Det blir otroligt tyst,

ja när småtöserna har åkt hem. Så nu har man röjt undan,och städat upp. Peppe har ju hjälpt till att hålla golvet rent vid köksbordet. Ida släpper gladeligen ner matbitar när hon börjar bli mätt.
Härligt väder har det varit också, så det har blivit en hel del ute.

Igår sysselsatte Amanda Peppe med godisletning, lite lövkrattning blev det,men det var inte så kul tyckte hon. Ida passade på att sova middag under tiden.
Sent igårkväll kom pappa Peter hem efter att ha varit på ishockey i Karlstad. Då sov töserna för länge sen.Så han stannade och sov över också. Ingen idé att dra upp barnen och åka hem då. Mamma Fia var ju i Ullared och shoppade, och skulle vara borta hela helgen.
I morse hade vi en mysig långfrukost, ja den tog nästan hela förmiddan. Sonen tog med sig barnen ner i badrummet, där blev det livat värre.

det blev ganska blött, men det tog Peter hand om. Roligt var det i alla fall,

Amanda blev kvar sist och passade på att skvätta lite extra, det märks nästan på kameran...
En tur till lekparken blev det sen med pappa medans jag lagade maten.
På efter middan blev det myspys i soffan med fika och Emil och griseknoen. Jag tror allihopa gillade det lika mycket. Man tröttnar aldrig på Astrid Lindgrens figurer.

Här sitter trollungarna,sams för en stund,*ler* titta på Idas hårsnoddar runt handleden. Hon älskar att trä på och sen går hon runt och håller upp handen och tycker hon är jättefin,
Ja nu sitter jag här och slappar med en stor mugg gott te, och tittar på Ensam mamma söker,
Jag kommer nog att somna ovaggad sen, ska kika runt hos er också,måste ju kolla vad ni haft för er under helgen,
Haaa de....
                          

Jag har inte rymt,

på förmiddan kom Amanda och Ida,och dom stannar till i morgon. Full fart har det varit hela dan. Nu sussar dom gott, och gubben och jag sitter här däckade i soffan. Jisses, att två små töser kan ha så mycket olika viljor.
Barn är söta när dom sover,hi,hi.....phhuuuu......
Free Orkut and My Space disney Graphics Glitters

Här puttrar det på spisen,

ikväll blir det köttgryta. Ett nytt recept som jag hittade. En riktig höstgryta med grytbitar av högrev eller märgpipa.Morötter,rökt sidfläsk,mörk oxbuljong,en skvätt rödvin om man så vill.Kryddar med timjam,lagerblad och svartpeppar.På slutet lägger man i bitar av äpplen. Potatis eller ris till,och ett gott bröd. Sen rödvin till såklart om man vill.
Eftermiddan har gått åt till att sitta och vänta på röntgen,svaret skickas till vårdcentralen.
På förmiddan var vi till skogen, Peppe träffade sin bästa kompis Lukas där.Så det blev lite lek och skoj.

ni ser vad suddigt det blev, inte lätt med mobilen.Med systemkameran kan man ta bilder i farten.

det är en gammal fotboll dom har dragkamp om,inte mycket kvar av den kan jag säga...


Peppe avslutar med att posera som vanligt på en stor sten.
Nu ska vi duka fram för fredags mys, Idol blir det sen såklart, vad har ni för fredags mys? Kan det bli nåt liknande kanske?
Haaa de.......

                                  

Stearin överallt....

ja i gårkväll när jag släckte ljusen på ljusbrickan, så råkade jag välta det ena ljuset. Herregud vad mycket stearin som for ut.Över handen och duken och bordet. Ja det var ett rätt stort ljus, så det var kanske inte så konstigt.
Bordet går ju bra att göra rent,även handen kunde jag skrubba ren.Men duken, den fina som min mamma virkade för flera år sen och gav mig.Ett kärt minne.
Jag la den i frysen, för jag har för mig att det går lättare att bryta bort stearinet när det är stelt och hårt. Så jag har hållit på med det nu på morgonen. Får väl se hur den blir efter tvätten,hoppas det blir bra. Jag fick bort det mesta i alla fall.
Ja det är det jag säger, har man inte arbete så skaffar man sig.
Gubben stack iväg på jobb upp till Leksand, han tog volvon eftersom vi satte på vinterdäck på den förra veckan. Vinterdäcken till hans jobbarbil har inte kommit än.
Så det blir inget åka för Peppe och mig idag, men jag ska ju iväg på röntgen sen,och det tar väl sin lilla tid.
Solen strålar från en blå himmel och det är 8 plusgrader. Så vi får en skön tur i skogen Peppe och jag.
Ses till fikat, då besöker jag er..........

                        


Tvåsiffrigt,

ja det har varit "varmt" idag, i alla fall jämfört med dom tidigare dagarna. 11 plusgrader,soligt men blåsigt. Ligger drivor av löv nu. Men inget krattande av löv för mig. Jag har alldeles för ont i nacken. Var till sjukgymnasten idag, och hon skickade en remiss till röntgen i morgon. Det är lättare för henne att ge rätt behandling om hon vet vad jag har för fel. Tänk så det kan bli när man inte ser var man sätter fötterna i skogen.
Nu har det mörknat på himlen och börjat regna så smått, dags för pannkaks gräddning,det är ju torsdag bevars.
Peppe är ute och går med husse nu, men jag glömde sätta på regntäcket. Stackars min Peppe, han ska få en pannkis sen som plåster på såren,
Till spisen......

bild lånad från nätet,

                               

Kala grenar,

det har blåst ner mycket löv, så spretar många träd med kala grenar, och det ser lite trist ut jämfört med den sprakande färgprakten. Men vi går ju snart in i November, en grå disig månad tycker jag det brukar kännas som.
Det är torsdag och det står handling på schemat. Men  först en tur med Peppe,
Seee ya......

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Hann hem före regnet,

jag hade sån tur att det började inte regna förräns nu på eftermiddan. Jisses vad jag frös när jag stod och väntade på bussen när jag skulle hem. Den hade precis gått, så jag fick såklart vänta på nästa. Peppe var sååå glad när jag kom hem, det tar ju ett par timmar minst med permanent och sen bussresa fram och tillbaks.
Nu har jag fått min latte, det bidde ju ingen på förmiddan. Hos frissan tog jag te eftersom jag kände mig lite frusen. Nog var det varmt alltid,herregud jag höll på att bränna tungan av mig.
Nu sitter jag här och känner mig faktiskt rätt nöjd. Men man är ju alltid fin i håret när frissan har gjort frisyren, får väl ligga med hårnät i natt,hi,hi.....
Bildbevis vill ni väl ha.....

Men jag glömde läsglasögonen, så jag får åka förbi i morgon efter sjukgympan och hämta dom.
Det man inte har i huvet får man ha i benen, som det så fint heter,tsss... tur jag har ett par i reserv.
Seee ya.....
                     

Slut på solen....

idag är det gråväder som gäller. Det väntas regn och blåsigt frampå förmiddan. Det är bara för att jag ska gå till frissan och göra mig snygg i håret,tsss...
Nu ska jag först ut med Peppe, men ingen skogsprommis,utan en helt vanlig kiss och bajsrunda,
Seee ya.....

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Jag vill ha rattmuff,

skratta inte åt mig nu, men en rattmuff skulle vara jättemysig att ha. Slippa bli alldeles stelfrusen om fingrarna. Det har jag tänkt varje vinter, men inte har det blivit av.
I fredags var gubben på Biltema,och då bad jag honom att köpa en. Jodå, det gjorde han. Glad satte jag mig i bilen och skulle trä på den. Så passar den inte, hur jag än försökte och töjde och drog,lögn i helsicke....det var bara att ge upp. Ändå stod det på förpackningen, "passar dom flesta rattar"men inte mina tydligen.
Men jag ger inte upp, får väl åka till Rejmes.Dom borde väl ha som passar till volvo ratt. Men säkert kostar det mer än Biltemas.
Gubben ville inte ha den i sin jobbar bil, han tycker nog det är skämmigt med rattmuff,tsss...
Men det tyckte inte sonen,så nu sitter muffen på ratten i hans lilla pickup.

                      

Snygga naglar,

önskar jag kunde ha det. Eller det är inte naglarna som felas,utan jag biter liksom runt om på kanterna.Är det en liten flisa, så nog fasiken är man där och pillar och nafsar.


Tänk och ha så här fina och jämna naglar. Men det är väl som med att sluta röka,gäller att ha karaktär.
Det kom två böcker från bokklubben som jag totalt glömt bort att jag beställt. Det har dröjt så länge eftersom det har varit rest på dom. Men idag låg dom i brevlådan.
            
