa ett tag,vilken lyx,*ler*
Haaa de.....

Herregud vad mycket folk...

jag tog mig en tur till Maxi stormarknad, skulle komplettera med lite mer mjölk, glödlampor,ljus,blommor och ja ni vet, det plockar till. Men jisses vilka köer i kassorna. Alla hade överfulla kundvagnar. Jag hade ju inte så mycket i min,men det var bara att stå där och filosofera i godan ro,och känna hur varm man blev.
Jag köpte nya knäckformar,det är alltid bra att ha hemma ifall man skulle glömma köpa till näst jul.
Dom jag satt och pytsade i igår dom var allt jäkligt små måste jag säga. Det blev mycket omkullvälta och spill på plåten. Fast det gick ju att skrapa upp och hmm..stoppa i munnen sen.Trots det så blev det många knäckar. Dom formarna jag hittade idag var betydligt bättre,den gamla hederliga modellen.
Vädret då,ja gråmulet och blåsigt.Snön yr i luften,fast inte så farligt än. Ska tydligen bli mer till kvällen.
På eftermiddan kommer småtöserna och ska sova över tills i morgon. Mamma,mormor och morfar ska åka till Sockholm på den stora hundutställningen som är i helgen.Hundutställning är nämligen deras stora intresse.
Pappa Peter ska under tiden ha jouren åt svärfar sin. Blir det nu mer snö och halkigt måste han ut och ploga och salta. Så honom kanske man inte ser mycket av under helgen. Därför ska Amanda och Ida vara här. Det kommer bli liv i luckan här och kvittrande barnröster.
Så bloggen kommer nog att få vila, till skillnad mot mig,tssss.....
Haaa de......

                   

Knäckkokning,

ja nu puttrar det på spisen, knäcksmeten sjuder och bubblar. Fick inspiration av den fallande snön,som ett julkort. Fast jobbigt att pulsa i, dom har inte plogat än. Väntar väl tills det börjar ge sig.

så här såg den ut för en kvart sen. Men nu börjar den snart bli klar tror jag. Jag har ställt ut 135 knäckformar, ja det blir mycket knäck. Här sitter en gottis gris som älskar den. Fast jag ska inte äta upp alla själv,he,he....

Mitt fredagsmys,pyttsa i knäckformarna, på med glasögonen och tungan rätt i munnen...
På förmiddan gick vi i skogen. Inga rådjur att jaga idag. Det blev godisletning uppe på stenar i snön,

Lite haschigt var det när man flyger upp i full fart,

Hallå Lukas,kom upp du också....

Snögubben,han letar pinnar i snön,
Nu dags att ta och lägga i en rejäl klick smör i smeten och ,mandeln. Inget Idol ikväll,vad fasiken ska man kika på då?  På spåret kanske, jag ska i alla fall gå en bloggrunda sen. Det har jag inte hunit med idag,
Seee ya.....

                 

Det funkade inte,

att komma in här på bloggen igår kväll och skriva inlägg. Men idag är det ok igen. Tycker att blogg.se har haft en del strul på sista tiden. Ja,ja, nog om det.
Det har börjat snöa  igen,och nu ska vi ta en sväng till skogen. Igår bidde det inget.
Seee ya.......

Friday Graphics

Tävling hos Hebbe,

japp, nu är det tävling hos Hebbe utlottning av två cd av the Refreshments, superbra!
var med och tävla ni också, gör ett besök hos våran goa Hebbe
Jag hoppas såklart på vinst,*ler*

                                      

Känner ni er insnöade?

vilket busväder det är. Fast vi har det inte värst tack och lov,men det räcker.I alla fall om man ska vara ute.
Peppe gillade inte att få snön in i ansiktet när vi gick i morse
.Annars är det "varmare"nu, det ligger på nollan.Men vinden är inte så skön.
Nog gnällt om det. Jag var till Maxi förut och bunkrade upp lite inför julen. Det var inte lätt att köra kundvagnen till bilen.Fastnade i snön hela tiden. Sen fick jag sopa av all snö och skrapa rutorna. Ja det hade blivit is igen. När jag kommer hem och tar ur kassarna,så går en sönder.Allt rasar ut i snön.Tack för det. Sista påsen är potatisen. Jag tar den,smäller igen bakluckan och går iväg. Då känner jag att påsen blir så lätt. Jisses, då har den också spruckit,och potatisarna trillar glatt ut i snön,grrrrr!!
Peppe springer runt och undrar varför matte håller på och krafsar i snön. Han tror nog jag leker med honom. Jo,jo, jag kan säga att matte var inte alls på humör för det, sorry pysen,hi,hi....
Nu har jag i alla fall fått min latte och macka,och läst Aftonbladet. Friden är återställd.
Jag köpte förresten cd,n från Så mycket bättre.Ska bli kul att spela igenom låtarna,


