Jag flyttar...

ja jag har suttit och fixat lite med en ny blogg. Blev lite sugen att prova nåt nytt nu när det är många som flyttar. Trivs jag inte så packar jag väl ihop och flyttar tillbaks.Den här bloggen stängs ju inte ner. Den nya adressen är  http://mithasplace.wordpress.com 
Ses hoppas jag....♥♥

Behåller titeln som disktrasa...

man är inte på hugget liksom.Men jag ska inte gnälla,det finns dom som har det värre.Var det inte så jag skrev häromdan? Men lite kan man få gnälla,så det pyser ut lite och lättar på trycket.
Jag ska ta mig runt med Peppe  en sväng,men det blir inte skogen idag heller.Sorry pysen. Det får bli lite extra godisletning i trädgården sen.

jag köpte ett par solgula begonier går för att muntra upp mig lite.Vårvärmen har ju stannat upp en aning tack vare dom kalla vindarna...
Ses...♥♥

Rudolf med röda mulen...

det är jag, en svidande röd näsa och drivor av pappersnäsdukar, ja ni vet som på reklamen nästan,
men det är bra att det kommer ut ordentligt. En mugg med rykande hett citronte står här,det är bra och lenar lite.En liten fundering kring säkringar....ja jag kom bara att tänka på det,därför att jag ska grädda våfflor i helgen till familjen.Det är ju våffeldagen gubevars i morgon. För några år sen så hade jag ett dubbeljärn som varje gång jag skulle använda det så gick proppen när jag använde kontakten bredvid fläkten. Det blev för stark belastning.Så jag fick ta en annan kontakt då gick det bra.
En säkring är som en liten vaktgubbe i blåställ. Han kan typ heta Stickan. Han står alltid beredd med ena handen på strömbrytaren och tänker slå av den så snart han tycker att det räcker.
"Nu får det vara bra. Så här mycket stress och press ska min kära spis inte ha. Dags att koppla bort,låta den få en liten paus och växla ner" Så stänger han ner hela systemet utan att blinka.

Tänk om man hade en sån liten blåställgubbe i vardagen,en liten Stickan. Han skulle komma till pass hela tiden. Då skulle ingen riskera att gå in i väggen. Stickan skulle kunna sätta stopp för både utbrändhet på jobbet och raseriutbrott i affären. Är sista nötchokladen slut just när man behöver den som mest,ja då stänger Stickan ner vardagen för nån sekund och fixar expresspår rakt in i Willy Wonkas chokladfabrik.
När allt hopar sig på jobbet.Poff! Ja då får väl kollegorna,kunderna,telefonen,kassan,datorn eller vad det kan vara.Helt enkelt vänta tills man återhämtat sig sig på en söderhavsö i ungefär 15 minuter. Det kan vi väl alla vara värda? Undrar bara vad han har för löneanspråk? Och vem som ska vara Stickans blåställsgubbe...
Haaa de......


Wettex duken talar...

hallojsan, disktrasan är inte lika urvriden idag. Men det är fortfarande segt. Gubben jobbar lite hemifrån idag,så han tog Peppes morgonrunda. Peppe blängde på mig där jag satt och snorade,jäkla svikare tänkte han nog,hehe...hundar lär sig fort rutinerna,och det är klart han blir besviken när det inte blir skogsturen.
Mer mulet idag,men det blåser liite mindre i alla fall. Tänk vad fort snön försvinner. I fredags kom det ju en hel del,och då tänkte man att det här går aldrig bort, nu är det bara lite isiga högar kvar.
Krokus och snödroppar blommar så fint i rabatt och gräsmatta...

Happy Spring With Hat


Disktrasa....

ja det känner jag mig som idag. Efter Peppes prommenad som blev en kortare runda, så var jag på sjukgympa. Det fick bli akupunktur idag eftersom jag känner mig som jag gör. Ingen ork alls så  idag blir det bara att ta det lugnt. En förkylning verkar vara på gång.Det svider i halsen och ögonen.Kan det vara barnbarns baciller som hälsar på??
Inte lika varmt idag,och inte lika soligt,men kommer man i lä för vinden så känns det ändå rätt skönt. Mycket torr asfalt framme nu,men jisses vad grus och sand det ligger.
Haaa de.....

Enjoy your Present


Äntligen vårvärme...

idag fick vi årets första tvåsiffriga på termometern. Plus 12,8 grader, underbart. Det blåste rätt friskt men vindarna var inte kalla. Jag fick såna vårkänslor att jag var tvungen att åka till Plantagen och köpa lite Påskliljor och Penséer. Sen blev det en fika i vindskyddet,


Visst blir man glad av dom här blommorna?

Peppe låg på sin fäll och myste i solen.

En vecka har gått...

ja igår fyllde lille Martin en vecka. Det rullar på,han har växt två cm och ökat lite i vikt,väger nästan 1700 g nu. Han har fått flyttat till en värmesäng.


han har inte mycket hull än, men han börjar bli duktig att försöka tutta, annars är det sondmatning varvat med amning. Allt tar tid, så det är ett heltids jobb säger sonen som är med hela tiden,och njuter av att få ha den lille på magen.
Idag blåser det fortfarande med solen kommer mer och mer,och dom har lovat tvåsiffrigt. Hoppas det blir så också,
Nu tar vi våran tur till skogen,
Ses till fikat...♥

Good-Morning1


Att ha perspektiv på tillvaron..