Passar ju bra, eftersom barnen kommer på lördag och sover över till söndag.Då kan vi läsa dom, ja så mycket text var det väl inte, men bilderna var roliga och väldigt fina.
Sitter och kollar på  mina lortiga fönster, men nu börjar solen försvinna,och i morgon ska det visst regna, så då behöver jag inte bekymra mig för tillfället,
Haaa de........
                         

Smakar så gott,

ja med en stor varm latte när man kommer in och har varit i skogen i nästan två timmar.

Peppe har gjort sina rundor i full fart i skogen. Sen upp på höga stenar såklart. Då får matte plocka fram mobilen med sina frusna fingrar och fota naturligtvis,



sista bilden blev lite suddig,jag slant med mitt finger på avtryckaren,
Nu har jag suttit här och bokat biljetter ner till min syster i mitten av November. Ev, så kanske dom kommer nästa vecka också på Novemberlovet. I så fall blir det två täta besök som omväxling. Gud vad vi ska prata,och prata,*ler*
Nu ska jag ta mig en tur runt hos er govänner,

Hello Graphic #128


Har ni vinterdäck på?

en bra fråga så här dags på året. Samma sak varje år, att alla hänger på låset och vill ha vinterdäcken påsatta när första riktiga halkan kommer. Här blev vinterdäcken på förra veckan när dom varnade för blixthalka och snöfall. På volvon vill säga. Gubben har beställt nya vinterdäck till sin jobbar bil, men dom har inte kommit än.
Nu blev det inte så farligt just här med väglaget,men det är skönt tycker jag att ha dom på.
Strålande fint väder,frostigt med nån minusgrad. Ska väl bege mig ut med Peppe killen, en tur till våran skog och njuta (frysa) tårna och fingrarna är mest utsatta.Men tumvantar funkar lite bättre,fast klumpigt tycker jag.
Idag har lilla prinsessan Amanda (barnbarnet) namnsdag, grattis till dig lillpluttan.
Ses till fikat,då kikar jag in till er...........
               

Närdejting...

läste en kul grej i tidningen för ett tag sen, om Närdejting. Trött på krogragg? Besviken på nätdejting? Börja med närdejting istället.
Det är alltså olika platser där man utöva detta,

På biblioteket kan man göra så mycket mer än låna böcker. Inleda ett litet samtal med en intressant person, fråga om tips på böcker...

Gymmet, man se lite hjälplös ut och fråga hur olika maskiner fungerar, be om lite tips och råd...

Hjälplöshet är faktiskt underskattat,funkar många gånger som en inledning.
På bygghandeln kanske, där kan den inte alltför händige stå länge och tveka: Är detta en dyckert?
Är fogsvansarna pålitliga? Eller vore det bättre med en sekatör när jag ska tukta min tuja? Hi,hi...

En vacker vinterdag på Hemfjärdens is, kan det vara läge att lära sig åka långfärdsskridskor. Visst finns det väl någon rutinerad åkare som är både ensam och hjälpsam.Ta emot med hjälpande och värmande händer, när du inte riktigt har ordning på isdubbarna.Eller har skurit snett in i en vassrugg. Än slank han dit,en slank hon dit,och en slank dom in i famnen.

Glöm inte mataffären. Där kan man fixa dejten. Det gjorde faktiskt gubben och jag för många år sen. Vi kände till varandra lite genom jobbet. Men en fredagkväll efter jobbet så råkade vi stå på varsin sida om köttdisken och kika på köttpaketen. Det ena ledde till det andra, och det slutade med att vi lagade maten tilsammans den kvällen. Och på den vägen är det, som man bukar säga.

Apropå mat, dags att börja fixa med den. Inte så glamoröst kanske, med fisk och äggsås, men gott.
Haaa de......

Be Mine Graphic #11


Vetekudde,varm halsduk,spikmatta...

jag provar allt för min onda nacke. Ja även upp i huvet gör det förbenat ont. Det har varit rätt bra länge nu. Men det kommer alltid tillbaks. Förslitningar från tidigare aktiviteter.
Strålande fint väder, frostig morgon med halka på vägarna som dom varnat för.
Det blev inget inlägg på morgonen. Jag satt och betalade räkningar och kände mig lagomt munter,eftersom det var en hel del den här gången. Klart att det ska strula då speciellt som jag hade en tid att passa. Vi skulle träffas några stycken uppe i skogen vid niotiden. Så jag blev lite sen och fick rappa på lite. Peppe hade bråttom också. Han kände väl på sig att kompisarna väntade.
Men vi hittade på dom,och sen har det varit full fart.
Peppe fick upp spår efter rådjur och drog iväg,han och en hund till.Det bara brakade till i skogen.
Men dom kom snart tillbaks med tungorna som slipsar.
Vi gjorde sökövningar också så dom fick jobba med huvet med.
Peppe ligger helt utslagen på sängen i solen nu
Va...är latten slut redan?? Det får bli en till sen på eftermiddan,
See yaaaa......
                         


Hur ofta kalkar ni ur kaffebryggaren?

det var en tanke som slog mig. Jag har aldrig kalkat ur den här bryggaren,och den är ett par år gammal. Visst puffar den till ibland, men inget som stör, så det har aldrig blivit av.


skinksteken blev jättegod i lergrytan. Så det ska jag gör om fler gånger, kanon att laga till allt på samma gång,
Nu sitter jag och kollar på en film som jag såklart har sett förut. Men jag har en förmåga att se om filmer, såna som ger mig nånting i utbyte, och nånting att tänka på. Det här  är en sorglig film, bara så ni vet,så kommer jag att fälla nån tår,
Filmen heter Vid din sida med Juia Roberts och Susan Sarandon bla,


   
                  

Nästan ensamma,

ja idag tidigare på förmiddan så gick jag med Peppe vid Rynningeviken. Det var vi och några enstaka hundmänniskor, ett par joggare svepte förbi också. Men vädret var väl inte så lockande precis. Fast det finns ju inget dåligt väder som ni vet,osv....inte frös jag. Tumvantar och mössa och vinterjacka på, Peppe var lite frusen först. Men när vi kom igång så blev det fart på honom. Fast det är klart, det var ju inte hans favoritväder med blötsnöglopp i fejset.



här sitter han och spanar på änderna,vi hade inget att erbjuda dom, så dom simmade iväg igen.

Det ser lite kallt ut tycker jag,

det började Peppe också tycka, man ser det såväl på hans uttrycksfulla ansikte, så matte nu knallar vi till bilen.

Ja matte, nu får du stänga här och starta bilen så det blir varmt.
Och varm blev jag när jag stannade till vid Konsum och köpte mjölk och en kvällstidning.Man har ju för mycket på sig att stå i en affär.
Jag har lagt lergrytan i blöt, så nu ska jag lägga i skinksteken,och potatis och rotfrukter. Hoppas det kommer smaka lika gott som jag minns att det gjorde. Det var ju ett bra tag sen jag använde den.,
Seee ya......

En underbar kväll,

sitter här trött och mätt, god mat och underbara människor. Vilket vackert ombonat och mysigt hus dom hade. Rena rama Fanny och Alexander känslan infann sig, gammalt och gediget,och jaa vad ska jag säga, jo Carl Larsson lite av den stilen. Men det kändes så äkta,eftersom det är uppbyggt under alla deras år tillsammans.
Jag önskar att jag hade haft kameran med mig, men man vill ju inte springa runt och fota vid första besöket. Men den stora fina tomtesamlingen måste jag dokumentera vid tillfälle. Jag har aldrig sett så mycket tomtar nån  gång.
Men nu ska jag gosa med Peppe en stund, sen blir det gonatt........

Good Night Graphic #89


Sätta sig till dukat bord,

det ska jag göra lite senare på eftermiddan. Dotterns svärföräldrar som inbjudit till trevlig samvaro.
En blåmes var först att komma och smaka på solrosfröna, nu sprider han vidare, kom kompisar,maten är framdukad,*ler*
Ha de.........

Avundsjuka,

är du avundsjuk? Det är rätt jobbigt att vara avundsjuk. Man mår mest dåligt själv av det.Men ärligt talat,visst drabbar det oss vilket vi vill eller inte ibland. Ibland blir det som ett gift, men det kan också vara som en sporre och driva oss framåt.
Har man en bristande självrespekt är det lättare att utveckla en missunsam form av avund.
Man borde försöka att vara nöjd med sitt liv - hur det än har utvecklat sig.
" Avund är att räkna andras glädjeämnen,i stället för sina egna"
Ord att ta till sig tycker jag.