Packat,

jag har packat kött snyggt och prydligt i plastpåsar,och gubben skrev och satte på namnetiketter. Så duktiga vi har varit. Vi brukar köpa en köttlåda på 15 kilo ibland från ett lokalt slakteri. Nu tog vi en med griskött. Så nu är frysen i förrådet laddad ett tag.passade på och köpa lite rökta korvar och även prinskorv till jul.
Nu har jag kollat på Bonde söker fru, och jag vet inte vad jag tycker, den här omgången har varit väldigt annorlunda mot tidigare, det har inte känts riktigt bekvämt tycker jag.Kanske jag som är petig....
Snart börjar Maria Wern sista delen,den får inte missas,
Seee ya.....

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Gammalt recept....

ja det har jag på sirapsdrömmar. Min mamma hade ett recept som hon fått från nån gammal moster och spart.  Jag skrev ner det för många år sen på ett papper,och texten börjar blekna mer och mer. Dags att skriva om den kanske. Men det är ett väl använt recept och så super enkelt att baka och det passar mig perfekt. Bara rulla små bollar lägga på plåt och trycka pekfingret på,
Dom är vansinnigt goda trots sin enkelhet.


                                 SIRAPSDRÖMMAR:      UGN, 175 GRADER,

2 hg smör
2 hg socker (1 1/2 dl )
5 kkp mjöl, (jag brukar ta ca,4 dl mjöl knappt, man får prova sig fram tills det blir lagomt)
1 msk sirap
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1.Rör samman smör och socker, tillsätt äggulan och sist sirapen.
2.Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det.Rör om till en jämn deg.
3.Knåda till degen så den känns lagomt fast och fin.Forma till små runda bollar, lägg på plåt och tryck till lite grann.
Grädda mitt i ugnen i ca, 10-12 min, man får kolla lite, dom ska vara svagt gyllenbruna.
Jag har njutit två till kaffet förut,

                             

Idag går vi inte ut...

nej får Peppe bestämma så ligger han nog helst inbäddad på sängen i värmen. Ok,ut och göra det nödvändigaste,sen in fort som attan.
Minus 18 grader,snoret i näsan fryser ihop,men,men i morgon får man väl klaga på att snön vräker ner i stället.
Återkommer till fikat......

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Doftar gott,

när jag gick Peppes kvällsprommenad förut och kommer hem och kliver in i hallen med rosiga kinder av den bitande kylan,så möts man av den underbara doften av nybakt,härligt.
Ska ta mig en smakbit av den mjuka pepparkakan till teet.

Den mjuka pepparkakan står längst fram, och där ska jag snart ta mig en smakbit....

                                 MJUK PEPPARKAKA,

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil eller creme fraiche
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor
1 dl russin
1 dl flagad mandel

1.Smält smöret och låt det svalna,
2.Vispa ägg och socker pösigt,
3.Blanda mjöl,bakpulver, pepparkakskryddor och russin,
4.Rör ner det i smeten blanda om. Tillsätt smör och gräddfil och flagad mandel och rör till en slät smet.
Grädda i 175 grader ca, 50-60 min.


                         SAFFRANSKAKA.

200 g smör
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(florsocker)

1.Smält smöret och låt det svalna.
2.Rör ut saffranet i lite vatten.
3.Vispa ägg och socker pösigt.
4.Tillsätt saffran,smör och mjölk.
5.Blanda mjölet med bakpulvret och rör ned det i smeten.
6.Häll i formen och grädda i 175 grader i ca, 45 min
sikta ev. över florsocker vid servering.