Det blir svårt att ha synpunkter på årets vårflod med tanke på det som har hänt i Japan. Har man sett den enorma svarta tsunamin slå in över japanska byar och svepa iväg med bokstavligen  allt i dess väg. Är det inte läge att oroas av en höjning på ca 20 cm av Svartåns vatten.
Det är viktigt att ha perspektiv på sin tillvaro.
Samtidigt undrar jag hur mycket vi har rätt att klaga i våran skyddade del av världen.
Om jag inte äter på en hel dag och är hungrig som tusan framåt kvällen,har jag rätt att gnälla över det?
Miljoner är utan mat varje dag i världen,och dom får ingen på kvällen heller,vilket jag får.
Jag kanske fryser i snålblåsten på prommenade. Men samtidigt sitter en liten japansk flicka med en filt över axlarna och fryser och undra vart hennes trygga varma hem tagit vägen.
Det ger mig naturligvis perspektiv på tillvaron att veta hur tufft livet kan vara för andra,och att jag har det bra här i min lilla vrå av världen. Men likt förbaskat så frös jag på prommenaden.

En del ser saken helt i svartvitt. En svensk kan i princip inte klaga över nånting. Vi har det så bra,och så länge världen ser ut som den gör på många håll med fattigdom,svält,krig och annat elände.Så är det bara att bita ihop och tycka att solen alltid skiner här.
Men jag tycker att ett sånt synsätt är ger en rätt konstig situation. Är idealet att tex, en påkörd kille med brutet ben vid sidan av vägen ska le tappert,samtidigt som han mumlar att det är inte så farligt,tänk på dom stackarna med brutna armar och ben till följd av jordbävningen.

Visst kan det vara så att det ibland gnälls för mycket här i lugna trygga Sverige.
Men det är jäkligt att bli arbetslös  i Sverige även om miljoner är det i Indien, och det gör ont att trampa på en spik,trots att människor mister både händer och fötter på andra håll. Jag tror vi måste ha rätt att reagera på våra liv även om det finns dom som har det värre.
Och kanske är det så att om vi inte reflekterar över våran egen smärta, hur kan vi då förstå hur ont det gör hos andra?


123Friendster.Com


Kors i taket..

inga minusgrader i natt,och kommer solen fram då kan det kanske bli tvåsiffrigt första gången i år. Passar ju bra när det är vårdagjämning,
Idag har jag lovat Peppe en tur till skogen och busa med kompisen.I fredags blev det ju inget i snöovädret.
Ses till fikat,jag har ju inte hunnit runt till alla er än och kollat läget. Men ha pannan på,rätt som det är så dyker jag upp...♥♥

 

Inget bloggande...

nej precis, jag har inte ens hunnit titta PÅ datan,ännu mindre hunnit sätta på den. Men jag har överlevt konstigt nog,hehe...
På förmiddan tog vi våran långprommis med Peppe vid Rynningeviken. Härligt väder,fåglarna  sjöng så glatt och solen värmde.

Peppe tog ett buspass med husse...
Så där såg snön ut på förmiddan,nu har det töat en hel del under dan.
När vi kom hem så var Amanda och Ida hos oss med pappa. Mamma Fia hade feber och var förkyld,så hon skulle få ta det lugnt idag och vila. Hon har väl fått barnens baciller,dom har varit hemma i veckan med förkylning och halsont.
Så det har varit full fart idag  med lek och pyssel och matlagning. På eftermiddan åkte vi hem till gubbens brorsa allihopa. Han tycker det är så roligt att träffa töserna.


här har dom däckat i soffan efter fikat,lite småtrötta båda två....

Ida hon bar runt på sin bulle, här sitter vi och tar igen oss framför en dörr som ska renoveras,det låg en brädhög där som passade perfekt att sitta på...
Nu ska jag ta Peppes kvällsrunda, sen blir det att slappa i tv-soffan.

                                          


Gud vad svårt...

Jag har suttit och tittat på Körslaget, och jag tycker alla var så bra och superduktiga att sjunga. Vem fasen skulle jag rösta bort??  Ja inte vet jag, få se nästa lördag vad jag tycker då...
Jag är såååå mätt, vi köpte pizza förut,och jag tog kebabpizza,den är görgod,men man äter för mycket,och ändå åt jag inte upp hela. Knappt halva fick jag i mig, resten frös jag in.
Nu ska John Blund få ett besök av mig,eller det kanske är tvärtom,hmm...vårluften suger musten ur en.
Ses...♥♥

Gnistrande vitt...

idag vaknade vi till en gnistrande solig "vinterdag" ja det var ju vackert.Men jag hade hellre haft det som i förrgår med mer barmark framme. Men nu är det 5 plusgrader så det töar och droppar så fint..
Vi åkte till Munkatorp förut och vandrade upp mot raststugan som ligger så fint på höjden med utsikt över Hjälmaren. Peppe känner konstigt nog på sig att vi tänker ta bilen och åka iväg,innan vi ens har ätit frukost färdigt. Han ligger i hallen och väntar.

vägen där var inte plogad så man fick gå i hjulspåren...

ja vackert är det med den rena vita snön, som man helst vill vara utan nu...


nu är vi snart uppe vid stugan, tur dom har varsit spår att gå i Peppe och husse...vi brukar koppla honom när vi kommer upp dit. Det kan vara fler som vill njuta av lugnet och stillheten i naturen,och alla uppskattar inte lösspringande hundar.

ser ni tackdroppet vid hängrännan? Härligt att sitta en stund i solen och lyssna på droppandet...
När vi kom hem sen så smakade det  bra med fika, så nu har latten slunkit ner, ja gubben gillar inte latte,hehe..han ska ha vanligt hederligt kaffe,tsss....
Nu ska jag ta en tur runt hos er...
Seee ya..♥

Ingen aktion här..

inte så mycket bloggande just nu, men det har sina orsaker.  Det slutade i alla fall snöa vid lunchtid, men då hade det kommit en hel del. Tung blötsnö, sen kom plogen och körde upp vallar att skotta sig igenom. Gubben skottade och svettades...
Nu ska jag se vilka som går till final i Lets Dance,
Haa de....