                  
Idag har vi halvklart väder och 5 plusgrader, regnat har det gjort inatt,en hel del.
Jag hängde upp fågelmatarna för ett par dagar sen, men hade ingen mat att lägga i. Pippina har suttit och tittat och sett så förebrående ut. Talgoxarna sätter sig på fönsterbläcken och kikar in med huvudena på sned.
Idag var jag och köpte solrosfrön. Så nu kommer det bli full fart därute. Men börjar man mata så måste man fortsätta. Jag tycker det är så roligt att mata dom och håller gärna på ända fram till slutet av April, sen får dom klara sig själva.
Förra vintern hade jag skalade solrosfrön,men det gillade dom inte så värst,utan det verkar som att dom vill skala själva.Kanske dom håller värmen bättre om dom får jobba lite.
Så nu ska jag ut och glädja mina pippi vänner....

bild lånad från nätet,

Inne att vara tant,

medan vi 50-plussare vill fortsätta vara pionjärer,rebeller och vägra vara tant, så drömmer 20- och 30-plussare ljuva tantdrömmar om förkläden,städning och huckle på huvet,lösa korsord.

Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall avslöjar sitt tantbegär i nya kakboken Kärleksmums - 101 söta favoriter

Enligt Aftonbladet vill 70% av kvinnorna,framförallt dom unga, bli hemmafruar. Tro`t den som vill.

24 åriga Elsa Billgren är vintage expert i Antikdeckarna och vurmar för 50-talet och småblommiga kaffekoppar.

På internet regerar dom unga tanterna som Underbara Clara som tagit syltandet och saftandet,heminredandet  och 50-tals modet till nya höjder. ca 50 000 besökare i veckan.
Bakom bloggen Mirjams kafferep, står Mirjam som presenterar sig som en 19-årig tjej, född 80 åt försent

Nu kommer boken Tantvarning för alla för tidiga tanter. I boken bedriver Anna Eriksson tantspaning och försöker uppgradera tanten.


Så man är rätt inne egentligen, bara att sätta på sig hucklet och förklädet, och svassa runt,
Nu tar vi fredags mys, och sen Idol,


Snön lyser vit på fur och gran,

nej men så mycket är det inte, nån cm bara på marken. I skogen var det riktigt fint,

lite adventstämning,fattas bara glögg och pepparkakor.  Vi tog en tur till skogen i alla fall och träffade på kompisen Lukas där.

Han hittade en plätt utan snö och började gnaga på en lång pinne. Men först hade dom rejsat av sig,hej och hå, det gick över stock och sten,
Sen intog Peppe sin favoritplacering på en hög sten,





märks det att jag älskar att fota honom? Då går det bra att vara fotomodell tycker han när man får vara högre än matte,

här står han och spanar, efter rådjur antagligen, men när vi gick hemåt så hoppade ett rådjur ut från en trädgård där det antagligen stått och ätit äpplen,och sprang iväg efter gatan.Tur jag hann se först,annars hade nog Peppe dragit iväg,
Nu har latten avnjutits, Peppe ligger på sängen i solen och vilar. Ska passa på och gå en runda hos er,innan sonen Stefan kommer. Han har lånat volvon eftersom det är drag på den,och kört en massa grejer.
Seee ya.......
                              

Hulk,hulk...

det väcktes jag av tidigt i morse, Peppe som stod och såg så ynklig ut. Så det var bara att kliva upp och torka rent. Sen var det svårt att somna om igen.
Pytte lite snö har det kommit, så vi hade tur ändå,
Dags för morgonprommisen,
Seee ya....

Good Morning Graphic #109


Är det sant?

sitter och tittar på Lyxfällan,och varför ska jag göra det, man blir ju bara rent förbannad och bestört över den tjej det handlar om idag. Är det sant eller fejk, kan hon vara så rent urblåst i huvet??
Inget jobb inga pengar men shoppar för glatta livet.
Hjälp mot sitt shoppande är vad hon behöver, ska bli intressant att se hur det går. Det är ju synd om flickstackarn måste man ändå tycka innerst inne...

                       

En lyckogris!

titta här vad jag hittade hos Pem en söt liten lyckogris

för att bringa lycka så ska den skickas vidare, så ta den med er.
Du har just fått en lyckogris för år 2010 – men den ger bara lycka om
man skickar den vidare…. för LYCKA är det enda som fördubblas när man       
delar med sig av den. 
(kinesiskt ordspråk)
                                                                       
                                                   

Frys,frys,frys...

eller frös kanske jag ska säga,herregud vad jag frös på morgonprommenaden. Inte fryser man väl så där mitt i vintern. Ändå hade jag klätt mig tyckte jag. Det som fattades var mössan,och värmen försvinner ju ut där sägs det,hmm...
Har varit till Maxi och handlat. Idag följde det inte med nånting annat än det som stod på listan.Jag ger mig själv en stooor klapp på axeln.
Det här med köande är rätt intressant. Alltid väljer man fel kö vid kassan.Spelar ingen roll om man byter till en annan som går fortare tycker man. Då ser man hur den kö man bytte från plötsligt ringlar fram som på räls.
Det är kul och se när dom öppnar en ny kassa,jäklar vilken fart det blir på folk,dom bara kastar sig fram. För det mesta tjänar man på att stå kvar där man är,för helt plötsligt har den kön blivit mycket kortare.
Jaha, det var lite om köandet. Fikat (latten) är avklarad,och jag smällde i mig en stor god macka också.Nybakt ciabatta bröd.Så nu får jag hoppa över lunchen.
Nu ska jag ge mig ut i det fina vädret. Passa på och njuta. I morgon har dom "lovat" snö, men jag hoppas dom får fel,
See ya.........

                                     

Gomöra,

ett litet snabbt inlägg innan utgång med Peppe. En klar fin morgon,4 minusgrader, med nordliga vindar,huvva!
Handling sen,
Hörs till fikat......

Good Morning Graphic #135


Rena julafton,

ja nu menar jag inte att det fallit snö så det ser ut som julafton tack och lov. Nej när jag tittade i brevlådan så låg dom här godsakerna där,*blink**


ja då har man lite att titta i, och inspireras,
Det kändes skönt efter sjukgympan, men jag tog Peppe och gick en sväng vid Rynningeviken.Det var inte skönt, så det blev bara en kort prommenad. Jag höll på att frysa ihjäl i den kalla vinden. Det låg tom, en tunn isskorpa på vattnet inne i viken.


Ikväll ska jag göra nånting gott, rotmos och ja det skulle ha varit rimmad fläsklägg, men det fick jag inte tag i. Så det får bli frukostkorv. Men det går det med. I brist på bröd så äter man limpa...


bild lånad från nätet,

Inget fallande idag,

jag vill bara meddela att jag stod på benen i skogen idag. Gick med ögonen ner i backen hela tiden,hi,hi...kanske därför jag missade rådjuret,men det gjorde inte Peppe. Det bara brakade till i skogen så försvann båda två. Lukas han låg och gnagde på en pinne och struntade totalt i rådjuret.
Fast det dröjde inte länge förräns Peppe kom farandes tillbaks igen. Rådjuren har ju en förmåga att gå upp i rök, så då kommer han tillbaks.
Men jäsiken vad jag frös om fingrarna innan jag var hemma igen. Smakade supergott med en värmande latte
.
Jag ska till sjukgymnasten sen och få lite massage och ultraljud på det onda
Ha det gott så länge.....
                                     

Förbereder utgång,burr...

ingen snö än tack och lov,men nollgradigt och lite småblåsigt. Dags för våran morgon och förmiddagstur. Det brukar ju bli nästan två timmar ibland,beroende på väder. Det blir nog inte så länge idag känns det som. Är mörbultad i kroppen efter gårdagens fall, så nu är man väl livrädd att ramla igen.
Jag har vikt in en stor tvätthög efter frukosten, så jag känner mig riktigt duktig.
Dags att ge sig ut,
Seee ya.......

Good Morning Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook


Lergrytan,

den gamla hederliga, som fick sitt genombrott på 1970-talet. Tänk vad mycket gott man lagade i den. Och nu har den stått bortglömd i skåpet ett bra tag. Ska banne mig ta fram den och laga en god stek i helgen tror jag.
Lite fakta för er som inte vet nånting om den,
Blötlägg alltid grytan ca en halvtimme före användning.Blötläggningen gör att leran suger åt sig fukten som i ugnen omvandlas till ånga  som håller maten saftig.
Dessutom bevaras näringsämnena samtidigt som det oftast inte behövs något extra fett.
Man lägger allt i grytan samtidigt,kött potatis och ev, rotfrukter,det blir så gott.Grytan måste ställas in i kall ugn, så det tar lite längre tid,men det är det värt.
Hur många av er är det som har en lergryta?