                                   

Kakor i ugnen,

ja det doftar underbart,och varmt och skönt är det också med ugnen på. Lite skillnad mot ute. Minus 13 grader nu och den nordliga vinden.Huvva!  Det blir till att ladda för kvällsprommenaden.
Gubben stack iväg på trav i Eskilstuna. Hästen ska springa kvällslopp där. Lycka till säger jag bara, blir väl ännu kallare senare ikväll. Tur jag slipper stå där och frysa.
Nu ska jag ta mig lite eftermiddags fika tror jag....Peppe på stenen, idag fick han en riktig motions runda när han sprang efter tre rådjur. När han kom tillbaks hängde tungan på sniskan,
See ya....

                            

Upp och hoppa,

ja inte har jag legat i sängen hela tiden om ni tror det. Ryggen blev "bättre" efter att jag som jag sa rätade ut mig på sängen ett tag.
En klar morgon har vi idag,minus 8 grader,men det drar en kylig vind från norr
som spökar till det en aning. Igår på dan när jag gick ut med Peppe en sväng så höll jag på att frysa fingrarna av mig.
Jag kollade bara på graderna,minus 4, och tänkte inte på vinden. Tunnare fingervantar,ingen mössa och inget täcke på Peppe. Det blev en kort prommis. Peppe gick som en krökt märla stackarn.
Nu när vi ger oss ut till skogen blir det rejält på kan jag säga.
Jag läste i tidningen förut om hästarna som brann inne utanför Karlskoga i helgen. Dom misstänker att branden kan vara anlagd och har tagit dit brandhärdshundar. Dom har markerat på två ställen.Inga bevis är klarlagda än,men är det så är det ju fruktansvärt hur någon kan göra så.
Jag kan se framför mig vilken förtvivlan och skräck hos dessa arma djur. Åtta hästar var det,och alla ägare och anhöriga har fått stöd och hjälp att bearbeta det fruktansvärda.
Ses till fikat.....
Eggcup

Lucia hela dagen,

                
Ja upp i ottan packa fikakorgen och iväg till Amandas och Idas dagis. Gnistrande snö och knarr under skorna. Precis som det ska vara.
I år skulle dom stå ute och sjunga, kändes väl lite konstigt kanske för dom minsta barnen.
Ida gillade inte riktigt att dra på lucia nattlinnet över overallen. Lite bökigt blev det,men till sist var det ordning i ledet och dom ställde upp och sjöng så fint. Sångerna var väl inövade,och man blir lite våt i ögonvrån för det är en sån härlig känsla att stå där och få uppleva barns tindrande ögon.

Ida ville absolut ha nappen,hon blev ledsen för hennes ljus gick sönder.Amanda står en bit ifrån för säkerhetsskull längst till höger med stora vantar och sitt ljus i säkert förvar. För kivas kan dom töserna...
Men sen kom dom igång och sjunga och då glömde Ida bort ljuset.

Ida bröt sig ur ledet och ställde sig framför allihopa som en liten körledare,

Sen vände hon sig om och tittade på oss allihopa som stod där och blixtrade med kamrerna,

Sen kom hon på att det var nog så här man skulle stå i alla fall,
Men det bästa var nog att få gå in och fika tyckte Ida, lilla gottegrisen,

Amanda hade så fin inbakad fläta dagen till ära. Ida hon bryr sig inte om hur hon ser ut i huvet,bara hon får nånting att äta på.
Ja sen var det att åka hem och ta ut Peppe på skogsturen. I skogen var det riktigt skönt, så det blev i alla fall nån timme där. Men nu blir det att ta det lite lugnt, ryggen känns av idag. Så jag ska nog ta och räta ut mig på sängen ett tag sen.
Seee ya......
       
                                 

OK, en liten bildkavalkad,

jag brukar ju inte vara feg att lägga ut bild på mig. Toningen gjorde att det kändes bättre,

börjar lite försiktigt..

inte lätt ta kort på sig själv,önskar armarna vore längre,tsss.....

Peppe ligger och väntar på mat,och undrar väl vad matte håller på med,

tack för maten säger Peppe med en mjuk nospuss,
avslutar med min outfith såna här kalla dagar, långkallingar såå gosigt,


i morgon hoppas jag få till lite bilder på Amanda och Ida.Det är ju lucia firande på dagis. Klockan sju i morgon bitti är vi på plats med fikakorg.
Här en så fin bild från förra året. Då var ju Ida bara 5 månader.