Sweet Dreams Graphic #26


Inte roligt...

med snön som faller ymnigt utanför fönstret. Det ska fortsätta hela dan också,snyft....men upp med hakan, inget gnäll nu.Det är ju fredag och nästa vecka skulle värmen komma, så då smälter det.Men ändå,inget upplyftande precis. Ryggen och lederna värker som bara den,det är väl väderomslaget.
Ska ta mig ut med Peppe nu och pulsa fram i snön. Skogen blir det inte men en lagom runda...
Ses till fikat............


EN NOSPUSS FRÅN PEPPE...♥

Ny tävling hos Hebbe!!

nu är det dags att hoppas på turen och vinna en dvd hos Hebbe den här Elvis filmenRoustabout eller som den hette,vid den svenska premiären 24/12 1964

  Skoj på Hoj.

lycka till säger jag till alla som är med,inkl, mig själv...


Raggarballe..

har ni ätit det nån gång? Ja det har ni säkert gjort,och gott är det också. Raggarballe med svängdörr, korv med bröd,en ursvensk snabbmat. Men mycket har ju hänt i snabbmats världen. Ett av dom nyaste tillskotten är dumplings,små fyllda kokta kinesiska degknyten.
Tidigare har vi ju gottat oss med, ungerska langos,libanesisk meze, japansk sushi och spanska tapas.
Men nu kommer dumplings på snabb frammarsch. För en billig penning kan man få en tallrik md uppåt 20 fyllda degknyten och en sås att doppa i.
Så här kan man laga dumplings:
Degen görs på vetemjöl och vatten,och formas till en rulle som skärs i tunna skivor. Degen kan även köpas färdig i butiker med asiatiskt sortiment.
Fyllningen består vanligtvis av grönsaker,kyckling,strimlad biff eller skaldjur.
Fyllningen läggs i mitten av degen, som viks ihop till ett knyte. Knytet kokas i vatten.
Serveras med  soja och chilisås att doppa i.
Källa Allt om mat,
Än så länge strålar solen över oss, MEN, det väntas snö. Uppåt två decimeter,det tror jag på först när jag sett det. Herregud, måtte dom ha fel,fel,fel den här gången,
Efter handlingen svängde jag förbi hos Amanda och Ida. Amanda har haft först halsfluss sen hög feber och en besvärlig hosta. Men nu är hon bättre, fast blir hemma veckan ut. Det var full fart på töserna,och glada blev dom åt tablettaskarna farmor hade med sig,*blink* Nu skulle jag inte stanna så länge utan bara lämna av lite saker jag köpt på affären. Men i morgon skulle Amanda bjuda på sockerkaka om jag kom förbi och fikade,och vem kan motstå det...
Nu ska Peppe och jag gå en lunchprommis.
Ses............


Kanske skulle byta namn...

till latte Mita, oj vad gott det är med en stor latte.Speciellt när man varit ute på en skogstur och kommer in lite frusen och hungrig.idag var det lite kyligare med ett par minusgrader, men skönt i skogen,och solen kommer fram mer och mer.
Peppe har lekt med Lukas,dom flög fram över stock och sten,det bara brakar till...sen har dom fått jobbat också med "sak letning" så nu är det en trött Peppe som ligger och snusar här.


Peppe hittade en stoor sten, ibland fattar jag inte att han kommer upp. För han tar inte den lättaste sidan alla gånger.Utan tar sats och nästan klättrar upp för den höga branta sidan,

bilden ser lite sned ut eftersom jag står nedanför lite obekvämt och vinklar mobilen uppåt,


Lukas håller sig helst nere på marken, han älskar att leta efter pinnar och gnaga på,
Nu vill jag bara säga en sak,att det här inlägget började jag skriva vid halv tolv tiden.Sen när jag skulle publicera det så gick det inte.Tsss..."vi har vissa tekniska problem stod det" Då stängde jag av datan, så nu har jag fått lite annat gjort,plus ytterligare en prommenad i snålblåsten. Nu sitter jag här igen med mitt kaffe, hoppas det funkar att få iväg.............Japp,det gjorde det..♥

En snabbis...

så här på morgonen. Har varit på sjukgympa och nu väntar Peppe på mig,
Ses till fikat........

Share Cup Coffee Pictures

Första fästingen för i år...

ja inte på Peppe som tur var eller mig. Men Peppes kompis matte hade upptäckt en på sig i helgen. Hon måste ha fått den när hon var i skogen. Maximal otur,för det kan ju inte finnas så många än tycker man.Snön har ju inte försvunnit än för fasen. Ska det eländet börja redan....


jag får rysningar i hela kroppen när jag ser den där, och det fick jag även när jag såg den här nere i tvättstugan,

en tvestjärt!! Först fästing sen tvestjärt,snacka om vårtecken. Förresten tvestjärtar brukar ju inte komma förräns i Juli har jag för mig. Ur led är tiden. Den måste ha legat i dvala och vaknat till på nåt konstigt vis. Den var rätt seg,
Nej usch, det där var inga roliga bilder.
Bättre med bilder på mina "pladusker" eller det var egentligen mamma som kallade hastbullar för det.Jag bakade såna på eftermiddan,dom blir aldrig lika när man bakar dom, idag blev dom lite platta,men goda var dom för det...♥

Skicka detta vidare..

ett meddelande från Vicke

Minst 100 000 barn har tvingats fly sina hem efter jordbävningen och tsunamin i Japan. Svenska Rädda Barnen går direkt in med 250 000 kronor till insatsarbetet.
- Vi kommer att fokusera på barns skydd mot våld och övergrepp, säger katastrofsamordnare Mari Mörth. Du kan läsa mer om det genom att klicka här.