Vad är det som händer?

SMHI går ut med en klass 1 varning över länet. Kan komma ca, 5 cm nysnö i morgon. Hade det varit mitt i vintern är 5 cm inget och varna för menar dom. Men nu när ingen har vinterdäck på eller är riktigt beredd då är första snön och halkan inte att leka med  säger dom.
Ok, bara vänta och se då. Det kanske kommer mer uppåt bergslagen,och vi klarar oss säkert här får man innerligen hoppas.

jag ryser när jag ser den här bilden från förra vintern.

Stod på huvet i skogen,

ja så kan det gå, nu sitter man här och tycker synd om sig själv. Tog emot mig med händerna, så handleden jag bröt i vintras värker som tusan. Men inget brutet i alla fall.
Regnar gör det nu också, så bläää säger jag bara.
Den vita skåpbilen var borta när jag kom hem förut, det står två andra bilar nu hos grannen.Det är tydligen hantverkare som håller på där inne.
Jaha, det blir väl inte mycket gjort idag då, förutom att sitta och blåsa på handleden och be om lite sympati,
Bloggtorka här med tror jag,
Haaa de......
                          

Dags för morgonturen,

alltså nu är det inget att skriva om. Jo förresten, det kom en stor vit skåpbil precis och ställde sig framför garageinfarten. Vad farao menar dom med det? Jag ska visserligen inte ut med bilen nu, men nu blev jag irriterad.
Vi hörs......

Good Morning


En god mugg te,

och jag hamnade framför tv,n och kollar på en ny drama serie. Våra vänners liv, jag gillar ju svenska serier.Får väl se hur den är...



Jacka istället för bröd....

ja jag vet Yvonne du hade rätt, det går inte att släppa mig lös på stan. Men när jag såg den där jackan så kände jag att den måste jag prova,sen var jag fast. Jag köpte den på H&M och den kostade 699kr. Här får ni se den på en riktig modell.

Den kanske inte ser så tjock och varm ut, men det är den,och rätt tung också, så den är rejäl.

Nu medans jag kommer ihåg det,så är det tävling på gång hos NETT gå in till henne och kika. Det är en smärtlindrande gel som verkligen utlovas ge effekt. Den skulle inte alls vara dum att vinna.

bilden är klickbar,
Mörkret har lagt sig,och det regnar hör jag. Blåser gör det också. Skönt att Peppe har fått sin kvällsrunda,
Ikväll vet jag inte vad det blir att titta på,har inte kollat läget. Men alltid finns det väl nånting.
Haaa de.......

Lunchen och fikat är avklarade,

turen på stan blev väl som förväntat,liite mer än det jag sa. Men jag behöver en ny vinterjacka,och nu råkade jag bara ramla på den. Jag som ska ut och åka, ner till Göteborg och Liseberg, kan ju inte gå i gamla paltor, då får ni ju skämmas för mig.





Den är varm,behövs knappt ingen tröja under. Hälsokost var jag inne på, men jag glömde bort brödet jag skulle köpa,eller glömde och glömde. Jag blev lite stressad på slutet, hade lagt i lite snålt med parkeringspengar. Jag skulle ju som sagt inte handla så mycket.
Nu ska jag åka till återvinningen, det samlar sig fort med allt emballage,
See ya......


Jag ska gå till Rejmes,

jag tar Peppes morgontur bort till Rejmes och lämnar av en film till svärdottern som jobbar där. Sen blir det en tur upp på stan. MEN jag ska inte shoppa,BARA gå in på hälsokost. Sen in på Wasa konditoriet och köpa lite gott matbröd.
Idag är det inga minusgrader och mer mulet. Vi får se vad dagen kommer att erbjuda vädermässigt,
Ses till fikat........

I Remember You


Frisk luft,

det har man fått mycket av idag.Efter maten åkte vi iväg i det fina vädret och strosade runt borta vid naturreservoatet. Så fint där,och man är mitt ibland kossorna. Ibland följer dom med en bit,eller står mitt i vägen så man får gå runt. Dom är så snälla och gör inte en fluga förnär. Men Peppe var lite osäker först och boffade åt dom för säkerhetsskull. Men dom brydde sig inte om honom,hi,hi...


Jag ringde till min syster förut, och vi satt nog och pratade över en timme. Ev, så kommer hon upp i slutet på Oktober,och sen åker jag ner till henne i November. Ska försöka passa in  det så vi kan gå på Lisebergs julmarknad. Vore roligt.
Nu har jag inte hunnit varit inne hos er nånting idag. Jag får ta igen det senare ikväll,

Smile Graphic #33


Nu killar,kan ni få "större paket"

vi kvinnor kan ju med hjälp av pushup behå få "större"byst,och strumpbyxor och korsetter som lyfter rumpa och håller in mage.
Nu läste jag i Aftonbladet om kallingar som är specialsydda så ni män ska få ett lyft och "större" paket. Förlåt att jag blir full i skratt, och varför bli det när det gäller karlar,hmmm...dom vill väl också få ett bättre självförtroende och se snygga och virila ut. Sen när kallingarna åker av, då blir det lite skillnad kanske.

bild lånad från Aftonbladet,

Fint väder är det idag också,inte riktigt lika kallt som igår.  Gick en tur med Peppe vid Rynningeviken. Skönt och uppfriskande.
Dags att börja med maten snart. Det blir baconlindad och plommonspäckad köttfärslimpa,och sen lägger man morötter och potatis i bitar runt om på fatet, som steks i ugnen samtidigt.Det var nåt nytt recept jag hittade och ska testa,
See ya.......

Sunday Graphic #31


Zappar,

ja det blir ett zappande mellan Dansfeber och Dansbands kampen. Dansfeber är faktiskt riktigt roligt.Det tyckte jag inte från början, så då kollade jag inte. Ikväll ska jag ringa och rösta,
Gubben fixade hamburgarna medan jag duschade, så magen står i fyra hörn ikväll också.



Krockkudde för cyklister,

hörde dom pratade om det på radion förut. Det lät som ett Aprilskämt först,men tydligen är det nånting på försök.  Läs mer HÄR 

tror banne mig att jag hellre har hjälm, eller vad tycker ni?

Gubben gjorde en "skåning"...

detta kräver väl en förklaring. Tidigare idag så höll gubben på och klippte ner en del buskar med häcksaxen. Rätt var det var så kom han infarandes och ner i källaren,jag frågade vad det var, och då sa han att ha  gjort en skåning. Först fattade jag inte vad han menade,men sen föll poletten ner,hi,hi....
Så här är det,att längre ner på gatan bor det en skåning. Han är rätt barsk och surmulen av sig och lägger av en del svordomar. Han kör stadsbuss,och råkar man åka med honom är det bäst att hålla i sig,för han kör rätt friskt.
Till saken hör,att han för flera år sen höll på och klippte sin stora häck . Den var till förtret för många, eftrsom den skymde sikten mot gatan. Därför fick han påpekande att den behövde klippas.
Han råkade klippa av sladden till häcksaxen. Ni kan tänka er att han hördes lång väg. NU KLIPPTE JAG AV DEN F-BANNADE SLADDAJ-VELN FÖR I H-VETE. Precis som det var grannarnas fel att han gjorde det, men det blev allmän munterhet bland dom som såg det. Sådana är vi ju och gottar oss åt andras fadäser,speciellt om personen inte är så omtyckt.
Det var det gubben gjorde, han klippte alltså av sladden till häcksaxen, så en propp gick och tvättmaskin och tumlare stannade.
Men min gubbe är händig, så det fixade till sig.

Smidigast är väl att ha en sån här utan sladd.  Det har verkligen varit kyligt idag. Frosten ligger fortfarande kvar i skuggan,
Nu laddar vi för lördagskvällsmys, ikväll ska jag inte anstränga mig så mycket med maten. Det får bli hamburgare, men det går inte av för hackor det heller.

saturday-desi-glitters-1


Blad faller tyst som tårar,

men det stämmer inte riktigt, inte när frosten har tagit dom. När jag gick med Peppe i morse, så hörde man det frasande ljudet när dom föll och landade.  Det har varit kallaste natten hitills, minus 8 grader.
Nu har jag tagit bort dom sista sommarjackorna och hängt fram för vintern. Herregud man ska väl inte frysa sig fördärvad. Ni skulle sett mig förut, stickad toppluva,tjock halsduk och tumvantar. Men det är ju inne nu med mössa året runt nästan. Så man behöver inte känna sig utpekad,hi,hi....
Ha en fortsatt fin dag........