Ni har inte sett den,

bilden på mig i min nya korta frilla. För den tänker jag inte ta kort på och lägga ut,ha...jag känner mig lite obekväm i den milt sagt. Den bilden ni ser är från förra vintern faktiskt.
Jag får se om jag sätter i toningen jag köpte så kanske det känns bättre.
Mössa på är det ialla fall ute, soligt men kyligt.
Nu ska jag kavla upp ärmarna och skala potatis till potatisgratängen,
Seee ya....


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Men hörrrni..

nu slipper ni inte mitt tjötande längre.Ja det beror ju på förstås om jag klantar mig igen. Det blir ett pillerjobb när saker och ting bara poooff försvinner,och mitt tålamod är inte stort kan jag säga.
Nåja, det finns ju annat också att göra än att sitta framför datan. Speciellt nu i juletider.
Dagen har försvunnit rasande fort. Herregud, vart tar tiden vägen?
På förmiddagen var jag på stan och letade julklapp till gubben, så nu är det färdigt med julklapps inköpen. Fikade gott, sen slank jag in på en frisering och hörde om dom hade tid för klippning.Det hade dom. Men jisses vad kort hon klippte mig,och smetade i en massa gelé så håret stod åt alla håll. Nu får jag smyga runt med en mössa på huvet,tssss...
Lördagskvällsmys snart med lite gott att förtära. Sjunka ner i soffan och njuta av Så mycket bättre, ett program som jag verkligen gillar,och kommer sakna. Det är sista gången ikväll.
Ha det skönt alla, jag ska smyga runt lite hos er sen och kolla läget....

Pöööss på er....

                                     

Mattes älskling!


Ligger lite lågt...

ni får slippa mitt tjötande ett tag nu, jag återkommer. När? Ja det står skrivet i stjärnorna.
Haaa de...

Sabbat...

vad har jag gjort,sabbat bloggen? Skulle ändra på headern och det blev så konstigt,sen försvann alltihopa. Nu orkar jag inte ändra,antingen får det vara så här,eller också lägger jag ner,
Free Orkut and My Space sorry Graphics Glitters

Vad har jag gjort idag då?

Jag tog en dag bloggledigt. Det blev bara så förresten. Efter Peppe rundan så var det sjukgympa,och sen var jag bjuden på fika. När jag kom hem sen så blev det kakbak. Ja först ut med Peppe på en kiss runda. Det var ett tag sen jag bakade kakor.Man blir lite ringrostig.


Det blev Finska pinnar och sen ett recept jag hittat på nån blogg. Nu kommer jag inte ihåg var,men det gör säkert nån annan. För det är fler som har bakat dom här Mjölkchoklad snitten.Supergoda är dom. Jag har provsmakat.
Plockade fram lite mer tomtar gjorde jag, dom här två får stå på verandan.

På verandan är det så vackert på fönstren av rimfrosten,

Ute i trädgården sitter den här lille krabaten och kalasar på nedfallna äpplen i snön. Min käre koltrast vän,som drillar så underbart när våren börjar anas.

Nu ska jag snart slå mig ner i soffan och kolla Bonde söker fru, sen blir det Maria Wern.  Jag ska gå min bloggrunda som jag inte hunnit gjort idag,
Seee ya......

14 år....

det skulle min Famouse gubbe ha fyllt i går. Jag saknar honom fortfarande så fruktansvärt mycket.Det kommer över mig då och då,vi hann uppleva så otroligt mycket tillsammans,

Tävling!

jajamensan, en tävling så här innan julen och chans att vinna en fin klänning att ha på sig nån gång under helgerna skulle sitta fint.
Gå in till Curlingmamman du också och var med och tävla om den här snygga klänningen,

Bästa fikat på dan,

det är det som man tar efter att ha varit ute på förmiddan ett par timmar. Speciellt nu när man är frusen och kommer in. Peppe han gosar in sig på sängen bland kuddarna.
Det blev i alla fall nästan en timme ute idag. Hundarna höll igång så dom hann väl aldrig känna att det var kallt.

Peppe kollar, undrar vad Lukas har hittat för spännande i snön. Mycket rådjurspluttar att käka på fanns det, man ser spår efter dom överallt.

Peppe hittar sina stenar att hoppa upp på. Men jäklars vad kallt det blev om fingrarna att fota med mobilen,fumlig blir man också.
Nu ska jag hoppa runt lite hos er och kolla läget......
                    