 

Ge en gåva genom att klicka här.

 

Ta gärna med dig denna text till din sida!


Peppe skrämmer livet ur mig...

i morse när jag skulle hämta tidningen så följde ju Peppe med som vanligt för att morgon pinka. Oturligt nog så satt det en katt alldeles vid jordvallen,han spanade väl efter sorkar. Som en blixt for Peppe över staketet efter katten. Den klättrade snabbt upp i ett träd så Peppe fattade nog inte vart den tog vägen,utan han for runt och letade och lyssnade inte alls på mig som stod där och ropade. Livrädd var jag att han skulle springa ut på vägen. Men han kom till sist,fast först skulle han minsann pinka...rackarns hund, skrämma slag på matte.
Nu ska vi knalla iväg till skogen,och där kan han få springa av sig hur mycket han vill...
Ses............


Varmast hitills,

sju plusgrader hade vi på eftermiddan. Kanske inte låter mycket,men det var det varmaste hitills i alla fall,skönt i solen så jag satte mig med kaffemuggen i vindskyddet en stund och njöt. För det gör man verkligen nu.
Jag pratade med en trött men glad son förut. Han hade precis kommit hem från BB och berättade att han fått haft det lilla pyret på magen i en och en halv timme nästan. En otrolig upplevelse sa han,och det förstår jag. Men det kommer dröja innan man får besöka den lille pga infektionsrisken.
Så det är bara att ge sig till tåls....
Nu är det dags att krypa i säng och läsa en stund,
Så jag säger bara..............


Goodnight Graphics

Én liten pojke är född...

sonen ringde förut och berättade att det hade gått bra med kejsarsnittet. En liten pojke som väger 1580g och 41 cm. Han andas själv men får ligga i kuvös nu ett par veckor. Stort grattis till sonen och flickvännen,och måtte allting fortsätta gå bra nu.

wishes for you


Lite beslutsvelande...

sitter och funderar på om jag ska åka till apoteket och sen ta en sväng upp på stan med Peppe.
Sen fick jag ett sms från sonen Stefan ang. om dom måste ta ut barnet idag eller inte. Han skulle höra av sig senare.
Nåja, apoteket måste jag till och Peppe ska sin prommis så det är bara att sätta igång,
Ses...........

Monday Comments and Graphics for Facebook, MySpace, Tagged


En gammal goding,

jag började titta på Solsidan förut, men sen när det var reklampaus så zappade jag över till ettan,och där gick Saxofonhallicken av Lars Molin. En gammal goding från 1987. Lars Molin har ju gjort mycket bra saker,och jag blev faktiskt fast där. Nu sitter jag och tittar på Bröllopsfotografen. Den har jag sett förut,men helt klart sevärd igen.
Japp, det var lite uppdatering från mig så ni vet vad jag gör nu...
Ses...........

Varit på husvisning,

ja via nätet, ena sonen var här förut och då frågade han om jag sett att en granne längre bort på gatan har huset ute ´till försäljning.Nej det hade jag missat. Annars är jag ute en del på Hemnet och kollar runt på hus.Ett litet "intresse" jag har.Inte för att jag ska flytta eller så, men jag tycker det är kul att "gå" in i hus och se hur dom har det. Jag älskar att leta runt bland charmiga små torp. Fantisera lite,helst ska dom ligga vid en sjö också.
Nej men nu kom jag lite från ämnet, jo jag kikade in i det huset, det är inga grannar som vi umgås med mer än att man stannar och pratar när man träffas ute.  Huset var väldigt nedgånget när dom köpte det,så dom har gjort en ofattande renovering. Så lite nyfiken var jag allt. Det var jättefint där inne,oj,oj....varför dom ska flytta vet jag inte,men det är en barnfamilj, så dom kanske behöver större.
Ja annars då?? Riktig bloggtorka är det här, ok vi fick ju besök efter maten så det blev ju lite fikande och så,och på förmiddan var vi ute och knatade runt nere vid Rynningeviken med Peppe i duggregnet. Lite skillnad mot igår är det var strålande sol,så här mycket snö hade vi kvar för precis ett år sen...


Nu ska vi gå på festival,

har man följt deltävlingarna så måste man ju bara titta ikväll. Då är det antiklimax som det så fint heter...ja det är Melodifestivalen jag pratar om,ifall ni inte förstod det.
Vem tror ni vinner,och vem vill ni ska vinna, och kommer rätt låt att vinna? Intressant frågeställning,*ler* Antagligen så kommer jag tycka fel låt vann,så brukar det ju vara för det mesta. Vi kommer ändå inte ha en chans i den stora tävlingen. Man har blivit ganska van dom senaste åren att det går dåligt. Egentligen så är dom här deltävlingarna roligast. Men där får jag på moppo av många, men det gör inget.
Nu laddar vi för en festlig kväll i alla fall,


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Himmlen är oskyldigt blå...