Happy Fall Graphic #25


Hjälp vad mätt jag blev förut,

vad åt vi då? Jo klyftpotatis som jag verkligen älskar och tacokryddad lövbiff,
delar med mig av receptet,
Klyftpotatis det vet ni väl hur man gör så det steker ni i ugnen,med skalen på,blir godast.

500g lövbiff
1 strimlad gul lök
1 msk olja
vitlökspeppar
1 påse tacokryddor
2 dl passerade tomater + 1 dl vatten

VITLÖKSSÅS:
2dl creme fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt + lite svartpeppar

MEXIKANSK SALLAD:
1/2 burk kokta svarta bönor
1 tärnad röd parika
1/2 tärnad gurka

1.Blanda samman vitlökssåsen.
2.Blanda salladen.
3.Strimla biffen.Stek den gula löken tillsammans med biffen.Krydda med pepparen.
4.Häll över tacokrydda och tomatsåsen.. Sjud några minuter.

Servera med klyftpotatisen,såsen och salladen,



Tittar på Idol och jag måste säga att herregud vad duktiga dom är,och vilka kanon låtar som sjungits. Blir spännande att se vem som åker ut, samtidigt tråkigt eftersom dom är så bra allihopa i stort sett.

Struntade i dammningen...

det var alldeles för fint väder för att vara inne,så vi gick en sväng istället. När vi kom hem blev det lite lövräfsning. Mycket som blåste ner igår. Peppe sysselsatte sig med ett tuggben.
Då sken solen fortfarande, nu är det mer molnigt.




En film jag vill se.....

jag läste om den här filmen i tidningen på morgonen,och sen hörde jag dom pratade om den på radion. Låter som en film jag blir nyfiken på och vill se.
Filmen heter Himlen är oskyldigt blå.....




i rollerna bla, Peter Dalle och Bill Skarsgård, regi: Hannes Holm
Den handlar om Martin (spelad av Bill Skarsgård) och hans sommar på Sandhamn, under det 70-tal då alla var oskyldiga, men ingen var oskuld. Med mellanöl,nakenbad,flakmoppar,Abba och Ted Gärdestad.
Martin är borta från pappan, men under vingarna på en ny fadersgestalt: festfixaren och det sociala geniet Gösta (Peter Dalle) komik blandat med allvar i filmen.
Ja jag tror den är sevärd,
Vi kom hem förut efter två timmar i skogen,jag var lite småfrusen såklart. Peppe och Lukas hittade en gammal fotboll som dom lekte med. Jisses vilket ös det var. Lukas som älskar vatten hittade en geggig vatten pöl som han njutbart la sig i, till hans mattes förtret,hi,hi....jag kan småskratta, för jag vet att Peppe skulle aldrig göra så. Däremot älskar han att dricka och slafsa i sig vatten.
Solen lyser in obarmhärtigt så man ser allt damm. Känns som jag b orde ta ett tag med trasan,
Vi får väl se hur det blir med det???

En copycat?

tidningen skriver om det nya överfallet igår. Kan det vara en copycat? En som imiterar en annan brottstyp,och att gärningsmannen snappar upp information via media.
Allt förstoras väl upp, men oron finns där,och jag tror inte att någon känner sig riktigt säker just nu.Klart att tankarna finns där. Var kommer det hända nästa gång?
Jag tänker gå till skogen, jag har ju Peppe med mig. Inte är jag orolig nu på dan. Men när det börjar skymma på,och ni vet själva, i dom mörka skuggorna och det prasslar i löven.
Jag brukar bli lite skrajsen när det är mörkt och Peppe ska kissa gonatt. Ställer han sig och morrar och stirrar stint in i buskarna,då känns det obehagligt. Även om jag bara är på tomten.
Nog pratat om det. Solen skiner och det har varit minusgrader i natt så frosten ligger så fint.På med strumpbyxor under jeansen och ut,
Ses till fikat.........

Good Morning Graphic #153


Ska man skratta eller förfasa sig,

det händer mer saker i Örebro, ni har väl redan läst eller hört om det. I måndags skulle en morfar hämta sitt barnbarn på dagis, men tog med sig fel treåring. Då undrar man ju hur ofta träffade han sitt barnbarn? Annars hur farao kan man ta med fel barn. Sånt där ska inte kunna hända,
Ni kan läsa lite mer här
Nu ska jag kolla om det finns nånting att se på televeisjan,

Good Evening With Candle


Syns inte att jag räfsade löv,

nej idag blåser det iskalla nordvästvindar, så löven rasslar runt i vinden. Nu har jag suttit här och vilat mig ett tag och druckit min latte. Dags att ge sig ut på lunchrundan med Peppe, sen måste jag dra runt dammsugaren och torka golven. Det syns spår efter Peppes tassar runt om. Han smet in förut innan jag hann att torka av tassarna. Han hade tydligen varit och travat runt i jorden nånstans.
Jag var ju och handlade förut, och vad ramlade ner i varuvagnen idag då?



jeansleggings såklart, jag hade rabattkupong med mig så den var jag tvungen att utnyttja.
Annars höll jag mig till köplistan, helt säkert,
Nu ska jag lätta på häcken,
See ya.......
free myspace comments

Benen i kors,

och det är inte Lisa Ekdal,utan det är jag. När man är ute nu så länge ibland på förmiddagarna hinner man bli rejält kissnödig.Jag dricker alltid ett stort glas vatten på morgonen,och sen är det en mugg kaffe, så det kanske inte är så konstigt.
Det går bra ända tills man är på väg hemåt. Det är precis som att ju närmare hem man kommer desto kissnödigare blir man. Så biten från grinden och upp på trappen och låsa upp dörren, då är det i princip benen i kors. För att inte tala om att fumla med nycklarna med stelfrusna fingrar.Ja det är ett äventyr,ska jag hinna??
Man skulle behöva en sån här kanske,hi,hi.......

med motor också. Peppe kunde trava bredvid.
Nä skämt åtsido, regnet har dragit förbi, och det blir en vanlig prommis med Peppe nu på morgonen.
Sen åker jag och handlar.
Seee ya.....
free myspace comments

Lite nyttigt har jag gjort,

när jag kom hem efter Peppes eftermidddags tur. Så satte jag igång och räfsade löv och plockade nedfallna äpplen. Då blev jag varm i alla fall, sen klippte jag ner perenna blommor som hade frusit.
Peppe gick runt och puttade sina aktivering koner, men helt plötsligt var det alldeles tyst, och jag tänkte att vad har han nu hittat på? Ja då sitter han så fint längst in i rabatten, det såg så kul ut,synd jag inte hade kameran där.
När jag kom in sen så tog jag och städade toaletten här uppe också. Kände mig rätt nöjd,så en fika kunde jag unna mig och kolla genom posten.


Jotex lockade med 150; rabatt, men nu ska jag inte beställa nånting,otroligt va??  Ica Buffé är alltid kul att bläddra igenom. Sen var det ett bokpaket, och jag kom inte ihåg vad jag hade beställt...


Jamen den boken var det ju, jag gillar Kristin Hannah hon skriver så bra böcker.Just nu håller jag på med en av Penny Vincenzi, Vår bästa tid heter den. Har inte hunnit så långt än,men den verkar riktigt bra.   


Måste visa två värmeljushållare som jag fick igår, en liten överaskning som värmer,


Nu ska jag börja med kvällsmaten, det blir soppa, kokt på en spik. Med andra ord, man tager vad man haver. Den kommer att värma gott,

bilden lånad från Wikipedia,


Ooops,

Vad gör jag idag då? Har hamnat här vid datan,och hur blir det då? Ja det vet ni ju redan. Ja jag har ju inte precis varit upptagen med att skriva nåt inlägg.Så vad har har jag gjort då, ja inte vet jag, surfat runt lite. Kikat in en del hos er.
Jo jag har varit ute heeeela förmiddagen. Peppe och hans kompis Lukas har plöjt runt i skogen. Tiden går fort när man är ute så där. Men gud vad jag frös om fingrarna på slutet.Jodå, jag hade fingervantar på mig, men det spelar ingen roll. Fryser alltid om fingrarna efter ett tag.
Så nu har jag suttit här och värmt upp mig med en stor latte. Peppe har som vanligt burrat in sig på sängen.
Jag behöver göra lite nytta idag känns det som. Men när man varit ute och kommer in i värmen och sätter sig här, då blir man seg och slö.
Sitter och ser hur grannen mitt emot är ute klipper ner och rensar i sin trädgård. Vad duktig han är då, nehej, bara att lätta på hängarslet som stattinskan skulle säga.
Seee ya....