                           

Intressant att se..

Ja den lilla förfrågan jag gjorde angående koka eller inte koka egen risgrynsgröt. Övervägande köpte plastkorvarna,mycket beroende av att det tar så lång tid att koka egen. Ok det är fort och bekvämt.Men vet man att i morgonbitti så vill jag äta gröt. Ja då sätter man på en gryta,och den sköter sig själv sen den bara har sjudit upp.Det gör man alltså kvällen innan.För på morgonen har man ju såklart inte tiden.
Idag är det kallare.Minus 13 grader,så det blir täcke för Peppe igen. Inget snöande i alla fall,så man får ta det onda med det goda. En sväng bort till skogen blir det , men inte lika länge som igår.
Ses till fikat.....

Good Morning Graphic #161


Apropå risgrynsgröt,

kokar ni egen eller köper färdig?  Ok, det tar tid att koka god risgrynsgröt,men den är ojämförbart godare än den i plastkorven. Tycker jag i alla fall.  När man ändå kokar, så kan man ju göra så att det räcker ett par dagar.
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en stund,
Ses i morgon......                                                        

Varför frostar man inte av oftare?

det är bra fråga, och inget svar kan man ge sig själv. Antagligen latmasken...
Idag var det dags,och jag skulle verkligen gjort för ett bra tag sen.
Nu blev det ju som det blev såklart. Mycket is som smälter och ska ta vägen nånstans. Den förra frysen jag hade fanns det en pip man fällde ut och kunde ställa en skål så rann vattnet ner där snyggt och prydligt.
Den här samlas smältvattnet på botten,och där ska man torka upp det. Bara det att är man inte där och passar och det är mycket is som smälter,ja då rinner det ut på golvet.
Jag tänkte att en sväng med Peppe hinner jag gå, men när jag kom hem så var det bara att ta fram trasan och torka,och torka.
Därför ställer jag mig frågan varje gång. Varför frostar jag inte av oftare??

Det är banne mig lättare att frosta av den stora frysen i källaren,även om man får stå på huvet i den och torka.

Här sitter Peppe och väntar på sitt tuggben. Han undrar väl vad matte håller på med...
Det är ju måndag i dag,vilket betyder att jag kan se min favorit, Våra vänners liv.

Just nu puttrar en gryta med risgrynsgröt på spisen. Det ska bli gott till frukost i morgonbitti,


Halloj, och gomöra

måndag och en dag närmare helgen. Vad tycker ni om måndagar förresten? Är dom allmänt jobbiga,eller kan dom ses som nånting positivt? Det kan man nog diskutera,och alla har olika åsikter,så är det.
Vi har halvklart väder och 3 minusgrader,helt ok. Bara en cm snö har kommit under natten,inget att bråka om,tssss....
Igår blev det publikrekord på O`Helga natt konserten,30 000.Men det blir det varje år.Perfekt väder var det också och härlig underhållning. Måns Zelmerlöv fick full pott som underhållare,och han är superduktig. Julstämningen var på topp stod det i tidningen.
Nu ska vi ta en sväng till skogen Peppe och jag. Sen blir det en bloggsväng till fikat,
Seee ya....
monday kisses

Alltså vad gör jag?

inget vettigt känns det som.Småhattar lite här och där. Förmiddan försvann,först lite sovmorgon. Sen åkte vi iväg med Peppe och gick nån timme. Vi gick in i bushen och då blev det rätt jobbigt att gå i snön. Så nu känner jag av det.Fy och usch,men så är det. Ja sen matlagning och handlat lite,och nu sitter jag här.
Kaffet står bredvid här,och gubben sitter i köket med sin travkompis och fikar. Gud vad dom pratar,kul att höra på dom. Det är såklart hästprat hela tiden,och nu ska dom titta och analysera loppen som hästen har gjort.
Igårkväll när jag skulle sitta och svara på kommentarer, så var det så segt och struligt att jag stängde av datan till sist.
Jag hade nästan tänkt gå på O´Helga natt konserten som är på stortorget ikväll. Det är 10-års jubileum och det är några år sen vi var där.Oftast brukar det vara så himla kallt. Men idag är det faktiskt bara minus 2 grader och riktigt skönt.  Men jag har alldeles för ont i ryggen för att stå där över en timme. Det blir ju tv sändning på julafton därifrån, så jag får väl kolla då.