javisst är det så. Vaknade till strålande sol och klarblå himmel. Fåglarna kvittrade sååå underbart när jag hämtade in tidningen. Efter frukost och lite småplock åkte vi iväg med Peppe till Munkatorp där han kan få springa lös över stora gärden. Det går bra än så länge innan det blir alltför geggigt av snösmältningen.  Grusvägen var tämligen lerig så bilen är inte så ren längre,hmm...
Vi gick på skarsnön på en del ställen,och ibland så bar den inte utan man for ner i nåt hål. Gubben klev ju iväg med stora kliv,rätt som det var så låg han på alla fyra.Hans fot hade fastnat så han stod på näsan i snön.Jisses vad jag skrattade, höll nästan på att kissa på mig....
Peppe trodde han lekte,hihi.....


här har vi klivit upp på en kulle med barmark,härligt med prasslande löv och fjolårsgräs, stenar till Peppe också.
Jag ångrade att jag inte hade systemkameran med mig. Men det fick duga med mobilen. Leta godis i träd gillas också...
Ja sen for vi hem rätt trötta och möra i benen. Vad gjorde vi då? Jo vi gottade oss med fika och såklart citronpaj.
Nu ska jag åka iväg till en god vän och surra lite, hon skulle bjuda på lunch...
See ya......♥

                          

saturday-desi-glitters-1


Det smakade gott,

citronpajen blev görgod, här kommer receptet vilket ni vill eller inte,
                             
                                       SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

                                        MITAS  CITRONPAJ
                                   
     Pajdeg:
                                       
                                        150g smör
                                        3/4 dl socker
                                        3 1/2 dl mjöl
                                       2 krm bakpulver
                                 
                                       Gör så här:
                                      
Smält smöret i en kastrull. Dra den från plattan
                                       Rör snabbt ner dom övriga ingredienserna,och
                                       blanda väl. Tryck ut degen i en smord pajform.
                                       Ställ den i frysen medans du gör fyllningen.

                                      FYLLNING:
                                     
3 ägg
                                      2 dl socker
                                      2 dl vispgrädde
                                      2 msk mjöl
                                      1 tsk vaniljsocker
                                      rivet skal och saft av 1 1/2 citron

                                      Gör så här:
                                      Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll
                                      i pajskalet.  Grädda pajen i ca, 35 min känn lite
                                      med en gaffel när den har stannat.
                                      Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde,sitter och tittar på Lets Dance och nu är det svårt tycker jag vem som ska åka ut. Alexander möjligtvis i så fall,han är lite mer ojämn tycker jag.
Haaa de....♥

Vad blir det för fredagsbak?

jo jag funderar på citronpaj som omväxling till kladdkaka. Dels har jag två citroner som ligger i kylskåpet,så då får jag användning av dom.Sen älskar jag citronpaj,snålvattnet rinner till bara jag tänker på det. Ja vi får se...
Prommis till skogen blev det, underbart väder fast lite kallblåsigt,och snorhalt på många ställen, till och med Peppe haschade fram och tillbaks ibland,
Peppe den odågan fick tag i nåt och käkade på i skogen. Han stängde totalt igen öronen så det måste ha varit jäkligt gott. Jag kände en misstänkt lukt så jag kan ana vad det var. Många av er hundägare känner nog igen er. Har säkert råkat ut för det nån eller ett par gånger. Människoskit!!
Som tur var så rullade han sig inte den här gången. Jag kramade lite snöbollar och slängde iväg som han fångade i munnen och fick rensa andedräkten med,hmm...Bus Peppe, men lite hyss måste det väl vara,bara dom inte är äckliga.....
Nu ska jag plocka ur tvättmaskinen, den har inte haft några nya hyss för sig,utan stått så stilla och fint,peppar,peppar.......
Jag återkommer om pajbaket,

                                             

Klass ett varning igen,

för "snorhalka" dom är frikostiga nu SMHI med varningarna. Men det är väldigt halkigt,det är som en isbark på allting.Höll knappt på att få upp grinden och locket på brevlådan... igår gick jag utan broddar.Men idag blir det broddar på. Ialla fall nu på morgonen. Solen strålar så den värmer upp.
Nu blir det skogen,upp och hoppa Peppe,
Ses till fikat, jag är liiite sen idag...
zwani.com myspace graphic comments

Så här såg Peppe ut...

det här regntäcket har Peppe verkligen haft nytta av nu på eftermiddan och kvällen. Ett vårtecken måste det vara. Han har inte haft det på hela vintern,men nu är vårregnet här...fast den här bilden är tagen i Augusti, han fick ju det här nya regntäcket när han fyllde 5 år.

Så här ser mitt fönster ut nu...

massor av glittrande droppar............men jag tog ju hellre regnet än snön, så det är lugnt.


Rain Myspace comments

Klass ett varning..

SMHI har utfärdat en klass ett varning. Snö och blåst väntas frampå dan. Regn i södra länsdelen och snö norrut.Vi hamnar väl mitt emellan...men jag tar som sagt hellre regnet. Det blir väl en blötsnö gegga antagligen,
Ska knalla ut med Peppe nu och sen åka och handla,
Ses till fikat...........

Good Morning2


Har ni haft nån Barbiedocka?

Jag läste i tidningen att Barbiedockan såg dagens ljus den här dagen 1959. Då lanserades den av det amerikanska leksaksföretaget Mattel. Den långbenta och ytterligt slanka dockfiguren skapades av Ruth Handler. Men förebilden var den tyska dockan Bild Lilli. Fyra år senare kom Barbie till Sverige. Jag minns hur man höll på och sydde och virkade kläder. Vad roligt det var. Sen när dottern började leka med Barbie och Cindy och Ken ja allt vad dom hette,då fanns det en uppsjö av kläder och tillbehör att köpa om man ville.