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Inget nanna kudden,

nej så blev det inte, jag hade precis hunnit tänka tanken, så ringde telefonen. Det var en av Peppes kompisars matte som undrade om vi ville komma och fika,hon var ledig på eftermiddan. Så vi knatade dit. Är nyss hemkommen nu lite småfrusen efter prommenaden. Det blåser från norr, så är man inte i solen känns det lite kyligt.
Passade på och knäppa lite bilder under vägen hem med mobilen,





dom här husen ligger så fint vid vattnet. Där skulle jag kunna tänka mig att bo, nära till strövområden och populära Rynningeviken.


Peppe  satte sig i solen i vindskyddet när vi kom hem, där var det riktigt skönt.

äppelträdet är fullt av äpplen,herregud alltså, var ska man göra av med alla?? Det här trädet har gubben hållit på och stympat i flera år, så det har bara varit i princip pinnar som stuckit upp. Men det strävar troget vidare och nu är det lika stort igen,vilken växtkraft,

lakanen har jag plockat in nu, dom torkar inte helt,luften är lite för kylig.

här ligger Peppe och gottar sig i solen, han är nog trött efter allt busande idag.
Dags för mig att börja med maten snart, enkelt men  gott. Grillkorv och potatismos.

bild lånad från aftonbladet

Latten fick bli lunchen idag,

Vi var ute hela förmiddan,kom inte hem förräns till lunchtid. Så det bidde en rejäl macka till latten.
Det var så skönt i skogen, blåste mindre där,och hundarna har fått göra nytta med att leta upp saker som vi gömde. Sen har dom såklart lekt och busat också.
Hängde ut lakan på tork, eftersom det blåser så hinner dom nog torka innan kvällen.
Jisses vad trött jag blev när jag satte mig här vid datan. Peppe ligger och snusar så gott på sängen. Ser riktigt frestande ut, men om jag lägger mig där så blir jag väl ändå segare och får inget vettigt gjort,
Ja,ja, vi får la se......



Halloj, och gomöra

sitter här inpackad i håret,ser att det blir en fin dag igen,i alla fall vädermässigt. Ingen frost i natt,så inget skrapa rutor för dom som pysslar med sånt.
Nu ska jag packa upp håret och torka till det, sen bege mig ut på våran skogstur med Peppekillen.
Ses till fikat......
 

Har dom gripit rätt man?

ja det återstår att se, oron lär finnas kvar tills det är säkerställt.  Så mycket elände som händer. Såg på tv nyheterna  nu om den lille 2-åringen som togs som gisslan. Så fruktansvärd upplevelse för honom och mamman som bara kunde stå hjälplös och titta på. Ny lyckades polisen övermanna gärningsmannen,och mamman och pojken den hjälp dom så väl behöver.


bild lånad från dn.se

Gå inte ut ensam,

den uppmaningen ges till kvinnorna här i Örebro efter dom sista tre överfallen varav ett en fullbordad våldtäkt. Sista överfallet var inte så långt härifrån. Vad hemskt för dom kvinnor som drabbas, och jag är glad att jag inte behöver ge mig ut i mörkret ensam.
Oron och otrygghetskänslan sprider sig, och det kommer bara att fortsätta. Att kvinnor misshandlas och våldtas kommer aldrig ta slut. När en gärningsman tas fast, så dyker det upp nya.


bilden lånad från sverigesradio.se

Frostig och kylig morgon,

minus 2 grader var det när man klev upp.Alldeles vitt av frost. Ja det skulle ju bli kallt den här veckan. Tror det blir strumpbyxor under jeansen. Det gäller att hålla sig varm. Värken i lederna kommer ändå som ett brev på posten av kylan.
Peppe hoppar över staketet mer och mer. Det är absolut inte bra, för bakom jordvallen går centrumleden med rätt mycket trafik emellanåt.
Att han hoppar över beror på alla rådjur som går runt i trädgårdarna och käkar äpplen. Grannen lägger alla sina i en stor hög mot jordvallen, och dit dras rådjuren. Dom säger att det är så fint och se när dom står och äter. Ja ´visst är dom fina, men jag skulle gärna se att dom inte kommer så jäkla nära.
Peppe jagar dom,inte så konstigt, han har ju jakt i sig. Hoppa över staket inga problem heller. Vi kan ju inte sätta upp två meters staket runt tomten. Jag får alltid ligga ett steg före och kolla av läget. Men ibland räcker det att han känner vittringen av att dom gått där.
Ja nu börjar det bli problem känns det som, men problem är ju till för att lösas.
Nu ska vi ta en tur upp i skogen,
Seee ya...
Myspace Comments


Vad gott det är med tårta,

två bitar Prinsesstårta smällde jag i mig. Det är sonens favorit tårta,och jag håller med,mumsigt är det, båda gillar vi marsipanen också.

Amanda tyckte det var synd att pappa inte fick några ljus på tårtan,men det gick bra i alla fall.



Jag var tvungen att ta några bilder på vackra höstfärger. Får aldrig nog tror jag.



dom sista knäppte jag med mobilen på kvällsprommisen med Peppe. Nu har skymningen sänkt sig och graderna kryper neråt, det är bara 4 nu, så det blir kanske minusgrader inatt.
Snart börjar långkallingarnas tid,BURR!

Sitter och funderar,

har inget att skriva om,så då gör jag väl inte det. Det är bara triviala saker, som att jag har bytt i sängarna. Vi har gått en låååång prommis förut med Peppe. Man börjar gå och det är så fint och skönt.Men sen är det ju lika lång väg tillbaks.
Nu står en ost och skinkpaj i ugnen och gottar till sig. Sen ska vi hem till yngste sonen och fika. Han fyller till veckan.  Hela 31 år blir han, ja barnen blir äldre men inte vi, var det nån klok person som sa. Blir roligt, då får vi träffa alla barnen samtidigt.
Ha en skööön söndag....

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Vilken vacker kväll,

riktigt prommenadväder nere vid sjön. En hel del folk som tog sin kvällsrunda, knäppte lite kort med mobilen,kunde inte låta bli.



Peppe satt och njöt i kvälls solen och spejade på pippina,  nu ska jag göra i ordning hasselbackspotatisen. Sjön suger, hi,hi........

Solen kom fram,

den gjorde det när jag höll på med min garderob. Så det syntes hur allt damm virvlade runt i luften. Men nu är den gjord i alla fall, och det är ju min som tar längst tid som sagt. Jag tar dom andra till veckan. Måste ha lite att göra då också,ha,ha...
Sen var jag ute i finvädret och räfsade lite löv och plockade upp nedfallna äpplen. Peppe var med och hjälpte till.
Nu har jag avnjutit en latte igen och bit hallonlängd med choklad i. Får ta en sväng med Peppe vid Rynningeviken nu och göra av med lite kalorier.
Ikväll får vi fortsätta äta av köttbullarna jag gjorde igår. Det blev en rejäl laddning. Tänkte göra hasselbackspotatis till. Gottigt!
Seee ya.....

Den som väntar på nåt gott...

jag väntar och hoppas att solen ska bryta igenom det grå. Skymtar den liiite svagt. Jag har varit på stan och trängts med folk. Trodde inte det skulle vara så mycket en helt vanlig lördag. Men det verkar som folk laddar inför den kommande kylan.
Även jag gick runt och kollade efter en bra vinterjacka. Men tror ni jag hittade nån? Icke, så är det alltid,när man ska ha ett bestämt klädplagg, då finns det inget som faller i smaken.
Men helt tomhänt kom jag inte hem, det går ju inte.
25% på alla byxor hos Kapp Al, ett par nya jeans blev det.



en kjol följde med också, kunde inte motstå den. Idag provade jag faktiskt, det tillhör inte det vanliga. Utanför affären så fick man gratiskuponger på fika.Det var ett nytt ställe som öppnat. Vem kan motstå det? Så det bidde en krämig god latte innan jag åkte hem.



Vad hade Peppe gjort under tiden jag var borta? Jo han passade på att gosa in sig i överkastet.