Brukar vara otroligt mycket folk och oftast bra artister,

Nehej, nu måste jag hinna runt lite hos er, och se vad ni har pysslat med........

                    

Lite nyttigt har jag gjort,

om det nu är så nyttigt att damma i hallen och lägga på två juldukar. Annars så var det så pass bra väder,att jag och Peppe tog en längre prommis efter lunch.  Kanske synd att kalla det för lunch, en hård macka med ost och skinka på och en youghurt. Men det fick duga. Kan fuska lite när inte gubben är hemma.Han ska ju ha lite mer rejält att äta. Om jag bara hade mig själv att laga mat till,då skulle jag nog mest leva på mackor.

Lite senare på eftermiddan kom dottern med sambo och hade med sig en stor kartong med färska lantägg. Vi fikade och tittade lite på skidskytte. Dom lämnade även en trave böcker,så nu har jag att läsa.

Perfekt, eftersom jag älskar att läsa. Just nu håller jag på och läser om en bok av Rosamunde Pilcher. Hon skriver underbara böcker,och den här heter Midvinter, passar ju bra att läsa nu.

Det här är handlingen.....

det är härligt att läsa om böcker som man en gång tagit till sitt hjärta.
Ikväll blir det ingen matlagning, eftersom vi inte åt tacos igår till fredagsmyset.Utan jag hade gjort en stor köttgryta som räcker ikväll med.Det enda jag behöver göra är att koka ris. Perfekt.
Jag ska vandra runt hos er sen också. Har inte blivit så mycker med det idag.
See ya........
 
                           

Kallare igen,

japp, i morse var det minus 14 grader och det blåser lite nordvästliga vindar. Inte lika skönt som igår. Jag gick en sväng med Peppe,men han hade ganska bråttom hemåt. Sen skjutsade jag upp gubben på stan.Dom skulle träffas styrelsen i fotbollsklubben och diskutera framtiden som det så fint heter.Sen skulle dom käka lunch och ha lite allmänt trevligt.
Jag tog mig en tur över stan när jag hittat parkering. Eftersom jag var ganska varmklädd så blev jag inte så långvarig inne i affärerna.Förutom hälsokost så blev det inte så mycket mer.Men det är fint att gå på stan nu när snön ligger vit och inget modd.

Eftersom jag inte hade nån kamera med mig så lånade jag bilderna på nätet. Dom passade in så bra och fotografens namn står ju på korten. Det här är från Stallbacken där det är julmarknad.

Dom är tagna förra helgen,och då snöade det en del.

Vi har också en bock framför slottet vid Järntorget. Inte lika stor som den i Gävle. Men fin ändå.
Nu kanske jag skulle ta och göra nått nyttigt, damma och lägga på juldukarna. Ta fram lite mer julpynt kanske.  Ja,ja,vi får se vad det blir.(eller vad jag har lust med,hmm..)

                                     

Har ni fredagsmys?

ja det har ni säkert dom flesta av er. För fredagsmyset har blivit en trend,som säkert kommit för att stanna. På Facebook är det över tvåhundratusen personer som gillar gruppen " Vi som älskar fredagsmys".Att tillsammans med familj och vänner äta sånt som vi egentligen tycker är ganska onyttigt men fasiken så gott,och se på bra tv program eller film.Det är för många viktigt för att slappna av efter en jobb eller skolvecka.
Men även arbetslösa,sjukskrivna och pensionärer tycker det är mysigt att markera att helgen infinner sig.
Men alltså kommer ni ihåg vad man åt förr innan tacos kom?
Jo jag vet att vi bla. käkade lövbiff med pommes och bea sås. Parisare eller skaldjursgratäng och ev, ostbricka.

Riktigt spännande i Idol, dom är otroligt duktiga, snart får vi se vilka som går till finalen nästa vecka.

Som ett julkort...

ja det snöar stora fina flingor,lapphandskar som vi brukar säga. Allting känns inbäddat i bomull. Men samtidigt så ser man en blek sol bakom allt det vita, så det klarnar väl upp så småningom.
Varmare är det,bara minus 5 grader,herregud  man blir nästan svett när man plöjer fram i skogen.
Ja idag blev det en tur till skogen. Peppe var så glad att slippa frysa om tassarna och få rejsa runt med kompisen igen.
När vi kom hem ringde sonen och undrade om Ida kunde vara här ett par timmar. Hon är hängig och lite febrig så dagis var inte att tänka på. Mamma Fia var tvungen att jobba ett par timmar med fakturering. Så vi satt och tog det lugnt med  sagoläsning,rätt som det var så hade hon somnat,och nu sover hon hon så gott med gosefilten över sig.