                               


Föda med smärta??

I Sverige är det nästan tabu att prata om att man är rädd för smärtan inför en förlossning. Dom som ändå säger något anses ibland nästan som svaga,löjliga och inte normala. En "riktig" kvinna ska föda barn  utan smärtlindring, och den som klarat sig utan har "vunnit". Som ett slags kvinnligt mandomsprov.
Man kan se den röda tråden ringla sig bakåt i historien,ända in i Bibelns rader om att "Du ska föda ditt barn med smärta"
Men det är inte nödvändigt att föda med smärta, och man är inte duktigare för att man står ut med smärtan.
Ingen skulle väl ens tänka tanken att be någon dra ut en tand genom att andas rätt och tänka positivt.
Kvinnor ska inte behöva skrika i 120 decibel.
Det finns bra smärtlindring att ta till. Men helt klart,hade det varit män som fött barn med denna smärta.Så hade forskningen på riskfri smärtlindring legat mycket längre fram.


Vi har ett vårtecken här, DET REGNAR, och det var längesen det gjorde det. Snöfall är det som har gällt. Men nu på eftermiddan så började det regna. Blåser gör det också, det tar på snön, superbra,
Tänk att man kan bli glad för regn??


Grattis!

säger vi idag till dig Stefan på din födelsedag. Det blir ju inget firande nu eftersom ni tillbringar mycket tid på sjukhuset. Det tar vi sen när allt känns lugnare.
Det är ju så att Stefans flickvän blir kvar på sjukhuset tills det är dags att föda, dom försöker hålla värkarna i schack och kollar hela tiden hur mycket fostervatten det finns kvar. Hon måste hålla sig stilla och inte gå längre sträckor. Bra om barnet kan stanna kvar så länge som möjligt i magen.
Så det är läget just nu.
Solen strålar men det väntas snöblask eller regn frampå dan, så nu tar vi våran sväng till skogen Peppe och jag,
Ses..........

                                           
flower

Tänker på er Stefan..♥

Ska vi känna oss hedrade?

Den här dagen när alla världens kvinnor ska firas. Här i Sverige kommer det skrivas och pratas om kvinnor som har betytt och betyder mycket. I andra länder firar man med blommor,och på en del ställen är det till och med röd dag.
Men vad är det vi firar? För om man ser världen ur kvinnlig synvinkel,är den inte så vidare värst för alla.
Till exempel och det här läste jag i tidningen:
*80% av världens flyktingar är kvinnor och barn.
*66% av jordens sammanlagda arbete utförs av kvinnor och att dom får 5% av jordens sammanlagda inkomst för den insatsen.
*82 miljoner flickor, som nu är mellan 10 och 17 år,kommer att giftas bort före sin 18:e födelsedag.
*kvinnlig könsstympning fortfarande tillämpas i många länder.
*att en kvinna våldtas var 90:e sekund i USA, och att i snitt 15 våldtäkter anmäls i Sverige varje dag.
*en kvinna dödas var femte dag av sin manliga partner i Spanien. I Storbritannien är siffran två kvinnor per vecka,och i Sverige en kvinna var  tredje vecka.
Så vad är det som firas egentligen?
Att vi kvinnor i Sverige har nått en bit på väg kanske.Här är vi i alla fall myndiga och har samma arvsrätt som männen. Dessutom är våldtäkt inom äktenskapet numera förbjuden,och kvinnomisshandel faller under allmänt åtal.
Men det där är ju egentligen fullständigt självklara mänskliga rättigheter. Ska det firas? Det är väl självklart att ett civiliserat samhälle ska ha lagar mot våldtäkt och misshandel,även om det sker inom familjen....

                        

 

Pannkaksdagen...

att det är fettisdagen idag vet ni säkert redan,plus Internationella kvinnodagen. Men visste ni att det är pannkaksdagen också? Jojomensan,och den firas särskilt i England. Så idag får man antingen välja vad man ska fira med,eller mumsa i sig av båda.Vilka problem....


en smaskig pannkakstårta eller...


en semla, bilderna lånade på nätet,
För mig blir det nog en semla, tror jag, ingen pannkaka i alla fall,
Solen  bryter igenom,blåser gör det, och nu ska vi ta morgon rundan till skogen idag Peppe och jag.Igår blev det ju ingen,
Ses till fikat.........♥

Idag har jag tuggat tuggummi..

vilken häftig rubrik eller hur?  Jag skrev ju för nåt tag sen att jag inte tuggat tuggummi på flera år. Varför vet jag inte om jag ska vara ärlig. Men idag på förmiddan när jag tog bilnyckeln och skulle åka iväg, så fick jag se ett toy paket som gubben måste ha köpt. Toy,herregud vad sugen jag blev. Så jag norpade ett och körde iväg glatt tuggande. Jisses vad cool jag kände mig, och vilket coolt inlägg det här blev,
Nu ska jag krypa i säng och läsa en stund, så jag säger bara..................