Om jag får lust och känner för det, så tänkte jag städa ur garderoberna.Ta bort sommarkläderna. Rensa lite kanske. Ja inte gubbens garderob, där ska minsann inte slängas nånting. Ibland brukar jag smyga bort nånting som börjar bli lite väl utslitet.
Nu ska jag smyga runt hos er lite först,

Att bli överfallen,

ja det råkade Peppe ut för.Han som är så snäll och inte gör en fluga för när.
Vi gick förbi ett hus förut på eftermiddagsprommisen, frun i huset var på väg in med kassar så dörren stod lite öppen. Ut kommer plötsligt en stooor schäfer rusar fram till oss,cirklar runt och gör utfall mot Peppe.  Nu är ju inte Peppe den typen som blir aggresiv och ska ge tillbaka. Utan han försöker komma undan bakom mig. Jag vände ryggen åt schäfern drog med Peppe och fortsatte gå. Gubben i huset lyckades få tag i sin hund och dra in honom.
Ni må tro att mina ben skakade sen. Snacka om att få en adrenalinkick.
Nu varvar vi ner och tar fredagskväll.
Haaa de

Free Orkut and My Space goodevening Graphics Glitters

Blev lite sen till fikat,

vi träffade på Peppes kompis i skogen, så det blev hela förmiddan ute. Jisses vilket rejsande det blev på hundarna. Peppe han bara flög fram över stock och sten. Man skulle kunna ta honom för ett rådjur nästan  när han far fram så där. Samma gyllenbruna färg. Sen blir det helt tyst, och då kan man se honom stå högt upp på nån sten och speja.





vi kom inte hem förräns framåt halv tolv tror jag klockan var. Så elvakaffet blev nästan lunchkaffe.
Men gud så gott latten smakade. Men macka till, så lunchen får jag nog hoppa över.



Tänker i alla fall säga godmorgon,

nu har jag fixat och donat här på morgonen så ingen tid för datan nu. Som sagt, jag får mest gjort på morgonen, innan det onda gör sig påmint.
Dags att ge sig ut en sväng med Peppe, gråmulet men inget regn i alla fall.
Ses till elvafikat, (latten) ........
 

Hur farao är folk funtade?

tittade på Lyxfällan som hade start ikväll igen med nya programledare. Men man blir bara så illa berörd. När dom till och med länsar barnens sparkonton, och sonen i familjen reagerar och ber om hjälp. Jag skulle skämmas för att ställa upp i tv. Förstår inte hur dom vill visa upp sitt elände i tv. Men det kanske är det som är grejen, då får alla se och veta om hur det ligger till, och dom måste verkligen ta tag i saken.
Jag snoozade ju hos barnbarnen förut, så mysigt att natta dom. Läsa saga, gonattvällingen,sen somnade dom så gott. Höll på att somna själv,hi,hi...
Sen tänkte jag se lite på tv. Men herregud, jag förstod mig inte på vilken dosa jag skulle använda först. Sen när jag fick på tv,n så fick jag inte till det med kanalerna. Tecknat blev det, inte vad jag hade tänkt mig precis.
Nu ska jag snart natta mig, med att läsa i nya boken,

goodnight myspace orkut friendster comments

Tycker det ljusnar bortom Svampen,

det slutade regna straxt efter lunch. Men när jag var och handlade på förmiddan så blev allt dyngsurt i kassarna innan jag hann fram till bilen. Lagomt jag hade lastat in allt så avtog regnet.
Men vi slapp i alla fall regnet på midddags prommisen Peppe och jag. Fast det blev en lite längre tur än jag tänkt.
Fick ta en omväg för det kom en dam med två jättestora långhåriga schäfrar. När dom fick syn på oss så började dom att skälla och kasta sig fram i kopplen. Hon hade fullt sjå att hålla dom. Så jag tänkte att det är dumt att utmana ödet. Så jag vek in på en annan väg,och då kom vi förbi en fårhage med svarta får. Dom gick där och betade, men när vi kom så gick dom fram till stängslet och blängde på oss.
Peppe tyckte det var lite läskigt så han boffade för säkerhetsskull lite åt dom. Men det brydde dom sig inte om,hi,hi...
Nu ska jag grädda pannkakor, sen åker jag över till Amanda och Ida och snoozar med dom medans mamma och pappa är på föräldramöte på dagis,
Seee ya....

bilden är lånad på nätet,

Från sin sämsta sida,

ja idag visar hösten fram baksidan, regnet det strilar ned i en jämn ström,



det ska tydligen hålla på fram till eftermiddan, så det är bara på med regnkläder och Peppes regntäcke och sen ge sig ut.
Jag har suttit och myst med tända ljus till frukosten,en fördel med såna här mörka ruggiga morgnar.

123Friendster.Com


Sitter och poppar,

brukar ofta göra det så här dags,medan jag kör aktivering med Peppe. Sitter och sitter, vi har just avverkat ett litet danspass Peppe och jag. Gubben kommer och undrar vad vi håller på med,och sen suckar han skakar på huvet och går,hi,hi....tvungen att vila mig, så jag satte mig här en stund.
Jag gillar ju hösten så här kommer ett par bilder från eftermiddags prommisen...







som sagt jag gillar den här delen av hösten, att gå och sparka i frasande löv är gött.
Ikväll ska jag se ett av mina favorit program. Bonde söker fru, eftersom jag har en del bondblod i mig så gillar jag bönder,*blink** jag kanske till och med skulle kunna vara en "bondbrud"
Nej nu ska jag sluta tramsa och ge Peppe mat,
Haaaa de.....

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Envis människa,

på förmiddan när jag var på hemväg med Peppe från skogen. Vi hade precis sagt hejdå till kompisen Lukas och knatade vidare hemåt, då möter vi en kvinna kanske i min ålder,och hon kommer fram till oss och börjar prata om vilken fin hund jag har osv. Hon har själv haft en samojed tidigare sa hon.
Hon började så bra med att sätta sig ner så Peppe fick nosa på henne. Men sen vet jag inte, det var nånting hos henne som gjorde att Peppe ville inte att hon skulle klappa honom. Annars brukar det vara tvärtom att han gärna vill leka och skoja och bli klappad.
Men hon blev för mycket,skulle absolut klappa honom och tog till och med tag i kopplet.
Det blev absolut inte bra och Peppe satte sig bakom mig för att söka skydd mot den envisa människan.
Jag kan säga att hon ville nästan inte lyssna på mig när jag sa att min hund vill INTE. Hon höll ett stadigt tag i kopplet, vilken människa alltså. Jag fick dra loss kopplet,det kändes obehagligt, att stå där intrasslad med koppel och en hund som började hoppa upp och ner. Kan väl säga att han blir rätt stark när han vill komma bort från nånting.
Usch hade en olustkänsla i nacken när jag gick vidare, en normal hundmänniska beter sig väl inte så där?
Annars så hade vi en skön förmiddag i skogen,det blåste mindre där. För blåser gör det, så löven far runt i luften,



Nehej, dags att ta sig lite lunch kanske, sen blir det en tur till en gammal arbetskamrat på fika,

En adrenalinkick på morgonkvisten,

ja jag skulle ju ha lite spänning i tillvaron,*ler* det fick jag i morse. När sopbilen kom vid halv sjutiden så fick jag se att vi ställt ut fel soptunna. Det skulle vara den gröna med restavfall.Inte den bruna med komposterbart.  Fick rusa ut i morgonrocken och byta. Där satt sopkillen och flinade glatt åt mig, men det var ju tur att han väntade. För tunnan var proppfull, jisses. Vad hade man gjort då i två veckor till??
Nehej, torka håret och sen en tur till skogen. Peppe väntar troget,
Seee ya.....
Myspace Comments


Hur ska man göra?

för att få en extra adrenalinkick. Ibland kanske man vill ha lite extra spänning som krydda.Men om man inte vill kasta sig ut i ett bungy jump,eller hoppa fallskärm,vad gör man då? Lite spänning i vardagen kanske man kan fixa ändå.  Varför inte diska i för varmt vatten, lyfta kaffemuggen på soffbordet med fötterna eller kanske grilla paprika utan att sätta på fläkten.Ja det finns möjligheter,bara att vara lite kreativ,hi,hi.......



Women


Ett ryck på morgonen,

jag får mest gjort på morgonen. Så nu har jag stått och betat av en del av strykhögen. Men det finns kvar. Slängde i en maskin också. Bra torkväder ute eftersom det blåser och samtidigt värmer solen en del fortfarande.
Dagens lilla fråga,
Hur många av er åt en kanelbulle igår? Eller ens tänkte på att det var kanelbullens dag?
Ja vi åt ju här, men det var väl inte bara för att det var just den dagen. Kanelbullar är gott när som helst..
Dags att ge sig ut till skogen med Peppe. Ta vara på dom här gyllene höstdagarna,
Ses till elva fikat sen, då jag kikar in till er,
let me drink my coffee and no one will get hurt

Kan man varva ner vid datan?

ja ska man sitta och klura på vad man ska skriva om,då kanske det blir knepigt,



trött är jag i alla fall. Det har såklart varit en dag fylld av aktiviteter. Vi har ju varit ute en hel del i det fina vädret. Peppe hade guldläge, eftersom Amanda tycker det är så roligt att gömma godis till honom. Ida försöker hänga på så gott hon kan.


full aktivitet i sandlådan. Det tar väl snart slut på sanden, mycket hamnar utanför,hi,hi...mycket följer med in också. Men det finns ju dammsugare.
Idag har pappa Peter börjat jobba igen efter att ha varit pappa ledig i ett halvår. Kändes lite konstigt att börja jobba igen tyckte han.  Lilla Ida började med sin inskolning på dagis idag. Hon hamnade på samma avdelning som storasyster Amanda.