Peppe har dekorerat sig med lite snö.

Grattis!

I år fyller fluortanten 50 år. 1960 marscherade dom in i klassrummen med sina små plastmuggar med fluorlösning,och manade till två minuters sköljning under tystnad. Hur svårt var väl inte det många gånger att inte börja fnissa och sätta i halsen. Kommer ni ihåg? Jag minns än den ljumma äckliga fluorsmaken i munnen,och läskigt att spotta i den där hinken.
Nu gör tydligen fluortanterna comeback på svenska skolor.


En Aladdin ask...

det måste man bara ha till julen. Vet inte varför, men till jul då köper jag alltid en sån. Vissa jular då kan man till sin stora lycka få ett par också.

alla har vi våra favoriter. Jag gillar trillingnöten, vad har ni för favoriter?


Kalla element,

vi har fått kört med elkassetten i natt. Luftvärmepumpen funkade inte, så det blev kalla element. Men det är ju tur vi kan slå om till den. Gubben ringde till firman som installerat pumpen, och dom sa att det var en säkring som lösts ut igår när proppen gick. Det var att slå strömbrytaren av och på så skulle den återställas automatiskt. Förhoppningsvis, och det gjorde den.
Det är lite "varmare" nu,14 grader. Till natten ska det bli ännu mildare och mer mulet. Bara det inte blir snö istället.
Nu ska vi ta lunchprommisen jag och Peppe. Sen blir det nog till att dammsuga, då blir man garanterat varm.
Haaa de......

Peppe letar godis i snön....

Varför måste proppen gå precis då?

när man sitter där i godan ro och tittar på Bonde söker fru. Nu missade jag det sista när jag var tvungen att kolla vilken som hade pajat, söka efter ficklampan också som inte låg där den brukar ligga. Så typiskt. Precis när jag håller på och stökar där så kommer gubben hem. Han trodde inte jag var hemma när det var så mörkt i huset. Han fick ta över, tur tv,n hoppade igång så jag kan se Maria Wern.Riktigt spännande.

Godmorgon kan man inte ha nu...

nix pix, snarare gokväll. Skymningen har sänkt sig över staden,och stjärnorna tänds en efter en.Ser ni vad fint jag skriver?
Mysigt det här att kura skymning med levande ljus. Idag fick man ju börja med datumljuset.

lånade bilden från nätet, var för lat att fota mitt eget. Jag har hållit på och städat badrummet,så nu är det rent från topp till tå. Gjorde till och med rent golvbrunnen trots att jag är lite äckelmagad när det gäller sånt. Det brukar gubben få göra annars.
Fåglarna käkar jordnötter så det sjunker fort i hinken. Dom behöver väl ladda inför ännu en kall natt. Även solrosfröna är populära.

Nu ska jag ställa mig och skala potatis och göra potatismos. Till det blir det julkorv och rödkål. Så mumsigt.
                         
                           bild lånad från nätet,
Haaa de.......

                                                               
                             
                                                                  

Vem vill gå ut?

inte Peppe i alla fall. Han var ute lite snabbt och pinkade när jag hämtade tidningen,sen fort som bara den in igen. Så han har kännt på kylan. Minus 19 grader,burr!!
Men bajsrundan måste vi ta i alla fall.
Det var kallt i gårkväll också när vi åkte hem från fikat.Jag som nästan bor i mina gosiga täckbyxor när det är kallt, jag frös inte. Men hon som körde hem mig hade bara jeans, så hon frös så tänderna skallrade. "Du borde klätt dig varmare sa jag lite förnumstigt," sätta sig i en kall bil. Sen hade hon haft rutan nervevad,glömt dra upp den,så jisses det var verkligen som ett kylskåp.Eller ännu hellre, en frys.
Peppe snarkar med huvet under kudden. Ett täcken på att han kommer bli svårflörtad att få ut,hi,hi...
Nåja,skam den som ger sig,
Ses till fikat........
good morning coffee

RSS 2.0