Good Night and Sweet Dreams Comments and Graphics for Facebook, MySpace, Tagged


Nu är det gjort...

jag har varit till Marieberg och köpt presentkort som gäller i alla butiker där ute. Sen kunde jag inte låta bli att slinka in på Djurens Center och handla tuggben till Peppe. Annars var jag duktig,ingen shopping till mig,*blink*
Åkte hem och fikade och slappade ett tag. Nu har jag plockat ur diskmaskinen och tumlaren. Dags för en eftermiddags prommis med Peppe, inte så lockande i den här snålblåsten. Det blir till att dra ner mössan över öronen. Undrar hur länge man ska behöva gå med den på sig?
Seee ya.........
Sitter och laddar...

tvättmaskinen är laddad och diskmaskinen. Nu är det bara jag som fattas. Ska ta en sväng ut med Peppe,sen tänkte jag åka ut till Mariebergs köpcentrum,och det känns som jag behöver ladda för det. Men,men,bara man kommer iväg så går de väl bra....
Ses till fikat♥ ♥
 
                                  Ett uppiggande besök,

det har ju varit ett strålande fint väder, det blev en långprommis på förmiddan med Peppe nere vid Rynningeviken. På eftermiddan satt vi ett tag i vindskyddet,riktigt skönt i solen. Jag tog ut kameran och tog lite kort på Peppe.


Hallå matte, jag väntar på godisen...


Men kom igen nu matte.........
Medans Peppe höll på och letade godis i äppelträdet så dök den här lilla damen upp,Ida och pappa kom förbi på en fika, Amanda var med mamma och lekte hos en kompis. Ja det var ju roligt och Ida plockade snart fram alla leksakerna....


hon är inne i den åldern när det är kul att dra saker efter sig. Härligt att få snoooza ett barnbarn i alla fall.
Jag ringde sonen Stefan förut,och det fortsätter komma lite fostervatten då och då,men det finns fortfarande tillräckligt kvar. Dom har satt in medecin som ska stoppa värkarna som har börjat lite grann. I morgon ska hon till specialist mödravården på sjukhuset och sen får vi se vad dom säger.
Ja jag säger det att som mamma så oroar man sig för först små barn sen stora barn och sen blir det barnbarn.Men vi är väl såna,man vill ju att det ska gå bra för alla,

Inga roliga besked...

mellan sonen som ska bli pappa i månadsskiftet April-Maj,ringde från förlossningen förut. Dom fick åka ner i morse eftérsom flickvännen börjat läcka fostervatten. Dom ska göra en massa undersökningar och hon får vara kvar där ett tag. Hon har en kronisk tarmsjukdom också, så det är lite speciellt. Nu är det bara att vänta och se vad som händer. Känner mig orolig och ledsen för deras skull. Men det är bara att hoppas,hoppas att det går bra...

Mycket motion...

ja det är mycket nu, med skidåkning,fast på tv förstås. Den blir man inte så trött av. Däremot gick vi en långprommis förut med Peppe. Strålande sol, men det blåser kan jag säga,och det ökade på under tiden vi var ute. Jag hade glömt mössan hemma så det blev lite kallt om öronen. Peppe skuttade glatt iväg,och ja det tog nästan två timmar att knata runt ända ner mot Hjälmaren.Peppe tyckte nog vi kom lite på efterkjälken, så han väntade in oss,
Ute vid torngömslet hade vi varit,men det är inte så mycket till fågelliv nu innan våren har kommit riktigt.Vi satte oss och vilade vid den uppbyggda grillplatsen,skönt i solen.
Sen när vi åkte hem så passade vi på att köra bilen i tvättunneln. Vi tog en guldtvätt med extra allt. Välbehövligt så lortig som bilen var.
Till fikat så smaskade vi i oss varsin bit av chokladkakan, om det smaka bra? Jomen visst....
Nu kollar gubben på skidor, och jag ska väl kika lite också innan jag gör nåt nyttigt. Men det är frestande att bli kvar här med datorn vilandes i knät,hå,håjaja..........
Haaa de........................

                                  
MySpace Smiles Comments

Det blev gott!

Den blev fullt godkänd och lagomt kladdig med en pikant smak av jordnötssmöret,

                                       JORDNÖTSKLADDKAKA
                                               2 ägg
                                               3 dl socker
                                               3 msk kakao
                                               1 tsk vaniljsocker
                                               1 nypa salt
                                               1-1 1/2 dl jordnötssmör
                                               1 1/2 dl vetemjöl
                                               100 g smör
                                               100 g mörk choklad
                                         sätt ugnen på 175 grader
 
                                        Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och
                                       bryt i chokladen och rör tills det smälter.

                                       Rör ihop alla ingredienser och häll i en smord form
                                       med löstagbar kant.
                                      Grädda i  mitten av ugnen i ca 20 min.

 
receptet hittade jag som sagt hos Hallon och blåbär

Nu ska jag se vilka som får vara kvar i Lets Dance. Jag tycker alla dansar bra nu så det blir svårare och svårare att se nån åka ur,

                                          

Det doftar nybakt...

Idag har jag testat en ny choklad kladdkaka,jag har hittat receptet inne hos Hallon och blåbär, en trevlig blogg med mycket gott. Jag ska ta ett kort sen när jag tagit den ur formen,den måste kallna till lite först. Det skulle vara jordnötssmör i den,så det ska bli intressant och se om det blir gott...jag kanske ska ta och testa olika chokladkakor varje fredag och lägga ut recepten. Förra veckan så gjorde jag den vanliga klassiska kladdkakan.
Det kom ett par trevligheter med posten idag, först det här....


lite konstig bild som jag tog i spegeln,hehe...
Här syns det bättre,


Hebbe höll vad han lovade,idag kom dvd,n med Elvis. Ska bli härligt att titta på den och höra låtarna.
Den andra trevligheten var ett bokpaket från Bonniers, så nu har jag två nya goa böcker att läsa också.


Skönt är det att det är fredag kväll med lite god mat, och sen ska vi ju dansa också.Ja till Lets Dance, skulle tro att vi är rätt många som hänger på där,

                                       

Ny tävling på gång...