"syskonkärlek" när det börjar gå överstyr, och den ena vill mer än den andre....
Nehej, nu ska jag läsa lite hos er innan det är dags att knoppa in,

Fantasy Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook


Barnvakt....

ja snart kommer småtöserna och då blir det liv i luckan. Så jag vet nog vad jag kommer göra under hela eftermidan,
Seee ya.....
baby angels

Värmen tillbaks??

Ja dom pratar om Brittsommar nu, och tydligen så får vi ha lite varmare ett par dagar.Men det ska ju blåsa, så det förtar väl lite av det goda.
Dags att borsta bissingarna och ge sig ut på morgonprommisen med Peppe, han ligger och tittar uppfodrande på mig. "matte sitt inte där vid den där burken igen" så jag slår igen här då,
See ya....

good morning

Jag kom på en sak,

höll på att glömma tävlingen om goda fräscha kryddor hos Nett jag behöver ju förnya mitt kryddförråd pga, missödet i fredags,hi,hi... hoppas på lite tur kanske. Gå gärna in och läs på hennes blogg så får du veta lite mer om du vill vara med och tävla.



Sitter här med min tredje latte för idag, smakade bra. Kalopsen smakade också bra, inga missöden med kryddor i dag.
Har varit ute och räfsat lite löv i blåsten,hmmm... gick väl sådär. Bättre att busa med Peppe istället.
Sen har jag tagit ett ryck med dammtrasan,det blev i alla fall två rum dammade.
Dags för en kvällsprommis med Peppe, sen kan man krypa upp i soffan och mysa.

Det rycker i markisen,

friskar i med vinden har det börjat gjort.Annars är det riktigt fint ute,sol än så länge, men det skulle visst molna på sig framåt eftermiddan.
Vi passade på och ta oss en tur runt nere vid underbara Rynningeviken. Riktigt skönt var det, och det blev en lite längre tur.
Smakade gott med en stooor latte när vi kom hem nu. Ja gubben föredrar "vanligt " kaffe. Men när jag skulle vispa upp mjölken så burrade den bara lite slött. Då tänkte jag att herregud ska det vara nåt fel på den här också, jag som var sååå sugen på latten.
Men då kom jag på,klantiga mig som satt i dom gamla batterierna. Så jag bytte till nya,och vips så fick den nytt liv och pirrade runt så fint.
Ahhh! vilken lycka att njuta sen,
Peppe har burrar in sig på sängen och tänker ta sig en tupplur ser det ut som. Min mysgubbe....



Dags för mig att börja med maten, tänkte ha kalops idag. Känner mig så sugen på lite husmanskost så här på höstkanten.
Så nu kör vi... mot köket...
Seee ya....

Oj,oj,oj..

vad den här dagen har sprungit iväg då. Snart kväller,och jag har inte ens satt på datan,hmm ja ursäkta,men ni vet vad jag menar. Men nu är den påsatt, en liten stund i alla fall,*ler*
Vad har vi gjort idag då? Varit ute en del i trädgården,köpt jordsäckar, och buxbom och planterat.



den här bilden har jag lånat från grontskont.se våra är inte så här stora än,och dom ska inte bli för stora heller där dom sitter i rabatten. Passade på att gräva ner lökkorgarna också.
Mellansonen Stefan kom förbi på eftermiddan. Han har hållit på med flytt sista tiden, så det har varit fullt upp. Nu bor han centralt mitt i stan.
Ja sen pajade min latteskummare,vilket elände. Den måste jag bara ha,utan ett par latte om dan, då får jag abstinens,hi,hi...
Så ut till Ica Maxi och köpa en ny. Och det ramlade såklart lite mer i korgen.



Det här är min fjärde latteskummare,då förstår ni. Men jag tror inte det är så bra hållbarhet på dom,......



Den här underbara blomman,men jisses, nu kommer jag inte ihåg namnet på den.Påminner om julstjärna,kanske det är nån släkting till den.Underbara färger finns den i. Kunde inte motstå,



och den här ljusbrickan, kunde inte heller motstå,fatet är riktigt tungt och gediget.
Men nu ska jag åka med Peppe till Rynningeviken för kvällsprommisen.
Jag kikar in till er under kvällen, måste ju se vad ni har för er....
Seee yaaa....

Good Evening Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook


Tappade locket på kryddburken,

det hände mig tidigare ikväll när jag höll på och gjorde sjömanbiff. Skulle bara piffa till lite extra på slutet. Jag skakade burken med kryddblandningen, och då ramlar locket av. Eftersom jag skakade burken så hamnar en hel del ner i grytan,och resten sprider ut sig över spisen och golvet, för jag tappar nämligen burken i rena förskräckelsen,hi,hi...
Så det blev att försöka skrapa så gott det gick och få bort det mesta,sen fram med dammsugaren. Har man inte jobb så skaffar man sig...
Jag sa inget till gubben, och det blev inte så starkt som jag trodde,riktigt gott och smakrikt faktiskt,
Tur ska man ha,ha,haha....
Ser det sista på Idol nu, riktigt bra har det varit ikväll,

bilden lånad från kryddburken.se 

Man ska vara vän med sin kropp,

alldeles för mycket utseende hysteri, vad gör det om putar ut lite här och var. Att rynkorna börjar komma.Det visar ju bara att man har levt,och skrattat och gråtit, med andra ord varit mänsklig.
Fy för alla skönhetsoperationer,karva lite här,och ta bort lite där. Fylla i läppar och bröst.
Man mår nästan illa när man ser som exempel dom där Hollywood fruarna,inte mycket som är äkta på dom.



Hittade i en tidning, KROPPSIDEALET GENOM HUNDRA ÅR:

1900:
Hyn skulle vara vit,figuren tunn, händerna och fötterna små, liksom munnen och näsan.
Skillnaden mot dom kroppsarbetande bondkvinnorna skulle synas.

1910:
Den yppiga, sunda och moderliga kvinnan gjorde sitt intåg.Idealkroppen gick upp i vikt, delvis som en följd av friare kläder utan korsett.

1920:
Kroppsidealet blev åter smalt och blekt. Den långa,plattbystade och smalhöftade polkflickan med kort hår slog igenom.

1930:
Kroppen skulle åter utstråla sundhet och hälsa.En naturlig,sportig och präktig mamma blev idealet,och kvinnorna gick upp i vikt igen.

1940:
Under andra världskriget betonades den fruktsamma kvinnan allt mer.

1950:
Hemmafruidealet blomstrade, samtidigt som ett kurvigt vampideal växte fram. Hemmafruns midja snördes åt med korsett,medans bröst och höft betonades.

1960:
Den anorektiska antikroppen gjorde sitt intåg, i samband med politisering och sociala revolter i samhället.

1970:
Kravet på kvinnlig frigörelse och jämställdhet växte. Naturlighet gällde.

1980:
Idealet var en solariebrun och vältränad kropp.

1990:
En tunn men stark kropp blev idealet,men kvinnligheten betonades genom pushup-bh och sexiga underkläder.

2000:
Size zero gällde inte bara i modevärlden. Kvinnokroppen blev svag och bräcklig genom sjukdomar som anorexi och bulemi.

MEDELSVENSKAN ÄR:
165,5 cm lång och väger 66,6 kilo.
Hon har storlek 40 i kläder och ett BMI på strax över 24.
26% av svenskorna är överviktiga, och 10% räknas som feta.
Källa: SCB.

Skulle vara intressant och veta hur mannens kroppsideal har sett ut. Eller det kanske bara är kvinnan som måste hänga med och forma om sig hela tiden. Det känns som det.


Titta vad jag hittade...

några tänkvärda rader så här på morgonen,


Tusen ljus kan tändas från ett enda ljus, och det första ljusets liv kommer inte att kortas.
Lycka minskas aldrig av att bli delad,

Fint eller hur?
Dags att ge sig ut, Peppe väntar,
Seee ya.....

Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters

RSS 2.0