Nu är det en ny tävling hos våran goe Hebbe  det här kan du vinna....
                                                         
                                                         

Filmen spelades in 1962 och blev den första av Elvis filmer som spelades in påHawaii

Den kvinliga huvudrollen spelas av Stella Stevens.
Kika in här och läs lite mer. Jag chansar väl och är med,skulle jag vinna igen,ja då ska jag köpa mig ett par trisslotter. Vem vet,min oförmåga att vinna kanske har vänt,*ler*

Men jag måste säga att gud vad jag frös förut på prommisen. Fingrarna var som isbitar innan jag kom hem. Vinden gick rakt igenom kändes det som. Och tro det eller ej, men nu småregnar det. Fast dom har lovat sol och ett par plusgrader frampå eftermiddan. Ska man tro på det???
Tog ett par bilder på Peppe och hans kompis förut. Inte lätt att ta bilder på hundar i full fart med mobilen,hehe......
Godis let på stenar,


Ingen aning..

vad jag ska skriva om, har liksom inte kommit igång än. Segt som tuggummi,apropå det. Undrar när jag tuggade tuggummi?  Känns som väldigt länge sen,förr hade man nästan jämt ett i munnen. Men det var på den tiden man rökte,och det är ju länge sen,tack och lov.
Flaggorna på Svampen står rakt ut mot öster,alltså blåser det från väster...mulet och nollgradigt.Dags att ge sig ut med Peppe, ha de gott
Ses till fikat............


Friday Graphics

Jag har vunnit!

Vilken glad överraskning det blev när jag satte mig vid datan och tittade in på bloggen. Då får jag se att jag vunnit hos Hebbe  en dvd med Elvis, vad roligt det ska bli att titta på den sen.Det är inte ofta jag brukar vinna över huvud taget,och nu har jag gjort det två gånger hos Hebbe,han får bli min lyckomaskot,*ler*

Ja annars då, jo jag sitter här nu med magen full av en stor god latte och en nybakt ciabatta.Oj vad gott det smakade. Proverna är tagna så nu är det bara att vänta.
När jag satte mig med fikat förut så tog jag fram en gammal bok som jag vill läsa om.ser ni reporna och det trasiga uppe i hörnet? Det är minnen från när Peppe var liten busvalp. Han fick tag i boken som låg på mitt sängbord.Omslaget blev bara slamsor av,men boken lyckades jag rädda,*ler* lite svinn får man räkna med när man har en valp i huset. Nu nöjer han sig med att gnaga lite på kuddhörn,speciellt vid blixtlåset....


Peppe ca,2 månader

Apropå tävling, Camilla har en tävling inne hos sig. Hon firar två år som bloggare med att lotta ut nånting,vad ja det vet vi inte,återstår att se, kika in här och var med du också.


Prova igen,

att få lite skönhetssömn, hoppas jag får sova bättre inatt. Nu ska jag vara fastande och inget att dricka,ska iväg och ta en massa prover på labbet tidigt i morgon bitti,
Seee ya..........
Knähund..

ja min Peppe är en knähund trots sin storlek så vill han gärna klämma upp sig i knät emellanåt. Jag satt en pyttestund i vindskyddet på eftermiddan.Man måste ju ta till vara på solstrålarna,dom värmer lite mot ansiktet. Peppe kom och tryckte upp bakdelen i mitt knä,han tyckte det var varmare att sitta så,*ler*det var bättre att knata runt och leta godis medans matte slöade i solen....Nu ska jag göra i ordning maten, ska åka till vårdcentralen senare. Tio över sex ska jag vara där,dom har börjat med kvällsöppet.
Ses.............

Ingen skönhetssömn..

nej fy vad dåligt jag sovit i natt, sitter här med ögon som hänger ner i knävecken.Ja,ja, så kan det bli ibland,bara spotta i nävarna och ge sig ut snart.
Lite kallare idag,men dom har lovat sol och ett par plusgrader under dan,så vi får väl hoppas på det,
Hallå Peppe,ska du hänga med?
Ses till fikat...............


Tvättmaskinen slet sig...

ja den hade fått tokspel  förut. När jag kom hem från våran prommis,så gick jag ner i tvättstugan och skulle ta ur tvätten. Vad får jag se när jag kommer in där? Jo tvättmaskinen står på tvären och hade puttat till tumlaren också. Undrar varför? Dom kanske var osams,eller tänker den börja krångla nu på gamla dar.Den har ju några år på nacken,men gått felfritt hitills.


Det är inte alltför skönt ute tycker jag, kalla vindar som drar emot en när man går söderut,bättre när man vänder hemåt igen.
Men i skogen på förmiddan var det ok, Peppe for upp på stenar och ner igen och så upp. Jisses att han orkar,


Gubben kom hem förut med varsin semla till eftermiddagsfikat, så nu behöver man inte så mycket kvällsmat,hmm..
Tänkte ha ugnsstekt falukorv och det är ju så gott. Men jag hinner nog bli hungrig igen,*blink*...


lånad på nätet

Nytt blad...

vände upp ett nytt blad i almanackan. MARS! Låter mycket bättre än Februari, har lite mer vårklang i sig. Dagsmeja,fågelkvitter och värmande sol mot vinterbleka kinder.
Fast ingen sol idag,lika grått som igår,men ingen snö,tack och lov. När jag skrev i min dagbok för ett år sen så snöade det hela den här dagen.Det var ju jättemycket snö då. Iår så är det betydligt mindre med snö.
Dags för våran prommis,
Ses till fikat..............


Peppe letar godis för precis ett år sen,

RSS 2.0